07 / 05 / 2024

Bolkar Dağları kış

Bolkar Dağları kış

Doğal güzellikleriyle ilgi çeken 3 bin 524 metre yüksekliğindeki Bolkar Dağları kış turizminde Niğde’yi şaha kaldıracak. Bölgede rakım 2.300 metrelerden başlayıp 3.000 metrelere kadar çıkıyor.

Hollanda'da hükümet ev kiralarına el koydu! 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak!

Hollanda'da hükümet tarafından özel sektördeki ev kiralarına sınırlama getiriliyor. Buna göre, 1.235 Euro'dan fazla kira olmayacak. İşte ayrıntılar...

Balık fiyatları gram altınla yarışıyor! İstanbul'da balık fiyatları ne durumda?

İstanbul'da balık fiyatları geçen seneye göre düştü. Balıkçılar, soğuk hava ve kar yağışının etkili olması durumunda fiyatların daha da gerilemesini bekliyor.

Sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı! 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz kumpası!

Ankara'da sahte tapu dolandırıcıları kıskıvrak yakalandı. Şebeke, kurbanlarına 'tapuları 21 gün sonra e-Devlette göreceksiniz' yalanıyla kandırdı. 

Küre Dağları'nda 500 metre kayan yol yeniden yapılıyor!

Kastamonu'nun Çatalzeytin ilçesinde 5 Haziran tarihindeki şiddetli yağışlar sebebiyle yaklaşık olarak 500 metre kayan Küre Dağları Karacakaya mevkisindeki köy grup yolunun onarılması için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

İstanbul'da kiralık ev fiyatları ortalama 13 bin TL oldu! Kiralar, hem asgari ücreti hem de açlık sınırını solladı!

İstanbul'da kiralık ev fiyatları bir yılda yüzde 140 arttı. Yoksulluk sınırının 33 bin lira olduğu ülkede vatandaşlar neredeyse evsiz kalırken İstanbul'da ortalama kiralar 13 bin lirayı aştı. 

Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı: Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

İlk olarak Kahramanmaraş Pazarcık ve ardından Elbistan'da meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler oldukça büyük bir yıkıma neden oldu. Maraş depreminde yeni yapılar da yıkıldı! Yönetmelik yıkımı engellemedi! Deprem için atılması gereken çok adım var!

Tabiri caizse akın Antalya'ya akın ettiler! Konuttan sonra yatırımda da rekor kırdılar

Ukrayna ile aralarında olan savaştan dolayı Türkiye'ye akın eden Rus vatandaşlar, Antalya'yı tabiri caizse bastılar. Antalya'da konut alımlarındaki rekorun akabinde Rus halkı  yatırımda da rekor kırdı.

İstanbul’da Aralık ayında astronomik zamlanan ürün bakın ne oldu?  Bir ayda tam yüzde 47 zamlandı!

İstanbul Ticaret Odası’nın Aralık ayında perakende ürün fiyatlarındaki artışa ilişkin açıkladığı veriler ilginç sonuçları ortaya koydu. İstanbul’da aralık ayında hangi ürüne ne kadar zam geldi? En fazla zam gören ürün hangisi?  İşte detaylar…

Ford Puma'da düşük faiz fırsatı! Dev kampanyayı sakın kaçırmayın! İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

Ford, çok beğenilen binek araçları arasında yer alan Ford Puma'da düşük faiz kampanyasını başlattı! Dev kampanya bitmeden elinizi çabuk tutun! Peki, Ford Puma fiyatları ne kadar? İşte 14 Haziran 2022 fiyat listesi...

İstanbul'da kiralık ev dolandırıcılığı artıyor!

İstanbul'da kiralık ev dolandırıcılığı her geçen gün artıyor. Ucuz ilanları gören vatandaşlar binlerce lirasını dolandırıcılara kaptırıyor.

Bağcılar'da yıkım esnasında bitişikteki binanın duvarları da yıkıldı!

Bağcılar Barbaros Mahallesi'nde riskli olduğu belirtilen bir binanın yıkımı esnasında bitişikteki binanın iki dairesinin duvarları da yıkıldı, odalar molozla doldu.

Adil Karaismailoğlu: Dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu "81 ilimizi ulaşımın her modunda dünya ile bağlıyoruz. Tarıma, sanayiye, turizme, ihracata, eğitime, kültüre, sosyal gelişime can suyu olmak için dağları tünellerle deliyor, nehirleri köprülerle aşıyoruz'' diye konuştu.

Kıvanç Tatlıtuğ Kaz Dağları'nda ev arayışına girdi!

Son zamanlarda ünlü isimlerin gözdesi olan Kaz Dağları'na Kıvanç Tatlıtuğ da kayıtsız kalmadı. Yakışıklı oyuncu, Kaz Dağları'nda ev sahibi olmak için kolları sıvadı. 

Bolkar Dağları kış Haberi

Bolkar Dağları kış

Ulukışla İlçesi, Bolkar Dağları üzerinde bulunan, Meydan Yaylası mevkiinde Karagöl ve Çinili Göllerin bulunduğu alanda kış sporları kapsamında telesiyej hattı ve kayak pistleri yapılması planlanmaktadır. Bölgede rakım 2.300 metrelerden başlayıp 3.000 metrelere kadar çıkmaktadır. Alanda 2 adet telesiyej ve 1 adet teleski olmak üzere 3 adet mekanik tesis planlandı.


T1 Telesiyej Tesisi 1750 metre uzunluğunda 4 kişilik Detachable Bubble Sistem (Önü açılıp kapanabilen, Panoramik Görüntüye sahip rüzgarlık) 1500 k/sa kapasiteli olarak planlandı. T2 Telesiyej Tesisi 1317 metre uzunluğunda 4 kişilik Detachable bubble sistem 1200 k/sa kapasiteli,T3 Teleski Tesisi 785 metre uzunluğunda 2’li self servis 700 k/sa kapasiteli olarak planlandı.

Yer alacak kullanımlar; snowboard, yamaç paraşütü ve günübirlik tesis alanında alt katta kayakçıların kışın yoğun kar yağışı olduğu zamanlarda kalacağı sığınma evleri...