05 / 05 / 2024

Borçlunun üzerinde mal yoksa ne yapılır

Borçlunun üzerinde mal yoksa ne yapılır

Posta yazarı Tamer Heper 'Babamın üzerine olan dükkandaki kiracıyı tahliye ettik. Borçlarını icra yoluyla almak istedik, tahsil edemedik. Bu durumda ne yapabiliriz, herhangi bir cezai müeyyidesi yok mu?' sorusunu yanıtladı.

'Ödeme İste' sistemi kullanımda: Kiracıya kira ödemesi de hatırlatılacak!

"Ödeme İste", ödemeler öncesinde alacaklının borçludan ödeme istemesi, borçlunun ise bu talebi yanıtlaması esasına dayanıyor. Sistem, kiracıya kira ödemesinin hatırlatılması, öğrenciye harçlık gönderilmesi gibi konularda kolaylık sunuyor. İşte 7 soruda "Ödeme İste" sistemi tüm detaylarıyla...

EYT'liler bekliyor! 100 binin üzerinde EYT'linin dosyası onaylanmadı...

EYT ile beraber iki milyon kişiye aylık bağlanırken, 100 binin üzerinde dosyanın henüz onaylanmadığı kaydedildi. Aynı zamanda yapılan bazı başvurular iptal edildi. Öte yandan, 8 Eylül 1999 itibarı ile işe girmek yetmiyor, 1 liralık borç ya da eksik prim günü varsa aylık bağlanmıyor. İşte ayrıntılar.

Port Nature Otel oda sayısını artırıyor! Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak! 

Antalya İli, Serik İlçesi, Boğazkent Mahallesi, 273 ada, bir parsel üzerinde Aras İnşaat tarafından yapılan Port Nature Otel’de kapasite artışına gidiliyor. Antalya'daki 5 yıldızlı otel toplam 18 milyar 890 milyon TL'ye mal olacak.

9 aylık dönemde bireysel borçlanma enflasyonun üzerinde büyüdü!

Tarım, madencilik, imalat sanayii, enerji, inşaat ve hizmetler sektörlerinin toplam kredi hacmindeki büyümesi yüzde 35,1 olurken; tüketici kredisi ve kredi kartları ile bireysel borçlanma yüzde 57,9 olarak gerçekleşti.

İç ve dış borçlara günde 1 milyar 646 milyon lira faiz ödüyoruz!

Ocak-ağustos döneminde, devlet iç ve dış borçlara günde ortalama 1 milyar 646 milyon 503 bin 343,77 lira faiz ödedi. TOGG fabrikası 22 milyar liraya mal olmuştu. Böylece ayda 2 TOGG otomobil fabrikasından daha büyük bir rakam faize gitmiş oldu.

Aniden borç sahibi olabilirsiniz! Kimsenin bilmediği gerçek ortaya çıktı

Mal varlıkları kaldığı gibi borçlar da ölen kişinin mirasçılarına kalıyor. Bu durumda reddi miras yapan pek çok kişi, ret süresini bilmediğinden bu haktan mahrum kalıyor. Uzman isim mirası reddedenin miras bırakandan önce ölmüş gibi sayıldığına dikkat çekerek bilinmeyen bir detayı açıkladı.

ABD’li ünlü ekonomistten korkutan tahmin: ‘Piyasalar çökebilir’

ABD'li ünlü ekonomist Nouriel Roubini, ABD'deki borç limitine yönelik tedirgin eden değerlendirmelerde bulundu. Roubini, borç limiti üzerinde tarafların anlaşamaması halinde piyasanın çökebileceğini söyledi.

Moody's ABD'nin borç limiti krizi için 3 farklı senaryo yayımladı!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, ABD'deki borç limiti belirsizliğinin krediler üzerinde olan etkilerini masaya yatırdığı 3 farklı senaryo yayımladı.

Binlerce kişinin merak ettiği soru! Bağkur'da geçmişe dönük borçlanma var mı?

EYT düzenlemesinin içeriği halen bilinmiyor. 2023 yılına ötelenen EYT düzenlemesinde geçmişe dönük borçlanma, prim tamamlama imkanı 4A kapsamında çalışanlar için mümkün ancak binlerce Bağkur'lunun geçmişe dönük borçlanma yapması ek bir düzenlemeye bağlı.  

TOKİ'den 'borçlar ödenmiyor' iddiasına cevap!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, İdare'nin borçlarını ödemediği ve banka hesaplarında onlarca haciz kararı bulunduğu iddialarını yalanlayarak "Site yönetimleri tarafından yapılan mal ve hizmet alımından kaynaklı icra takipleri ve haciz kararlarıyla TOKİ’nin herhangi bir ilgisi bulunmamaktadır." dedi.

Milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor! Haczedilen malın satışıyla ilgili yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı

İcra ve İflas Kanunu’ndaki yenilenme milyonlarca borçluyu ilgilendiriyor. İcrada olan mal artık satılabiliyor. İşte detaylar…

Emeklinin evine haciz konulur mu?

Haciz, borçlunun borcunu ödeyemediği durumlarda alıcı tarafından başlatılan yasal süreç oluyor. Bir emeklinin evine borcundan dolayı haciz gelir mi?

Mirasçılar dikkat! Gayrimenkul paylaşımında bu hususlara dikkat edin!

Bir kimsenin, ölümü üzerine varislerine kalan malları ve borçlarına miras deniyor. Üzerinde gayrimenkuller bulunan bir kişinin vefat etmesi durumunda mirasçılar mal paylaşımının nasıl olacağını merak ediyorlar. Çocuklar ile eşin mirastaki payı ne kadardır? Saklı pay nedir? İşte miras paylaşımı hakkı

Borçlunun üzerinde mal yoksa ne yapılır Haberi

Borçlunun üzerinde mal yoksa ne yapılır

Posta köşe yazarı Tamer Heper, bugünkü yazısında bir okuyucusunun 'Babamın üzerine olan dükkandaki kiracıyı yasalar çerçevesinde (kirasını ödemediği için) tahliye ettik. Borçlarını icra yoluyla almak istedik, üzerine kayıtlı bir toplu iğne olmadığı için tahsil edemedik. Bu durumda ne yapabiliriz, herhangi bir cezai müeyyidesi yok mu?' sorusuna cevap verdi. İşte Tamer Heper'in yazısı...

Babamın üzerine olan dükkandaki kiracıyı yasalar çerçevesinde (kirasını ödemediği için) tahliye ettik. Borçlarını icra yoluyla almak istedik, üzerine kayıtlı bir toplu iğne olmadığı için tahsil edemedik. Bu durumda ne yapabiliriz, herhangi bir cezai müeyyidesi yok mu? l Ö.Y.

***

Evet yapacak bir şey de yok, cezai müeyyidesi de yok. Köşemi takip edenler hatırlayacak, kesinleşmiş icra takibine muhatap olmuş borçludan tahsilat yapabilmek için, borçlunun ya parası olacak veya malı. Şayet...