14 / 05 / 2024

borçlar kanununda eş muvakafatnamesi

borçlar kanununda eş muvakafatnamesi

Aile konutu olarak tapuya şerh edilmiş taşınmazların satılması veya kiraya verilmesi için eşin "eş muvafakatnamesi" olarak adlandırılan eşin onayı gerekiyor. İşte, Yeni Medeni Kanunda eş muvafakatnamesi!

MTV borcu ve trafik cezası olanlar dikkat! Borçlarınız silinecek! Bu tarihi kaçırmayın!

Milyonlarca MTV borcu ve trafik cezası olanları ilgilendiren bir haber geldi. Belirli tarihlerde borç yapılandırması sayesinde borçlar silinecek. Borcu olan sürücülerin bu tarihleri kaçırmamaları gerekiyor… Eğer 9 günlük süreç takip edilmezde bundan yararlanılamayacağı uyarısı yapıldı.

İş Bankası'ndan borçları sıfırlamak için müthiş fırsat. Müşterileri acil baksın

Enflasyonun yükselmesiyle birlikte çok sayıda vatandaş da çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak adına bankalardan kredi çekmek zorunda kaldı. Vatandaşların borçlarını ödemesi adına İş Bankası'ndan da önemli bir adım geldi. İşte detaylar...

Devlete olan borçların ilk taksit ödeme süresi uzatıldı!

Devlete olan borçların yapılandırılması için başvuru süreci bir ay daha uzatıldı. Karar Resmi Gazete'de açıklanarak yürürlüğe girdi. 

Depremzedelerin elektrik ve doğalgaz borçları silinecek!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’nın deprem bölgesinde yaşayan vatandaşların elektrik ve doğalgaz borçlarının silinmesine yönelik kararı yürürlüğe girdi. Buna göre, afetzede 11 ilde yaşayanların elektrik ve doğalgaz borçları silinecek.

Küresel borçlar yılın ilk çeyreğinde 305 trilyon dolara çıktı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, küresel borçlar 2023 yılının ilk çeyrek sonu itibarıyla bir önceki çeyreğe kıyasla 8,3 trilyon dolar arttı ve 305 trilyon dolara yükseldi.

Vergi borcu yapılandıracaklar son tarihi aman kaçırmayın! Hangi borçlar yapılandırılabilir? 

Mart'ta Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe alınan vergi borcu yapılandırma 31 Mayıs'ta sona erecek. Peki hangi borçlar yapılandırılabilir?

Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alırken geri ödemeli kredi alan ve belirlenen tarihlerde borçlarını ödemeyenler, KYK son dakika gelişmeleri takip ediyor. Peki, KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar...

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Deprem bölgesindeki işletmelerin 2023 yılı KOSGEB borçları silinecek

Dört saat süren Kabine toplantısının ardından açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, depremlerden etkilenen illerde faaliyet gösteren işletmelerin KOSGEB’e olan borçlarının silineceğini açıkladı.

Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak?

Vergi affı için gerekli düzenleme geçtiğimiz hafta Meclis'e sunuldu. Vergi borcu başta olmak üzere daha bir çok cezayı kapsayan düzenlemenin detayları merak ediliyor. Vatandaş internetten, Vergi borcu silinecek mi? Hangi borçlar silinecek? Borçlar nasıl yapılandırılacak? sorularının cevabını arıyor.

Çiftçiler dikkat! Ziraat Bankası'na olan kredi borçları resmen ertelendi! Şimdi peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Çiftçiler dikkat! Ziraat Bankası'na olan kredi borçları resmen ertelendi! Şimdi peş peşe açıklandı! Hemen bakın!

Unutulan borçlar başınızı ağrıtabilir! Hemen e-devletten bakın!

Unutulan borçlar başınızı şişirebilir. Böyle bir durumla karşılaşmamak için hemen e-devlet kapısından kontrol edin. İşte detaylar!

borçlar kanununda eş muvakafatnamesi Haberi

borçlar kanununda eş muvakafatnamesi

Yeni Medeni Kanunda eş muvafakatnamesi!

Aile konutu olarak tapuya şerh edilmiş taşınmazların satılması veya kiraya verilmesi için eşin "eş muvafakatnamesi" olarak adlandırılan eşin onayı gerekiyor. 


Eşinin rıza olmadan taşınmaz üzerinde yapılabilecek işlemlere kısıtlamalar getiriliyor. Eşin rızası olmadan aile konutu üzerinde her işlem yapılamıyor. 


Rızayı sağlayamayan veya haklı bir sebep olmadan kendisine rıza verilmeyen eş,  hâkimin müdahalesini isteyebiliyor. Aile konutu olarak özgülenen taşınmaz malın maliki olmayan eş, tapu kütüğüne konutla ilgili gerekli şerhin verilmesini isteyebiliyor.


Türk Medeni Kanunu hükümlerine göre, eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemiyor. İlgili Kanun Maddesi aşağıda yer alıyor;


MADDE 194

Eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça, aile konutu ile ilgili  kira sözleşmesini feshedemez, aile konutunu devredemez veya aile konutu üzerindeki...