23 / 12 / 2024

Boğaziçi Köprüsü ne zaman yapıldı

Boğaziçi Köprüsü ne zaman yapıldı

Boğaziçi Köprüsü ve İstanbul 1. Çevre Yolu için toplamda 3 bin 402 adet parsel kamulaştırılmış ve bu parsellere 379 milyon 578 bin 587 lira ödenmiş.

Boğaziçi Köprüsü'nün temeli böyle atıldı!

1970 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün temeli, Beylerbeyi'nde yapılan büyük bir törenle atılmış. Törene izlemeye kalabalık bir halk kitlesi gelmiş. Törende Cumhurbaşkanı SUNAY ve Başbakan DEMİREL hazır bulunmuşlar.

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış!

1969 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yapacak firmanın tespiti işine başlanmış. Boğaziçi Köprüsü'yle ilgili dört firma tarafından hazırlanan projelerin seçimi için bir toplantı düzenlenmiş. Projeler teknik ve mali yönden incelenecekmiş.

Boğaziçi Köprüsü 1973 yılında trafiğe açılacakmış!

1968 yılında Bayındırlık Bakanı Orhan Alp, Boğaz'da yapılacak bin 400 metre uzunluğundaki köprünün, çevre yollarla birlikte 1 milyar 200 milyon liraya mal olacağını ve 50 metre yüksekliğinde inşa edileceğini açıklamış.

1966 yılında Boğaziçi Köprüsü için istimlak başlayacakmış!

1966 yılında Boğaz'a köprü yapılması kesinleşmiş ve köprünün projeleri tamamlanmış. İstimlake 260 milyon lira sarf edilecekmiş ve köprünün maliyeti bir milyar lirayı aşacakmış. Köprüde geçmek ise ücrete tabi tutulacakmış.

1962 yılında Boğaziçi Köprüsü'nü yabancı firmalar yapacakmış!

1962 yılında İmar ve İskan Bakanı Fahrettin Gökay'ın Vilayet'te yaptığı basın toplantısında, Boğaz'a yapılacak köprüyü yabancı firmaların yapacağını ve İtalyan Şehircilik Uzmanı Piccinato'nun İstanbul'a tekrar davet edildiğini söylemiş.

Boğaziçi Köprüsü ihaleye böyle çıktı!

Boğaziçi Köprüsü ihale süreci 1960 yılında başlamış... 1970 yılında yapımına başlanan ve 30 Ekim 1973'te hizmete açılan Boğaziçi Köprüsü'nün ihaleye çıkış haberini, Emlakkulisi.com tarih araştırmacısı Abdullah Kutalmış Mızrak arşivlerden buldu çıkardı...

1960 yılında Boğaziçi Köprüsü inşaatı ihaleye çıkarılmış!

1960 yılında Boğaziçi Köprüsü projesi D. B. Steinman firması tarafından hazırlanmış. Ortaköy ile Beylerbeyi arasında inşa edilecek olan köprü, Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından ihaleye çıkarılmış.

1957 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün mukavelesi imzalanmış!

Boğaziçi Köprüsü'nün inşasına 1970 yılında başlansa da 1957 yılında köprünün inşası için Türk ve Fransız şirketleri arasında protokol imzalanmış. Gerekli işlemler yapıldıktan sonra köprünün inşasına başlanacakmış.

1954'te asma köprü planı! Boğaziçi Köprüsü 'dünyanın en yüksek köprüsünü geçmesin' talebi! 

1954 yılında Royal Gorge Bridge şirketinden Boğaz Köprüsü için teknik bilgi ve malzeme istenmesi üzerine şirket 'Dünyanın en uzun köprüsünü geçmeyecek' şartını sunmuş. 

1957 yılında Boğaziçi Köprüsü için Fransızlarla anlaşılmış!

1957 yılında Boğaziçi Köprüsü'nün inşaatı için Fransız kredisi yolu ile Fransızlarla anlaşmaya varılmış.

BASF, Osmangazi Köprüsü’ne özel çözümler geliştirdi!

Dünyanın lider kimya şirketi BASF, çelik ayaklarının sabitlenmesi için Osmangazi Köprüsü’ne özel çözümler geliştirdi.BASF, aktif deprem bölgesine inşa edilen Osmangazi Köprüsü için dayanıklı ve uzun bir servis ömrü sağlıyor.

Çanakkale 1915 Köprüsü'ne ilk kazma 18 Mart'ta vurulacak!

Başbakan Binali Yıldırım Çanakkale Boğazı'na yapılacak köprü için resmi sürecin başladığını belirtti. Yıldırım, 1915 Köprüsü'ne ilk kazmanın 18 Mart 2017'de vurulacağını belirtti.

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

İşte Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren sebep!

İstanbul-Bursa-İzmir Otoyolu Projesi'nin en büyük ayağını oluşturan Osman Gazi Köprüsü'ne kavis verdiren "Hersek Lagünü", 113 kuş türüne ev sahipliği yapıyor.

İlber Ortaylı'dan Körfez Geçiş Köprüsü'ne isim önerisi!

Hürriyet Gazetesi köşe yazarı olan İlber Ortaylı bugünkü yazısında restorasyon çalışmalarından bahsetti. Ortaylı, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ne ''Evliya Çelebi'' ismi konulmasını önerdi.

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

Körfez Geçiş Köprüsü, Naturalm Çiftlik Evleri'ne ilgiyi artırdı!

İki yakayı birleştiren İzmit körfez geçiş köprüsü İstanbulluların çiftlik evlerine ilgisini artırdı. ALM İnşaat'ın İstanbul'a yakın mesafede Karamürsel'de doğal yaşam alanı olarak nitelendirdiği Naturalm Çiftlik Evleri konut alıcılarından büyük ilgi görüy

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü şantiyesinde ilginç tabela!

Geçtiğimiz haftalarda iki gencin 3. Boğaz Köprüsü şantiyesine girerek köprü ayaklarındaki vinç üzerinde, ardından da bir iş merkezinin çatısında selfie çektirmeleri İzmit Körfez Geçiş köprüsü şantiyesindeki iş güvenlik uzmanlarını harekete geçirdi.

Körfez Geçiş Köprüsü ne zaman açılacak?

İstanbul-İzmir arasının 3,5 saate inmesini sağlayacak Körfez Geçiş Köprüsü’nde, ana kablo montajının devam ettiği ve tabliye montajına ise Aralık ayında başlanacağı belirtilerek, köprünün Mart 2016’da da ulaşıma açılacağı bildirildi.

Boğaziçi Köprüsü ne zaman yapıldı Haberi

Boğaziçi Köprüsü ne zaman yapıldı



Boğaz Köprüsü ve çevre yolu inşaatı için 379 milyon liralık istimlak yapıldı



  ANKARA, (THA) - İstanbul Boğaz Köprüsü ve çevre yolu inşaatı nedeniyle 3 bin 402 adet parselin kamulaştırılma işlemiyle bu parseller için 379 milyon 578 bin 587 lira ödendiği Bayındırlık eski bakanı Dr. Vefa Tanır tarafından açıklanmıştır. 

  Tanır, İstanbul Milletvekili Mehmet Emin Sungur'un Bayındırlık Bakanı tarafından cevaplandırılmasını istediği yazılı soru önergesine verdiği cevapta söz konusu inşaat için 1575 adet gecekondunun kamulaştırıldığını ve bu gecekondulara toplam 51 milyon 836 bin 545 lira ödendiği, kamulaştırılan beher gecekonduya 31 bin 779 lira 47 kuruş isabet ettiği bildirilmiştir. 

  Gecekondusu kamulaştırılan vatandaşlardan...