01 / 05 / 2024

boğazdaki yalılar ve sahipleri

boğazdaki yalılar ve sahipleri

İstanbul Boğazı'nda şu anda irili ufaklı yaklaşık 43 adet yalı satılmayı bekliyor. Bu yalıların 20'si Anadolu, 23'ü ise Avrupa yakasında yer alıyor. Bu yalılar için istenen toplam bedelin yaklaşık 1 milyar 60 milyon dolar olduğu ifade ediliyor.

İstanbul Boğazı'ndaki tüm yalılar kamulaştırılmalı ve halka açılmalı!

İstanbul Boğazı'nı çevreleyen yalıların değerleri 200 milyon TL'ye ulaştı. Mimar Şenol Gökner, tüm yalıların kamulaştırılmasını önerdi. İşte Gökner'in o paylaşımı ve gelen yorumlar...

1938'de 'Boğaz'ın süsü' olarak nitelendirilen Bebek ve İstinye arasındaki yalılar için yıkım kararı! 

1938 yılında Bebek ve İstinye arasındaki sahada yeni yol istikametinden dolayı burada bulunan yalıların yıkılmasına karar verilmiş. 

Tuzla Vesen Yalıları'nda bu yılın ikinci çeyreğinde yaşam başlıyor!

Vesen Yapı tarafından, Tuzla Mercan Koyu’nda Anadolu Yakası’nın denize sıfır konumlanan ilk ve tek projesi “Vesen Yalıları'nda 2024’ün ikinci çeyreğinde yaşamın başlaması planlanıyor.

Vesen Yalıları'nda yüzde 20'ye varan indirim fırsatı!

Vesen Yapı imzasıyla hayata geçirilen Vesen Yalıları'nda yüzde 20'ye varan indirim fırsatı sunuluyor. Vesen Yalıları'nın teslimlerinin 2024 yılının Mart ayında yapılması planlanıyor. 

İBB’den yeni hamle! Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalıları için harekete geçti!

Fehime Sultan ve Hatice Sultan yalılarının İBB’nin elinden alınıp Hazine’ye devredilmesinden sonra büyükşehirin başlatmış olduğu hukuki süreçte kapanan dosya yeniden açıldı. İBB’nin başvurusu üzerine yeniden açılan dosyada konu ile ilgili son kararı Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu verecek.

Vesen Yönetim Kurulu Palazoğlu: Vesen Yalıları projesi, deniz manzarası ve bahçe keyfini bir arada sunuyor!

Tuzla'da, Vesen Yapı tarafından inşa edilen "Vesen Yalıları"nda satışlar devam ediyor. 158 yalı dairesinin şimdiden yüzde 80 satışı tamamlandı. Projenin Mart 2024’te teslimi yapılacak.

Vesen Yalıları'nda 24 aya varan vade farksız ödeme fırsatı!

Vesen Yalıları projesinde 24 aya varan vade farksız ödeme seçeneği sunuluyor. Peki Vesen Yalıları'nda konut fiyatları ne kadar? İşte ayrıntılar... 

Fed'den gayrimenkul sıkıntıları ve yükselen faiz oranları nedeniyle olası banka kayıpları için uyarı!

Federal Rezerv, Perşembe günü yayınlamış olduğu altı aylık denetim raporuna göre, ticari gayrimenkul sektöründe yaşanan baskılar ve artan faiz oranları sebebiyle bankalardaki potansiyel kayıplar konusu ile ilgili uyarı yaptı.

İhracatçılar ve reel sektöre uzun vadeli kredi müjdesi!

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılar ve reel sektörün her zaman yanında olduklarını belirterek, "Yeni destek paketimizle firmalarımıza 25 milyar liralık garanti karşılığında 30 milyar liralık kredi imkanını sunacağız" dedi.

Milyonların beklediği haber geldi! Memur maaşları ve mesai ücretlerinde ayrıntılar netleşti!

Memur ve memur emeklilerine ocak ayında yapılacak zam yüzde 50'ye ulaşırken, memurların fazla mesai ücreti 5 lira 40 kuruştan 10 lira 10 kuruşa yükseldi.  Memur maaşları ve mesai ücretlerinde ayrıtılar netleşti. İşte ayrıntılar...

Yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak! İşte branşlar ve başvuru şartları!

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan karara göre Kentsel Dönüşüm Başkanlığı kurulacak. Bu kapsamda yeni kurulan Kentsel Dönüşüm Başkanlığı'na 1187 personel alınacak. İşte branşlar ve başvuru şartları...

Kiracılar ve ev sahipleri arabulucuya koştu: 10 günde 7 bin 651 başvuru yapıldı

Kiracılar ve ev sahipleri, kira uyuşmazlıklarını çözmek için arabuluculuk hizmetine başvuruyorlar. 1 Eylül'den itibaren başlayan yeni arabuluculuk dönemi hızla ilerlerken, 10 günlük süreçte kira uyuşmazlıklarından kaynaklanan 7,651 başvuru yapıldı. Toplam başvuru sayısı ise 8,644 oldu.

Vesen Yalıları, ‘yalı dairesi’ konsepti ile Tuzla Mercan’da!

İstanbul Anadolu Yakasının denize sıfır ilk ve tek projesi Vesen Yalıları, Tuzla Mercan’da yalı yaşamı sunuyor. Yüzde 5 peşinat ve 120 ay vadeli konut kredisi ile satılan daireler 2024 yılında teslim edilecek.

boğazdaki yalılar ve sahipleri Haberi

boğazdaki yalılar ve sahipleri

İSTANBUL Boğazı denilince akla önce benzersiz manzarası sonra da bu manzarayı en güzel yerden gören yalılar gelir. Osmanlı İmparatorluğu döneminin İstanbul'a kattığı en güzel yapılardan birisidir yalılar. Zarafetleri, narin hatları, yüzyıllar öncesi yaşamı hayal etmemize yardımcı olan tarzlarıyla kentin en gözde eserleri arasındadır. Bugün İstanbul Boğazı'nda 366'sı tarihi eser niteliğinde, 234'i de kârgir olmak üzere toplam 600 yalı yer alıyor. Osmanlı döneminden beri üst gelir grubunun göz bebeği olan Boğaziçi yalıları, çoğu zaman kimsenin ruhu duymadan el değiştiriyor. Çünkü cemiyetçe tanınan yalı sahipleri, "Yalısını satıyor" söylentisine yol açmamak için satışın gizli kalmasını istiyor. Yalı piyasası son bir yıldır durgun bir seyir izliyor. En son geçtiğimiz mart ayında Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed el Sani tarafından 100 milyon euro'ya...