03 / 05 / 2024

Bölünemez nitelikteki tarım arazileri

Bölünemez nitelikteki tarım arazileri

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgeye göre, 25 Şubat 2014 tarihi itibarıyla tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. Peki, bölünemez büyüklük nedir?

Alesmaıl Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Alesmaıl Gayrimenkul Turizm Tarım Gıda Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Armas Emlak Otomotiv Tarım Ve Hayvancılık Uluslararası İthalat İhracat Sanayi Ticaret Ltd.Şti. bugün Büyükçekmece'de 1 milyon 500 bin TL sermaye bedeli ile Necmettin Özcan tarafından kuruldu.

Tarım Bakanlığı, 22 yıl sonra genel tarım sayımı için harekete geçti!

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, genel tarım sayımı yapılması konusunda ilk adımın atıldığını açıkladı. Yumaklı, "Tarım Reformu Genel Müdürlüğümüz ile TÜİK arasında genel tarım sayımı yapılması için protokol imzalandı” dedi.

Türkiye’de 2.1 milyon futbol sahası büyüklüğündeki tarım arazisi atıl durumda!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ekilmeyen tek karış arazi kalmayacak. Hepsini üretime kazandıracağız" sözlerinin ardından ekilmeyen atıl durumdaki 1.5 milyon hektarlık tarım arazisi için harekete geçiliyor. Bu kapsamda, atıl durumdaki arazilerin üretime kazandırılması hedefleniyor.

2027’ye kadar iş alanlarında en yüksek büyüme eğitim, tarım ve ticarette olacak!

Dünya Ekonomik Forumu’nun hazırladığı, ‘2023 İşlerin Geleceği Raporu’na göre, iş alanlarında 2027 yılına kadar en yüksek mutlak büyümenin eğitim, tarım ve dijital ticarette olacağı öngörülüyor.

Kurbanlık alacaklara müjde! Tarım Bakanlığı resmen duyurdu! Büyük kolaylık sağlanacak!

Kurban Bayramı’na sayılır günler kala kurbanlık arayışlarına başlayanlar için Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan büyük kolay geldi. Bakanlığın mobil uygulaması 'Tarım Cebimde' aracılığıyla küpe numaralarını girerek kurbanlık hayvanların ırk, cinsiyet, yaş, tür ve aşı bilgilerini sorgulayabiliyor.

Çölleşme tehlikesi kapımızda! 32 yılda 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazisi kaybettik!

Küresel iklim krizi, kentleşme ve bilinçsiz kullanım nedeniyle tarım arazilerimiz hızla azalırken, çölleşme tehlikesi de giderek artıyor. Son 32 yıl içerisinde 4 milyon hektar, yani yaklaşık 7,5 İstanbul büyüklüğünde tarım arazimizi kaybettik.

Tarım sektöründe yeni düzenlemeler kapıda: Gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi geliyor! 

Yeni dönemde tarımda bitkisel üretimin artırılması ve tarım bilgi sistemlerinin iyileştirilmesi öncelikler arasında bulunuyor. Aynı zamanda gençlere iki yıl ödemesiz, faizsiz kredi imkanı, Tarım Girişimcilik Bölgeleri, Toprak Veri Tabanı gibi yeni adımlar da atılacak. İşte ayrıntılar...

Tarım Kredi Market'in çılgın kampanyasına büyük ilgi! 1 ay süreyle uzatıldı

Tarım Kredi Marketleri başlattığı sabit fiyat uygulaması insanların yoğun beğenisi ile karşılandı. Tam 900 ürün için geçerli olan ve fiyat sabitleme kararına ilgi büyük olunca Tarım Kredi Marketleri aldığı kararı 1 ay süreyle uzatma kararı aldı.

Tarım Bakanlığı’ndan çiftçilere yeni ödeme müjdesi! Karşılıksız 250 bin TL verilecek! Bu parayı mutlaka alın!

Tarım ve Orman Bakanlığı, kırsal kalkınma destekleri kapsamında üniversitelerin ilgili bölümlerinden mezun olan kişilere 250 liraya kadar destek vereceğini duyurdu.

Tarım Müdürlüğü kampanya başlattı! Deprem bölgesinde buna acil ihtiyaç var!

Ağrı Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, Türkiye'yi sarsan, 10 ili etkileyen ve binlerce ölü ve yaralının olduğu 2 depremin ardından  deprem bölgesindeki üreticilere dağıtılmak üzere acil yem yardım kampanyası başlattı.

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı 2022 ne zaman? İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı branş dağılımı!

Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımına dair detaylar merakla araştırılıyor. İşte Tarım ve Orman Bakanlığı personel alımı hakkındaki araştırılanlar!

Dgkn İnşaat Turizm Sağlık Ve Tarım Ticaret Sanayi Anonim Şirketi kuruldu!

Dgkn İnşaat Turizm Sağlık Ve Tarım Ticaret Sanayi Anonim Şirketi Küçükçekmece'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Doğukan Kaya tarafından kuruldu.

Bölünemez nitelikteki tarım arazileri Haberi

Bölünemez nitelikteki tarım arazileri

Bölünemez büyüklük nedir?

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan genelgeye göre, 25 Şubat 2014 tarihi itibarıyla tarım arazilerinde bölünemez büyüklüklerin altında bir parsel oluşturulamıyor. 


Alınan kararlar doğrultusunda tarım arazileri bu büyüklüklerin altında ifraz edilemez, bölünemez veya küçük parçalara ayrılamaz. Ancak çay, fındık, zeytin gibi özel iklim ve toprak istekleri olan bitkilerin yetiştiği yerler ile seraların bulunduğu alanlarda, yörenin arazi özellikleri daha küçük parsellerin oluşmasını gerekli kıldığı takdirde, Bakanlığın uygun görüşü ile daha küçük parseller oluşturulabilir.


Bakanlığın uygun görüşü ile kamu yatırımları için ihtiyaç duyulan yerler hariç olmak üzere tarım arazileri, belirlenen büyüklükteki parsellerden daha küçük parçalara bölünemez.


Birlikte mülkiyet olarak tasarruf edilen hisselerin üçüncü şahıslara satılması, devredilmesi veya rehin edilmesi yasaklanmış olduğundan hisselerin aynen veya parçalara ayrılmak suretiyle üçüncü kişilere satışı, devri...