17 / 07 / 2024

bordumdaki isveçliler

bordumdaki isveçliler

Muğla'nın Bodrum İlçesi'ne Paskalya tatili için gelen 60 İsveçli aileden 40'ı villa satın aldı.

2023'te emekli olan EYT'liler bu yıl emlak vergisi ödemeyecek!

Milyonlarca kişiyi yakından ilgilendiren emlak vergisinin 1. taksit ödemeleri ay sonunda sona erecek. 2023 yılında emekli olan EYT'liler bu yıl emlak vergisi ödemeyecek. İşte detaylar...

EYT'liler dikkat! Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek...

EYT'liler 2023 yılında emekli olanlardan koşulları sağlayanlar bu yıl emlak vergisi ödemeyecekler. Peki Hangi EYT'liler emlak vergisinden muaf? Bu kişiler emlak vergisi ödemeyecek.

''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler dikkat! Ne yapılması gerekiyor? Ücretlerde yeni ayar!

Emeklilikte yaşa takılanlar (EYT) kapsamında emekli olan milyonlarca kişinin arasında maaşını düşük bulanlar yer alıyor. Peki ''Benim maaşım neden düşük?'' diyen EYT'liler ne yapmalı? İşte ayrıntılar...

Milyonlarca emekli dört gözle bekliyor! Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? EYT'liler de yararlanacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emeklilere bir defaya mahsus  olmak üzere 5 bin lira verileceğini açıklamıştı. 29 Ekim'e bir gün kala gözler ikramiyenin verileceğin güne çevrildi. Peki Bayram ikramiyesi ne zaman yatacak? EYT'liler de yararlanacak mı?

SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklileri, 4A, 4B, 4C'liler dikkat: 5 bin lira emekli ikramiyesi tahsis numarasına göre ödeme...

Milyonlarca emeklinin gözü Kasım ayına çevrildi. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 100. yıl dönümü dolayısıyla emeklilere 5 bin TL bayram ikramiyesi verilecek.  SSK, Bağ-Kur ve Memur emeklileri, 4A, 4B, 4C'liler dikkat: 5 bin lira emekli ikramiyesi tahsis numarasına göre ödeme günleri...

5 bin TL emekli ikramiyesinde son dakika! 29 Ekim 2023 emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, EYT'liler alacak mı?

5 bin TL emekli ikramiyesinde yaşanan son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki 29 Ekim 2023 emekli ikramiyesi ne zaman yatacak, EYT'liler emekli ikramiyesi alacak mı?

Maaşı bağlanmamış olan EYT'liler 5 bin TL'lik ikramiyeyi alacak mı? EYT'liler hemen bu flaş açıklamaya bakın! 

Çalışanların 5 bin TL'lik ikramiyeden faydalanamayacak olmasının ardından, EYT'liler gündeme geldi. EYT'liler ikramiye alıp almayacaklarını merak ediyor. Peki maaşı bağlanmamış olan EYT'liler 5 bin TL'lik ikramiyeyi alacak mı? İşte ayrıntılar...

EYT’liler hem zam hem çifte ikramiyesine kavuşuyor! Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekliyi yakından ilgilendiren Temmuz 2023 zamları refah payı ile belirlenecek. EYT’liler hem zam hem çifte ikramiyesine kavuşuyor! Temmuz 2023 emekli zammı ne kadar olacak?

EYT başvurusu tamamlanmayanlar dikkat! Zamdan önce kesinleşti: EYT'liler refah payı alacak mı?

Henüz başvuruda bulunmamış EYT’liler,  Temmuz ayındaki refah zammından faydalanmak için emeklilik dilekçesinin ne zaman verilmesi gerektiğini araştırıyor. Peki  kimler refah payından yararlanacak? 

Emlak vergisinden kimler muaf? EYT'liler emlak vergisi ödeyecek mi? Tek tek belli oldu! 

Emekli aylığına hak kazanan EYT’liler de gelecek sene itibarıyla ev hanımları, şehit yakınları, işsizler ve gaziler gibi emlak vergisi muafiyetinden faydalanacak. İşte ayrıntılar...

Bakan Bilgin'den son dakika EYT maaşları açıklaması geldi! EYT'liler maaşlarını ne zaman alacak? 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, EYT maaşları ile ilgili bir son dakika açıklamasında bulundu. Peki EYT'liler maaşlarını ne zaman alacak? 

EYT’liler dikkat! Banka promosyonlarıyla ilgili şikayetler yüzde 287 arttı!

Maaş promosyonları EYT’liler başta olmak üzere çok sayıda vatandaşın gündemindeki konulardan bir tanesi. Fakat gelen son verilere göre, şikayetlerde yüzde 287 oranında artış meydana geldi.

EYT'liler aman dikkat! Prim indirimi nasıl olacak? Prim indiriminden kimler faydalanacak?

EYT'liler aman dikkat! EYT'liler için prim indirimi nasıl olacak? Prim indiriminden kimler faydalanacak? İşte tek tek açıklanan o detaylar...

bordumdaki isveçliler Haberi

bordumdaki isveçliler

Bodrum'da yaşayan İsveçli sayısının hızla arttığını belirten işadamı Ali Pamir, Myndos Antik Kenti kalıntıları üzerine kurulu Gümüşlük'ün, İsveçlilerin gözdesi haline geldiğini söyledi.
Bodrum'a bağlı Gümüşlük beldesinde 3 yıl önce 120 dönümlük arazi üzerinde iki site kurarak lüks villalar yapan merkezi Amerika'daki Berggruen A.Ş. ile Pamir-Soyuer A.Ş., 40 konutu İsveçli işadamlarına sattı.
Villaların ailelere teslimi için özel Paskalya tatili turu düzenlendi. Villa sahipleri, beraberlerinde yakınlarını da Bodrum'a getirdi. Gümüşlük tepelerinde Kardak manzaralı Berggruen Tatil Sitesi'nde Paskalya için düzenlenen şenlikte çocuklar yüzme havuzunda düzenlenen yarışmalara katıldı. Yüzler boyandı, büyükler bira içme yarışında birincilik için mücadele etti. Çevreyi yeşillendirmek için eğlence sırasında 50 - 150 euro'dan 20 fidan satılarak gelir elde edildi.

15 milyon euro'luk yatırım
Bölgeye...