04 / 05 / 2024

Boğaziçi Köprüsü ne zaman onarılacak

Boğaziçi Köprüsü ne zaman onarılacak

Boğaziçi Köprüsü bakım çalışması için ihale geçtiğimiz yılın eylül ayında yapılmıştı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bakım çalışmalarının okullar kapandıktan sonra haziran ayında yapılacağını açıklamıştı...

BASF, Osmangazi Köprüsü’ne özel çözümler geliştirdi!

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, çelik ayaklarının sabitlenmesi için Osmangazi Köprüsü’ne özel çözümler geliştirdi.BASF, aktif deprem bölgesine inşa edilen Osmangazi Köprüsü için dayanıklı ve uzun bir servis ömrü sağlıyor.

Çanakkale 1915 Köprüsü'ne ilk kazma 18 Mart'ta vurulacak!

Başbakan Binali Yıldırım Çanakkale Boğazı'na yapılacak köprü için resmi sürecin başladığını belirtti. Yıldırım, 1915 Köprüsü'ne ilk kazmanın 18 Mart 2017'de vurulacağını belirtti.

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

İşte Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren sebep!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren "Hersek Lagünü", 113 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

İlber Ortaylı'dan Körfez Geçiş Köprüsü'ne isim önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı bugünkü yazısında restorasyon çalışmalarından bahsetti. Ortaylı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne ''Evliya Çelebi'' ismi konulmasını önerdi.

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

Körfez Geçiş Köprüsü, Naturalm Çiftlik Evleri'ne ilgiyi artırdı!

İki yakayı birleştiren İzmit körfez geçiş köprüsü İstanbulluların çiftlik evlerine ilgisini artırdı. ALM İnşaat'ın İstanbul'a yakın mesafede Karamürsel'de doğal yaşam alanı olarak nitelendirdiği Naturalm Çiftlik Evleri konut alıcılarından büyük ilgi görüy

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde ilginç tabela!

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin 3. Boğaz Köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfie çektirmeleri İzmit Körfez Geçiş köprüsü şantiyesindeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi.

Körfez Geçiş Köprüsü ne zaman açılacak?

İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016’da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne 5 ay kaldı!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin'in 2016 yılının Mart ayında açılacağı bilgisini verdiği GEBZE-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı sürüyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü ne zaman açılacak?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin’in 2016 yılının Mart ayında, yaklaşık 5 ay sonra açılacağı bilgisini verdiği GEBZE-Orhangazi-İzmir otoyol projesinin en önemli bölümü olan İzmit Körfez Geçiş Köprüsü inşaatı tüm hızıyla sürüyor.

Boğaziçi Köprüsü ne zaman onarılacak Haberi

Boğaziçi Köprüsü ne zaman onarılacak


Boğaziçi Köprüsü bakım çalışması için ihale geçtiğimiz yılın eylül ayında yapılmıştı. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı çalışmaların okullar kapandıktan sonra haziran ayında yapılacağını açıklamıştı. Çalışmaların başlamasına az bir süre kala Boğaziçi Köprüsü'nde bu büyük bakım çalışması için geri sayım da başladı. Köprüdeki hazırlıklar hızlı bir şekilde tamamlanırken, E-5 Karayolu üzerinde her iki yakada da köprüye 800 metre kala 100 metre aralıklarla şu an için kapalı olan uyarı tabelaları yerleştirildi. Bu tabelalar çalışmalar başladığında açılacak ve sürücüler için uyarı görevi görecek.


Boğaziçi Köprüsü'ndeki çalışmalar akşam 22:00 ile sabah 06:00 saatleri arasında yapılacak. Köprünün ilk dizaynında kullanılan 236 çapraz halat değiştirilip dikey hale getirilecek. Ayaklar güçlendirilecek ve tabliye bölümleri ile asfalt yenilenecek. Çalışmalar sırasında trafik tamamen kapatılmayacak. Kabloların tabliye bağlantıları sırasında, trafiğin...