09 / 01 / 2025

boluda dükkan kiraları

boluda dükkan kiraları

Atatürk Bulvarı üzerinde ticaret yapan işyerleri birer birer kapanıyor. Dükkanlarını kapatmak istemeyen işyeri sahipleri ise, ne kadar direnebiliriz diyerek yetkililerden çare bulmalarını istiyor.

BİM, A101 ve ŞOK gibi marketlere dükkanını kiraya verenlere Tebernüş Kireçci'den uyarı geldi!

Türkiye'nin 1 numaralı emlak ve konut editörü Tebernüş Kireçci sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda BİM, A101 ve ŞOK gibi marketlere dükkanını kiraya veren gayrimenkul sahiplerinin ilk 3 yıl mutlu olduğunu belirterek, sonrasında kiraların enflasyona yenildiğini söyledi.

1954'de Esnaf Birliği kongresinde dükkan kiraları gündeme gelmiş! Kiralar serbest bırakılacak!

1954 yılında Esnaf Birliği Kongresi'nde dükkan kiralarının 1955 yılında itibaren serbest bırakılması konusu masaya yatırılmış.

1954 yılında dükkan kiralarının artmasını önleyecek yeni tasarı hazırlanmış!

1954 yılında Ticaret Bakanlığı, dükkan ve ticarethane kiralarının serbest bırakılmaması konusunda tasarı hazırlığına girmiş.

Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artı! Cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı!

Konut kiraları gündemden düşmezken, mağaza ve iş yeri kiraları da yükselmeye devam ediyor. Dükkan kiraları dört yılda yüzde 300'den fazla artarken, cadde dükkanlarının kirası 200 bin liraya ulaştı.

1952'de dükkan kiralarına büyük tepki! Esnaf bu kiraları ödeyemez!

1952 yılında dükkan kiralarının artırılmasın bir sene sonra ise serbest bırakılmasına dair tasarı aleyhine esnaf harekete geçmiş. 

Dükkan kiraları 1955 yılından sonra serbest bırakılmış!

1954 yılında, İstanbul Esnaf ve Sanatkarlar Birliği'nin üçüncü kogresinde dükkan kiraları görüşülmüş. Buna göre 1955 yılından sonra dükkan kiraları serbest bırakılması kararlaştırılmış...

1952'de Kira Tasarısı Meclis'te! Konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam!

1952 yılında Kira Tasarısı Meclis gündemine alınmıştır. Buna göre 1953'te konut kiralarına yüzde 50, dükkan kiralarına yüzde 150 zam gündeme gelmiş. 

2024 kira artış oranı hesapla! Dükkan, iş yeri, konutlarda kira artış oranı ne oldu? Mart 2024 TEFE TÜFE oranları!

Mart ayının gelmesiyle binlerce kişi kiralarını yenilecek kiracılar ve ev sahipleri kira artış oranlarının ne kadar olduğunu araştırıyor.2024 Mart ayı dükkan, iş yeri, konut kira artış oranı belli oldu mu, yüzde kaç? 2024 TÜİK TEFE TÜFE oranları...

1954 yılında dükkan kiraları tepkiye neden olmuş!

1954 yılında tüccarlar ve esnaf tarafından dükkan kiralarının serbest bırakılmaması için büyük çaba sarf edilmiş. 

Hangi şehirlerde dükkan kiraları yüzde 40 arttı? 

Pandemiyle beraber kalabalık şehirlerde yaşayan vatandaşların sahillere yönelmesiyle dev markaların da dükkan yatırım tercihleri değişti. Bu bölgelerde açılan dükkan sayısının fazla olması nedeniyle ticari gayrimenkul kiralarında yüzde 40 oranında artış yaşandı. 

Ankara Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam!

Ankara’nın tarihi alışveriş merkezlerinden biri olan Suluhan'da dükkan kiralarına yüzde 12 zam yapıldığı iddia edildi.

AVM'lerdeki dükkan kiralarına düzenleme yapılmalı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği'nden yapılan açıklamada, alışveriş merkezlerindeki (AVM) dükkan kiraları konusunda hükümetin yeni bir düzenlemesi yapması gerektiği belirtildi.

İzmir'de ofis kiraları artarken dükkan kiraları azaldı!

İzmir'de AVM’lerde ve ofis-büro tipi kiralamalarda önemli artışlar yaşanırken, dükkan kiralarında düşüş yaşandı.

boluda dükkan kiraları Haberi

boluda dükkan kiraları

Geçtiğimiz yıllarda uzun süre çalışması süren Atatürk Bulvarı üzerinde esnaflık yapan işyeri sahipleri dükkanlarını teker teker kapatıyorlar. Daha önce dükkanların önlerine kısa süreli park yapabilen araç sahipleri Atatürk Bulvarı’nın tekrar düzenlemesiyle park yapabilecek bir yer bulamıyorlar. Bu yüzden bulvar üzerinde esnaflık yapan vatandaşlar satışlarının düştüğünü söyleyerek dükkanlarını kapatmak zorunda kaldılar. 

ARAÇ GİRİŞİ İSTİYORLAR

Yol düzenlenmesi yapılmadan önce işyerlerinin önünde araçların park edebilmesi için cep olduğunu söyleyen vatandaşlar; “eskiden işyerlerinin önü yayalar tarafından kullanılabiliyordu. Şimdi de kullanılabilir ama yeni yol düzenlemesiyle birlikte geniş bir yaya yolu yaptılar. Bu yaya yolu yapılırken de araçların kısa süreli de olsa durabilmesi için bir cep yapabilirlerdi. Park edilebilecek yada kısa süreli durulabilecek bir yer olmadığı için insanlar alışveriş için duramıyorlar. Bu da bizim satışlarımızı ciddi oranda...