17 / 05 / 2024

boğazda konut yapma kanunu

boğazda konut yapma kanunu

Boğaziçi kıyı ve sahil şeridinden, öngörünüm bölgesinden, geri görünüm bölgesinden ve etkilenme bölgelerinden oluşan boğaziçi alanında ev yapılabilir mi? İşte Boğazda ev yapma kanunu esasları..

Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi de isyanda: Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor!

Kaya Çilingiroğlu'nun eski eşi Feraye Tanyolaç da, düşük kira bedeli ödemesiyle gündeme geldi. Feraye Tanyolaç'ın ev sahibi, "Evimi gasp etti, yok sayılacak bir kirayla Boğazda keyif sürüyor" dedi. İşte ayrıntılar...

Seçim sonrası boş konut vergisi geliyor mu? Konutların gerçek değerini ev sahipleri ve müteahhitler belirlememeli!

Seçimlerden sonra en çok değişimin vergilerde olması bekleniyor. Bu vergilerden birinin de boş konut vergisi olabileceği gündeme geldi. İşte konut sektörünün seçim sonrası beklentileri...

Emlak kriziyle boğuşan Çin'de konut satışlarının düşmesi bekleniyor!

Fitch Ratings, büyük bir emlak kriziyle boğuşan Çin'in konut piyasasında 2024'te yeni konut satışlarında yüzde 5 - yüzde 10'luk bir düşüş bekliyor. İşte konu ile ilgili son dakika detayları...

Arsaya talep zirvede! Konut yapma hayali olanlar arsaya yöneldi

Arsa yatırımı, son dönemde diğer gayrimenkul yatırım araçları arasında zirveye çıktı. Konut fiyatları artarken satışlar düştü. Konut alamayan vatandaşlar çareyi arsa alıp kendi evini yapmakta buldu. 

Boş ofisler konut oluyor! Dönüşüm için ilk adım geldi

Planlı Alanlar İmar Yönetmeliğinde yapılan düzenlemeyle atıl durumdaki boş ofislerden şartları uygun olanların, toplam konut oranı en fazla yüzde 50 olabilecek şekilde konuta dönüştürülebilmesi için belediye meclislerince karar alınabilmesi imkanı verildi.

Boş evlerle savaş: İstanbul'da konut sorunu ve dünyada çığır açan çözümler!

İstanbul'da konut sorunu, emlak sektöründeki ilerlemelerle birlikte artış göstermeye devam ediyor. Bu dönemde şehirde on binlerce boş evin bulunması da yoğun tartışmalara neden oluyor. Peki, dünya kentlerinde bu sorunun nasıl yaşanıyor ve hangi tür çözümler gündeme geliyor? İşte ayrıntılar...

İstanbul’da tam 400 bin ‘hayalet konut’ var! Ev sahipleri evleri boş tutup kira zamlarını bekliyor!

Kiraya yüzde 25 zam sınırından memnun olmayan ve piyasanın yükselmesini bekleyen konut sahipleri konutlarını boş tutmaya başladı. Çin ve bazı Arap ülke vatandaşlarının da hem tatil bir hem kâr satışı için evlerini kiralamadığı, boş tutulan 'hayalet evlerin' yeni zammı tetiklediği belirtildi.

Ev sahipleri, konutlarını kiraya vermekten kaçıyor! İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini düşünen ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen konut sahipleri, evlerini kiralamadı. İstanbul'da boş konut sayısı 400 bini geçti. 

İstanbul’da boş konut sayısı 400 bini geçti!

Kiraların yükseleceğini öngören ve yüzde 25 sınırında takılmak istemeyen mülk sahipleri, konutlarını kiralamadı. Hal böyle olunca, İstanbul’daki boş konut sayısı da 400 bini aştı.

İBB İstanbul'daki boş konut sayısını duyurdu! Kutudan inanılmaz bir sayı çıktı!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), İstanbul'da bulunan boş konut sayısının kabul edilemez bir seviyede olduğunu açıkladı. Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, sadece İstanbul'da 450 bin ile 750 bin arasında boş konut olduğunu ifade etti.

İstanbul’da 450 bin ile 750 bin marjında boş konut var! 

İBB Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Buğra Gökce, stanbul’daki boş konut sayısını açıkladı ve bunun kabul edilemez seviyede olduğunu belirtti. 

Fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70 artırdı! Uzmanlardan konutların boş tutulmasını önleyecek mekanizma çağrısı! 

Depremzedeler yakın şehirlere göç ederken bazı fırsatçı konut sahipleri kiraları yüzde 70’e varan oranda yükseltti. Çevre şehirlerdeki emlak komisyoncularından fırsatçılara göz açtırılmaması çağrısı yapılırken; uzmanlar boş tutulan konutlar ve yabancılar için önlem alınmasını istiyor.

Dar boğazda olanlar rahat nefes alacak! Resmen duyuruldu, borcu olanlar dikkat

Türkiye Bankalar Birliği milyonlarca kişiyi ilgilen bir duyuru yaptı. Kredi ve kart borcu olanlar rahatlayacak. Milyonlarca kişiye borç erteleme müjdesi geldi. İşte tüm ayrıntılar...

boğazda konut yapma kanunu Haberi

boğazda konut yapma kanunu

Boğazda ev yapma kanunu!

Boğaziçi kıyı ve sahil şeridinden, öngörünüm bölgesinden, geri görünüm bölgesinden ve etkilenme bölgelerinden oluşan ve sınırları ve kordinatları bu Kanuna ekli krokide işaretli ve 2/7/1983 onay tarihli nazım planda gösterilen alan; Boğaziçi Alanı olarak tanımlanıyor.


2960 sayılı Boğaziçi Kanunu gereğince, Boğaziçi alanında "Gerigörünüm" bölgesinde Taban Alan Kat Sayısı (T.A.K.S.) azami % 15 ve 4 katı (H = 12.50 m. irtifakı), "Etkilenme" bölgesinde ise gene Taban Alanı Kat Sayısı (T.A.K.S.) % 15 ve 5 katı (H = 15.50 m. irtifaı) geçmemek şartı ile konut yapılabiliyor.


Boğazda ev yapma şartları:

Madde 10 - "Gerigörünüm" bölgesinde Taban Alan Kat Sayısı (T.A.K.S.) azami % 15 ve 4 katı (H = 12.50 m. irtifakı), "Etkilenme" bölgesinde ise gene Taban Alanı Kat Sayısı (T.A.K.S.) %...