11 / 05 / 2024

borcu olan mükellefe vergi gönderimi

borcu olan mükellefe vergi gönderimi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek 'in talimatıyla gönderimi durdurulan, ödenmemiş vergi borcunun bulunduğuna dair mektuplar, içeriği güncellenerek yeniden postaya verilecek. Mektuplarda mükellefleri rahatsız edecek ifadeler çıkarılacak

Gram altın fırladı! Altın borcu olan yandı! İslam Memiş 'altın alamayan gümüş alsın' dedi!

Son dakika altın fiyatları bugün resmen fırladı. Gram altın 2 bin 600 TL olurken İslam Memiş altın alamayan yatırımcıların gümüş alabileceklerini söyledi.

Gram altın yükselirken İslam Memiş'ten dikkat çeken tahmin! Alım fırsatı mı geliyor?

Gram altın tüm zamanların en yüksek seviyesini gördü. Finans Analisti İslam Memiş, 2024 yılında 2 bin 500 lira seviyesinin olacağını yineledi. Altın borcu olan veya düğün yapacaklar için bu seviyelerin alım fırsatı olabileceğine dikkat çekti.

Emlak vergisi ödenmeden tapu devri yapılır mı?

Evini satmak isteyen ancak vergi borcu bulunan vatandaşlar, "Emlak vergisi borcu olan ev satılabilir mi?" sorununa yanıt arıyor. İşte konuya ilişkin merak edilen tüm detaylar...

Borcu olanlar dikkat! O banka tam 15 bin TL verecek, hem de faizsiz!

Borcu olan vatandaşlar bankaların kampanyaları ile ilgili araştırmalarına hız kesmeden devam ediyor. Konu ile ilgili olarak paylaşılan detaylara göre, Yapı Kredi'den borcu olanlar için bir son dakika müjdesi geldi. İşte detaylar...

Altın uzmanından altınla ilgili tüm Türkiye'ye flaş uyarı. Altınla borcu olanlar hemen bunu yapsın

Altın fiyatlarının hangi yöne gideceği vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Altın uzmanı İslam Memiş, altınla borcu olan vatandaşlara yönelik çok önemli bir uyarıda bulundu.

Bankalara borcunuz varsa Cumhurbaşkanı'ndan güzel haber geldi! Bakın borcu olanlar ne olacak?

Banka borçlularına müjdeli haber! Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emri doğrultusunda, bankalara borcu olan vatandaşlar için önemli bir gelişme yaşandı. Bu gelişme, borçlu vatandaşların yüzünü güldürecek.

5 bin TL ve üzeri borcu olan milyonlar dikkat! O süre uzatıldı!

Borcu olan vatandaşlara duyuruldu. Devlet tarafından yeni yapılandırma kararları açıklandı. İşte detaylar!

Uzman isimden çok kritik açıklama geldi! 'Dolar mı daha çok yükselecek Euro mu?'

Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten çok dikkat çeken bir döviz yazısı geldi. "Dolar mı daha çok yükselecek Euro mu?" başlıklı yazısında Memiş, Euro borcu olan ve Eurosu olanlara çağrı yaptı. Dolar ile ilgili ilginç bilgileri paylaşan Memiş, yatırımcıya Euro tavsiyesi verdi.

Prim borcu olan EYT’lilere özel ihtiyaç kredileri sunulmaya başladı!

Türkiye'de bir süredir tartışılan konulardan biri emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) konusu. EYT için herhangi bir yaş şartının aranmayacağı belirtilirken, emekli olmak isteyen ancak prim borcu olan kişilerin ihtiyaç kredilerine başvurduğu gözlemlendi.

Borcu olanlara müjdeli haber geldi…  87 bin TL’ye kadar ödemeyle borçları kapatma fırsatı!

Borcu olan vatandaşları rahatlatacak haber geldi. Borçlarını kapatmak isteyenler için getirilen uygulamaya göre,  belli miktarda ödeme yapılarak ödeme kolaylığı getirilecek.

Prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT’ten nasıl yararlanacak? Bağ-Kur’lular nasıl emekli olacak?

EYT düzenlemesi ile milyonlarca çalışana emeklilik hakkı doğdu. Ancak SSK’lı çalışanlar ile Bağ-Kur’lu çalışanlar arasında prim gün sayısı açısından oluşan farklar kafaları karıştırıyor. Peki prim borcu olan Bağ-Kurlular EYT den yararlanabilir mi? Nasıl yararlanacak? İşte merak edilen soruların yanı

Borç faizleri ve cezalar resmen siliniyor! 31 Mayıs'a kadar başvurun! Borcu olan herkes baksın peş peşe açıklandı!

Milyonlara nefes aldıracak yapılandırmanın avantajları tek tek belli oldu. Borç faizleri ve cezalar resmen siliniyor! 31 Mayıs'a kadar başvurun! Borcu olan herkes baksın peş peşe açıklandı!

Kredi kartı borcu olanlar dikkat! Sizin için çözüm yolu olabilir

Kredi kartı borcu olan vatandaşlar bu borçlarını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Kredi kartı borcu olan vatandaşlar için önemli bir çözüm yolu önerildi. Ancak uygulayıp uygulamamak size kalmış.

borcu olan mükellefe vergi gönderimi Haberi

borcu olan mükellefe vergi gönderimi


Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in talimatıyla gönderimi durdurulan, ödenmemiş vergi borcunun bulunduğuna dair mektuplar, içeriği güncellenerek yeniden postaya verilecek.


Mektuplarda mükellefleri rahatsız edecek ifadeler bulunmayacak, vergi borcunun günün her anında nereden öğrenilebileceği bilgisi yer alacak. Bu kapsamda tüm vergi borçlarının SMS ile öğrenilebileceği sistemi de hayata geçiren bakanlık, mükelleflere istedikleri her an bilgilendirme yapabilecek. 


"Vergi borcunuz var, ödeyin" anlamına gelecek şekilde düzenlenen mektupların gönderimi, yapılan şikayetler üzerine, Maliye Bakanı Şimşek'in talimatı üzerine durdurulmuştu. Şimşek, bürokratlarına mektupların daha açıklayıcı bilgileri içerecek şekilde hazırlanması talimatını vermişti. 


Maliye bürokratlı bunun üzerine Hollanda modeli üzerinde yoğunlaşarak mektupların içeriğini yeniden belirledi ve bu kapsamda yeni bir sistemi de hayata geçirdi. Mektuplardan, mükellefleri rahatsız edecek ifadeler çıkarılırken, vergi borcunun günün her anında nereden öğrenilebileceği bilgisi, düzenlenen metne eklendi. Öte...