26 / 07 / 2024

Boğazdaki binalar

Boğazdaki binalar

9-10 Ocak tarihinde gerçekleştirilen Boğaziçi İmar Planı Çalıştayı'ndan imar artışı çıktı. Öngörünüm bölgesindeki alanda bina yükseklikleri arttırılarak taban alanı genişletilecek. Boğaziçi yapılaşma sınırını belirleyen öngörünüm çizgisi de yeniden belirl

Uskumruköy'deki 57 dönümlük arazi el değiştirdi! Boğazdaki bedeli dev arazinin 50 ila 65 milyon dolar arasında!

Sumou Holding’in sahibi Ayedh Bin Farah Bin Al Mubarak Al Kahtani'nin Uskumruköy’de yer alan 57 dönümlük arazisinin, iş insanı Nihat Özçelik tarafından satın alındığı gündeme geldi. İşte detaylar...

İstanbul'da ofis boşlukları azalıyor, yeni stok eklenmiyor! 

İstanbul Ofis Pazarı’nın 2023 dördüncü çeyrek dönemi verilerine göre, Merkezi İş Alanı olarak tanımlanan bölgelerdeki A sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı yüzde 13,2, B sınıfı ofis binalarındaki boşluk oranı ise yüzde 9,2 oldu.

Bebek’teki boğaz manzaralı ikiz bina 407 milyon TL’ye satışta!

İstanbul'un en değerli lokasyonlarından biri olan Bebek'teki boğaz manzaralı ikiz binalar 407 milyon TL’ye satışa çıktı.

Büyükçekmece'de istinat duvarı çöktü! Site sakinleri ayaklandı! Binaların boşaltılması ve mühürlenmesi gerekiyor!

Büyükçekmece'de kuvvetli yağışın etkisiyle bir sitenin içinde bulunan istinat duvarı çöktü. Site sakinlerinden Pınar Özer Aydın, "Binaların boşaltılması, mühürlenmesi gerekiyor" diyerek tepki gösterdi.

Tuzla’da deprem teyakkuzu! Binalar boşaltıldı, yıkım başladı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerini ardından olası bir deprem tehlikesi yaşayan İstanbul’un en riskli ilçelerinden Tuzla’da, orta hasarlı olduğu belirlenen binaların yıkım süreci başladı.

Boğazda yalı arayışı hız kesmiyor!

Dünya Gazetesi köşe yazarlarından Yasemin Salih, bugünkü köşe yazısında pandemide boğazdaki yalı satışlarını kaleme aldı. 

Darphane Binaları'nda ofis yapılacak iddiası!

İstanbul Arkeoloji Müzeleri’nde meydana gelen taşınma haberleri gündemden düşmüyor. Konuya ilişkin konuşan İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, müzelerden boşaltılan darphane binalarında Cumhurbaşkanlığı bürokratlarına ofis yapılacağını ileri sürdü.

Kanal İstanbul ile boğazdaki gemi sayısı azalacak!

Kanal İstanbul Projesi'ne yönelik açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul ile gemi sayısının azalacağını ama yükün artacağını dile getirdi. 

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’deki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma!

Boğaziçi Üniversitesi’nden Türkiye’nin 81 kentindeki binaların enerji verimliliği için kapsamlı araştırma yaptı.

TRT'nin bazı binalarının boşaltılması meclis gündeminde!

TRT'ye ait bazı binaların depreme karşı dayanıksız olduğu gerekçesiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li İlgezdi, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

TRT'nin Ulus ve Harbiye'deki binalarının boşaltılması TBMM'de!

TRT'nin İstanbul Ulus'taki binası ve Harbiye'deki radyoevi binasının depreme dayanıksızlık sebebiyle boşaltılması meclis gündemine taşındı. CHP'li Kılınç, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Lübnan'da 1600 Suriyelinin yaşadığı binalar çökme riski nedeniyle boşaltılıyor!

Lübnan makamları, güneydeki Cenub kentine bağlı El-Bisariyye bölgesinde yaklaşık olarak 1600 Suriyeli mültecinin yaşadığı ve çökme tehlikesi olan 4  binadan meydana gelen kompleksi boşaltıyor...

Ataşehir'de riskli binalar yıkılıyor!

İstanbul Ataşehir Belediye ekipleri, ilçe genelinde riskli binaların yıkımı için çalışmalara başladı. Ekipler, dün sabah polisle birlikte geldiği mahallede 2014 yılından bu yana riskli, çürük raporu bulunan binalarda oturanların, evlerini boşaltmasını istedi.

Boğazdaki binalar Haberi

Boğazdaki binalar

İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği, 2960 sayılı Boğaziçi Kanunu'nda yapılacak değişiklik için Haziran 2014te yapılan Boğaziçi İmar Planı Çalıştayı'nın ikinci toplantısını 9-10 Ocak tarihinde gerçekleştirdi. 


Çalıştay'a, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri, Beyoğlu Belediye Başkanı ve İstanbul Boğazı Belediyeler Birliği Başkanı Ahmet Misbah Demircan, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek. Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar ve Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile belediye meclis üyeleri ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi temsilcileri katıldı. Boğaz görüntüsünün korunması amacıyla yapı yükseklikleri bazı yerlerde 4, bazı yerlerde ise 5 katı geçemiyordu. 


1983'teçıkarılan 2960sayılı kanunla, Boğaziçi'nde tarihi ve tescilli eserler dışında yapılaşma yasaklanmıştı. Yapılması planlanan değişiklikle, yüksekliği 12,5 metre olan 4 katlı binalar 5 kata, yüksekliği 15.50 metre olan 5 katlı binalar 6 kata çıkarılabilecek....