04 / 05 / 2024

borçlar kanunundaki değişen yasalar

borçlar kanunundaki değişen yasalar

Posta Gazete Yazarı Tamer Heper, Borçlar Kanunu'ndaki yeni düzenlemeleri ve bir okurunun kirasını ödemeyen kiracısı ile ilgili sorularına yer veriyor. İşte o yazı!

Emlakta yeni gözde Londra oldu! ABD'li yatırımcılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı!

ABD'li yatırımcılar Londra'da son senenin en hızlı ticari emlak alımını yapıyor. Açıklanan rakama göre, Amerikalılar İngiltere'de emlak için 3,1 milyar pound harcadı. İşte detaylar...

Türkiye'de en çok hangi meslekler aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları

Türkiye genelinde istihdam piyasasında belirgin bir trend ortaya çıktı. Ülke genelinde en çok aranana meslek grupları belli oldu. Peki Türkiye'de en çok hangi aranıyor? Maşları ne kadar? İşte en çok tercih edilen meslek grupları.

Altın satış yedi! Rotası değişen altın düşecek mi yoksa yükselecek mi? 

Altın fiyatlarında rota değişti. Peki altın fiyatları düşecek mi yoksa artacak mı? İşte milyonlarca yatırımcının merak ettiği o sorunun yanıtı...

İnşaat sektöründe pazar talepleri değişti! Prefabrik evlere olan talep artmaya devam ediyor!

İnşaat sektörü için yeni olmasa da değişen pazar talepleri nedeniyle son yıllarda prefabrik evler ivme kazanmaya devam ediyor.

Konut kredisi faiz oranları sil baştan değişti! 1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Ev alma hayali kuran vatandaşların çoğu bu hayallerini konut kredisi ile gerçekleştiriyor. Merkez Bankası faiz kararından sonra değişen konut kredisi faiz oranları merak ediliyor. Peki  1 milyon TL'nin kredi taksit ödemesi ne kadar oldu?

Evde bakım maaşı resmen değişiyor! Hemen hesaplara yatırılacak olan bu yeni maaşlara bakın!

Pek çok kişinin yüzünü güldüren evde bakım maaşları resmen değişiyor. Peki evde bakım maaşları 2024 yılının Ocak ayında ne kadar olacak? İşte tek tek hesaplanan o son dakika rakamları...

Emeklilere %25 Zam Yapıldı: En Düşük Emekli Maaşı Değişmedi

Emekli maaşlarına yapılan %25 oranındaki zam, emeklilerin beklentilerini karşılamadı. En düşük emekli maaşında değişiklik olmazken, kök maaşı 6500 TL ve altında olanlar 7500 TL'yi almaya devam edecek.

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değişti! TDK tek tek açıkladı: O sözcükler artık bu şekilde yazılacak! 

Bazı sözcüklerin yazımı resmen değiştirildi. TDK tarafından yazımı değişen sözcükler tek tek açıklandı. İşte o sözcükler...

Kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor! İşte son dakika detayları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, kamu borçlarına yapılandırma için başvuru tarihi 1 ay uzatılıyor. Cumhurbaşkanı kararıyla yapılandırma için başvuru süresi bir ay uzatılarak 30 Haziran 2023 tarihine çekilecek. Böylelikle ilk taksit ödeme süresi de bir ay uzamış olacak.

Öğrenciler dikkat! 2023 KYK kredi borçları siliyor mu? İşte son gelişmeler!

Üniversitelerin ön lisans ve lisans bölümlerinde eğitim alırken geri ödemeli kredi alan ve belirlenen tarihlerde borçlarını ödemeyenler, KYK son dakika gelişmeleri takip ediyor. Peki, KYK borçları silinecek mi? İşte detaylar...

Borç yapılandırmada hangi borçlar silinecek? Resmi Gazete’de yayımlandı! İşte madde madde tüm ayrıntılar...

Vergiler, trafik cezaları, ehliyet affı, otoyol cezaları ve belediyelere olan borçlara ilişkin önemli maddelerin yer aldığı borç yapılandırma paketi Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Borç yapılandırma düzenlemesine göre hangi borçların silineceği ise merak konusu oldu.

Borç yapılandırmasına ilişkin kanun yürürlüğe girdi! Hangi borçlar yapılandırılacak? İşte detayları…

Milyonlarca kişinin beklediği ‘Borçların yapılandırılmasına ilişkin kanun’ Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Kanun, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Ticaret Bakanlığı, SGK ve yerel yönetimlere ilişkin alacaklara yapılandırma imkanı sunuyor.

Dar gelirliye müjde! Borçlar siliniyor! Zaman tükeniyor başvuruları sakın kaçırmayın!

Kahramanmaraş'ta yaşanan depremden dolayı Meclis çalışmalarına ara vermişti. Meclis'in yeniden açılması ile birlikte EYT, gecikme faizi, idari para cezaları, borç yapılandırmaları gibi pek çok konu görüşülüyor. İşte borçların silineceği tarih ve detaylar!

borçlar kanunundaki değişen yasalar Haberi

borçlar kanunundaki değişen yasalar


1 Temmuz nedir? diye sorsam biliyorum hiç kuşkusuz hep beraber “Kabotaj Bayramıdır” diyeceksiniz. Ama yanıldınız, hukuk konusunda milattır. 


Temel kanunlardan biri olan yeni Borçlar Kanunu ve Türk Ticaret Kanunu (birtakım değişikliklere uğrama kaydıyla) 1 Temmuz’da yürürlüğe girdi. Meclis’te de hepimizin hayatını etkileyecek bir yargı paketi kabul edildi. Meğer bu 1 Temmuz ne müthiş bir tarihmiş, değil mi? Bu değişiklikleri uzun uzun konuşacağız, iyi mi oldu kötü mü oldu bir taraftan tartışacağız bir yandan da yaşayacağız. 


Bugün vatandaşı yakından ilgilendiren kira konularındaki değişiklikten kısaca söz edeceğim. Bugüne kadar kira konularını bu konuya has 6570 sayılı kanunla hallediyorduk. Artık o kanun yok. Bu konu Borçlar Kanunu içine girdi. Maddelerde çok değişiklik yok ancak değişiklik yapılan maddeler ses getirecek nitelikte.


Örneğin bunlardan biri şu: 


Kiracı 10...