28 / 04 / 2024

borçlu cebri icra tehdidi

borçlu cebri icra tehdidi

İstirdat davasının takip hukuku bakımından şartı; takip borçlusunun borçlu bulunmadığı bir parayı icra takibinin kesinleşmesi nedeniyle cebri icra tehdidi altında ödemek zorunda kalması olarak biliniyor...

Kredi kartı kullanımı da, borçlu sayısı da arttı

Yaşam koşulları her geçen gün zorlaşırken, kredi kartlarıyla yapılan alışverişlerin sayısı da arttı. Kart borçları nedeniyle yasal takibe alınanların sayısı da Ocak ayında 194 bin kişiye yükseldi.

1957 yılında belediye 1.200 gayrimenkul sahibine 1 milyon TL borçlu!

Belediyenin istimlak bedeli ödemesini durdurması üzerine toplamda 1200 aileye 1 milyon TL borçlanmış. 

Kiracılar dikkat! Ödeme yaptığınız kiradan borçlu çıkmayın...

Ev sahipleri kira ödemeleri ile alakalı olarak oldukça değişik isteklerde bulunabiliyorlar. Öyle ki kiracılar dikkat etmezlerse ödedikleri kiralardan borçlu bile çıkabilirler.

Dünyanın en borçlu inşaat şirketi Evergrande'nin hisseleri yine çakıldı!

Ağır borç yükü altında olan ve dünyanın en borçlu inşaat şirketi olarak bilinen Çinli Evergrande'nin elektrikli araç birimi yöneticisi gözaltına alındı ve söz konusu şirketin hisseleri keskin geriledi.

Milyonlarca kişi 2024 yılına borçlu girecek! Bireysel kredi kartı borçlanmaları yüzde 168 arttı!

2024 yılına günler kala vatandaşların yeni yıla borçlu gireceği ortaya çıktı. Bireysel kredi kartı borçlanmaları 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 168 arttı.

Gayrimenkul alırken borçlu çıkabilirsiniz! Bu kontrolü yapmadan sakın imza atmayın!

Gayrimenkul satın alma işlemlerinde son aşama olan tapu devrinde bazı aşamalara dikkat edilmesi gerekiyor. Öyle ki yeni sahip, bu devir ile satışı yapılan mülkün eski borçlarından da sorumlu hale gelebiliyor.

Banka hesabına haciz gelirse ne yapılmalı?

Herkesin bildiği gibi, icra takibinin hüküm giymesi sonrasında, borcun tahsilatını sağlamak amacıyla borçlu tarafın sahip olduğu varlık, banka hesapları ve gayrimenkullerine haciz uygulanma süreci başlatılır. Peki banka hesabına haciz gelirse ne olur, süreçte ne yapılmalıdır?

Bakanlık kolları sıvadı! Borçlu kimse kalmayacak

Geçtiğimiz günlerde yapılandırma  yasası ile ilgili ypaılan açıklamalar yakında takip ediliyor. Bazı borçlar silinirken bazıları içinde taksit olanağı sunuluyor. Yasa ile alakalı sunulan avantajlı hakları haberimizind etayından öğrenebilirsiniz.

Borçlu olanlar artık kara kara düşünmesin! Sizi kurtaracak düzenleme geldi! Bunu yapan kişilerin borcu siliniyor!

Borç yapılandırma konusu en çok araştırılan konulardan bir tanesidir. Peki “Vergi borcu yapılandırma nasıl yapılır?” İşte detaylar!

Sağlık çalışanları borç batağında yaşıyor! 10 sağlıkçının 8’i borçlu!

14 Mart Tıp Bayramı yaklaşırken, yapılan bir anket, sağlık çalışanlarının içinde bulunduğu acı tabloyu ortaya koydu. İnsan sağlığı gibi çok önemli bir alanda çalışan, pandemi, deprem gibi en zor günlerde görev üstlenen sağlık çalışanlarının büyük bir kısmı borç içinde yaşıyor.

Son dakika…  Cumhurbaşkanlığı kararı…. Kredi borçları 6 ay ertelendi!

Milyonlarca borçlu vatandaşı ilgilendiren son dakika haberi geldi. Cumhurbaşkanlığı kararıyla kredi borçları 6 süresince ertelendi. İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı bizzat duyurdu! Kredi, vergi borçlarına dev taksit imkanı: Detaylar ortaya çıktı, kimse borçlu kalmayacak!

Son yüzyılın en büyük yapılandırma çalışması yapılıyor. Maliye ve Hazine Bakanı Nebati'nin açıklamasına göre: vatandaşlar yapılandırma borçlarını 4 yıllık süre içerisinde, 48 taksitler içerisinde ödeyecek. İşte detaylar...

Hem icra takibinde olanlar hem de borcu için kara kara düşünenler sevinçten havalar uçacak!

Dün, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin detaylarını açıkladığı Cumhuriyet tarihinin en büyük yapılandırması ile milyonlarca kişinin borcu silinecek, bu borçlar nedeniyle icra takibinde olanların borçları da tasfiye edilecek. İşte detaylar…

borçlu cebri icra tehdidi Haberi

borçlu cebri icra tehdidi


Cebri icra tehdidi!


Borcun cebri icra tehdidi altında ödenmesi Maddi hukuk bakımından gerçekte borçlu olmayan bir kişi kendisine gönderilen ödeme emrine itiraz etmeyi şu veya bu sebeple ihmal etmiş veya itiraz etmesine rağmen icra mahkemesinde  borçlu olmadığını ispat edememiş, icra takibinden önce veya icra takibi sırasında menfi tespit davası da açmamış ve bunun sonucunda borcu cebri icra tehdidi altında ödemiş ise ödemiş olduğu paranın kendisine geri verilmesi için dava açabilir bu davaya istirdat davası denir.


Borçlunun menfi tespit davası açmış olması halinde menfi tespit davası sonuçlanmadan önce icra takibi sonunda borcun ödenmesi söz konusu olursa menfi tespit davasına istirdat davası olarak devam edilir. 


İstirdat davasının takip hukuku bakımından şartı: takip borçlusunun borçlu bulunmadığı bir parayı icra takibinin kesinleşmesi nedeniyle cebri icra tehdidi...