03 / 05 / 2024

Boğaziçi Köprüsünde ne zaman onarım yapılacak

Boğaziçi Köprüsünde ne zaman onarım yapılacak

Günde 250 bin araç taşıyan Boğaziçi Köprüsü' nün çapraz halatları, tıpkı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü 'nde olduğu gibi dikey olarak değiştirilecek. Köprünün ömrü 40 yıl uzayacak.

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde montaj işlemleri tamamlanıyor!

"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Çalışmalar dahilinde tabliye montaj işlemleri tamamlanıyor.

1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçiş ücreti ne kadar olacak?

18 Mart'ta kule temel atma töreni yapılan 1915 Çanakkale Köprüsü'nde geçiş ücreti ise 15 euro + KDV (bugünkü kurlarla 80 TL) olarak belirlendi. 

Boğaziçi Köprüsü'nün adı 15 Temmuz Şehitler Köprüsü oldu!

Başbakan Yıldırım, " Vatandaşlarımızın şehit edildiği Boğaziçi Köprüsü'nün adının '15 Temmuz Şehitler Köprüsü' olarak değiştirilmesine karar verilmiştir." dedi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün özellikleri!

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, 1988'den bu yana İstanbul'un iki yakasını bir araya getiriyor. Temeli 29 Mayıs 1985'te atılan ve öngörülenden 192 gün önce tamamlanan köprü, Boğaziçi Köprüsü ile iki kıtanın birleştirilmesi sürecine önemli katkı sağladı

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün adı belli oldu!

İzmit Körfez Geçiş Köprüsünde son tabliye yerleştirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun da katılımlarıyla son tabliyenin yerleştirilmesi nedeniyle kaynak töreni yapılacak.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nde son 340 metre!

Dünyanın farklı ülkelerinden gelen ve çoğunluğunu Türk işçilerinin oluşturduğu 750’ye yakın işçi, Körfez Geçiş Köprüsü’nde iki yakanın birleşmesini sağlamak ve son 340 metreyi tamamlamak için 252 metrelik yükseklikte gece gündüz çalışıyor.

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün belgeseli çekilecek!

Önümüzdeki ay sonunda ulaşıma açılması beklenen İzmit Körfez Geçiş köprüsü'nde 113 tabliyeden 91'i yerleştirildi.Öte yandan drone'larla yapım aşamaları görüntülenen projenin, tamamlanmasının ardından belgesel hazırlanacağı öğrenildi.

ASELSAN, Körfez Geçişi Köprüsü'ne gişe alanlarından birini kurdu!

Türkiye'nin önde gelen savunma sanayisi şirketlerinden ASELSAN, körfez geçişi süresini 6 dakikaya indirecek İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'ne Türkiye'nin en büyük gişe alanlarından birini kurdu.

3. Köprü ve Körfez Geçiş Köprüsü ücretleri yeniden düzenlenecek!

Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü hizmete girdiğinde belirlenen geçiş ücretleri, dolar kuru üzerinden belirli periyotlarda yeniden düzenlenecek. Peki Üçüncü Boğaz Köprüsü ve Körfez Geçiş Köprüsü'nde ücretler nasıl şekillencek ?

İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'nün 275 metresi tamam!

ULAŞTIRMA, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’ın 2016 yılının Mayıs ayı içinde ulaşıma açılacağını açıkladığı İzmit Körfez Geçiş köprüsünde tabliyeler birbiri ardına döşeniyor.

3. Boğaz Köprüsü'nde son 150 metre!

Cumhuriyet tarihinin en büyük projelerinden biri olan 3. Boğaz Köprüsü'nde Asya ile Avrupa kıtasının birleşmesine sadece 150 metre kaldı. 59 adet çelik tabliyenin yapımı için ise toplam üç fabrika sahasında gece-gündüz bin 500 kişi çalışıyor.

İzmit Körfez Geçişi Köprüsü'nde iki kule arasına ilk tabliye yerleştirildi!

İzmit Körfez Geçişi Asma Köprüsü'nde çalışmalar hızla ilerliyor. En son iki kule arasına ilk tabliye de yerleştirildi.

Boğaziçi Köprüsünde ne zaman onarım yapılacak Haberi

Boğaziçi Köprüsünde ne zaman onarım yapılacak


540 gün sürecek çalışmalar sonrası Boğaziçi Köprüsü, FSM köprüsü gibi görünecek. Trafiğin can damarı 40 yıllık Boğaziçi Köprüsü 2014'te başlayacak 540 günlük balama hazır. Karayollan Genel Müdürlüğü, yapıldığında günlük 32 bin aracın geçtiği köprüde bugün ulaşan 200-250 binlik sayının yapıyı yıpratması nedeniyle çapraz 236 askı halatının, dikey halatlarla değiştirileceğini açıkladı. 


Araç sayısı artıyor Tıpkı Fatih Sultan Mehmet Köprüsü (FSM) gibi dikey halatlann taşıyacağı köprü 40 yıl daha hizmet verecek. Süüeti de farklılaştıracak halatlardaki çalışma Nisan'da başlayacak. Karayollan açıklamasında "Düşey askılann teknik olarak daha avantajlı olduğu ve ömürlerinin uzun olduğu ortaya çıktı.Bu kapsamda teknolojiye uyum sağlanacak" denildi. 


Bakım onarım çalışmalarını, ihalede 246 milyon 520 bin lira ile en düşük teklifi veren Makyol iş ortaklığı aldı. Boğaziçi ve FSM köprülerindeki ana halatlara ve...