05 / 05 / 2024

boğluca deresi bina yıkımı

boğluca deresi bina yıkımı

Silivri Belediyesi ekipleri, Boğluca Deresi üzerinde yapı ömrünü tamamlamış son kalan üç binanın yıkımını başarıyla gerçekleştirdi.

Üsküdar'da 6 bloklu sitenin istinat duvarı çöktü! Bina acil boşaltıldı!

Üsküdar'da 6 bloklu bir sitede açık otoparkın istinat duvarı inşaat çalışması nedeniyle çöktü. Sitede bulunan 4 katlı 20 daireli apartman tedbir amaçlı boşaltıldı. 

NYC Bina Dairesi, Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınladı! Kaçak çalışmalar var!

New York Bina Dairesi, altına kaçak tünel kazıldığı iddia edilen Chabad sinagoguyla ilgili bina raporu yayınlayarak binanın ‘bazı kısımlarını boşalttı ve kaçak çalışma nedeniyle mülk sahiplerine karşı yaptırım’ kararı aldı.

Bebek’teki boğaz manzaralı ikiz bina 407 milyon TL’ye satışta!

İstanbul'un en değerli lokasyonlarından biri olan Bebek'teki boğaz manzaralı ikiz binalar 407 milyon TL’ye satışa çıktı.

İstanbul Küçükçekmece'de yıkım kararı verilen bina korku saçıyor! SON DAKİKA!

Küçükçekmece'de riskli olduğu için yıkım kararı verilerek boşaltılan ancak yıkılmayan bina mahalleleyi tedirgin ediyor. Her gün binanın önünden geçen mahalleli, bir an önce yıkım yapılmasını istiyor. 

Eyüpsultan'da toprak kayması nedeniyle 2 bina boşaltıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği İstanbul Eyüpsultan'da bir inşaatın kazı çalışmaları esnasında yaşanan toprak kayması sebebiyle 2 bina tedbir amaçlı olarak boşaltıldı. İşte konut ile ilgili son dakika detayları....

Bina güçlendirmelerine talep arttı: Ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Uzmanlar, ülke genelinde konut kiralarında yaşanan artış sebebiyle depremlerin ardından güçlendirmelere talebin arttığına dikkat çekti. Peki ev boşaltılmadan güçlendirme yapılabilir mi? 

Kahramanmaraş depremleri sonrası tüm Türkiye alarmda! Bina güçlendirme ve prefabrik ev yapımı talepleri katlandı!

Tüm Türkiye’yi yasa ve üzüntüye boğan Kahramanmaraş depremlerinin ardından deprem testi ve bina güçlendirme talepleri arttı. Taleplerin yarıdan fazlası İstanbul’dan gelirken, prefabrik ev yapımı taleplerinin de yüzde 488 oranında artış gösterdiği belirtildi.

İlk rakamlar açıklandı! İşte yıkılan ve hasarlı bina sayısı

Türkiye’yi yasa boğan ve asrın felaketi diye nitelendirilen Kahramanmaraş merkezli depremin yitirdiğimiz can sayısının ardından bina kaybı bilançosu da ortaya çıkıyor. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Murat Kurum, depremde yıkılan veya hasar gören bina sayısını açıkladı.

İzmit'te toprak kayması nedeniyle iki bina boşaltıldı!

İzmit Turgut Mahallesi Evliya Çelebi Sokak üzerinde yer alan iki bina toprak kayması nedeniyle boşaltıldı.

Ordu'da heyelan tehlikesi nedeniyle 36 daireli bina tahliye boşaltıldı!

Ordu'nun Ünye ilçesinde sağanak yağış sonrası istinat duvarında hasar meydana gelmesi ve toprak kayması nedeniyle 36 dairenin yer aldığı bina tahliye edildi. 

Sultangazi'deki iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı!

İstanbul Avrupa Yakası Sultangazi'de inşaat kazısı yapılan iki bina çökme tehlikesi sebebiyle boşaltıldı.

İstanbul'un o ilçesine dönüşüm müjdesi!

Silivri Belediye Meclisi'nde Boğluca Deresi etrafındaki yapı yasaklı alanlarla ilgili alınan karar doğrultusunda bölgede kentsel dönüşümün önü açıldı. 

Sancaktepe'de 4 katlı bina boşaltıldı!

İstanbul Anadolu Yakası Sancaktepe'deki 4 katlı bina tahliye edildi.

boğluca deresi bina yıkımı Haberi

boğluca deresi bina yıkımı

Silivri Sahili’nde dere yatağı üzerinde bulunan, Piri Mehmet Paşa Mahallesi, 224 ada, 1, 25 ve 26 parseldeki üç adet yapı ekonomik ömrünü tamamlamış olması, can güvenliği açısından tehdit oluşturması nedeniyle belediye ekiplerince kontrollü şekilde yıkıldı. Dere yatağı üzerinde kalan son üç binanın yıkımı, Silivri Belediyesi İmar ve Şehircilik Müdürlüğü Gece Kondu Denetim ve Uygulama Birimi tarafından başarıyla gerçekleştirildi. Silivri Belediye Başkanı Özcan Işıklar, yıkım çalışmalarını inceleyerek, çalışmalar hakkında bilgi aldı. Yıkım çalışması hakkında değerlendirmelerde bulunan Başkan Işıklar:  “Boğluca deresi ıslah çalışmaları kapsamında, son üç binanın da yıkımını gerçekleştirdik. Dere ıslahı hızla devam ediyor, betonlama işlemleri tamamlanıyor. Kritik iki noktamız var; E-6'nın alt geçidi ile tarihi Mimar Sinan Köprüsü’nün alt geçitleri ama şu an için bir sel riski olmaması bizim...