08 / 05 / 2024

bornova arazi tahsis iptali

bornova arazi tahsis iptali

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hazine Müsteşarlığı' nın mera olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla 2005 yılında elinden aldığı Bornova Ergene Mahallesi' ndeki arazi için tahsis iptal davası açıyor...

MHP'li üyeler itiraz etti, arazi tahsisi iptal edildi!

Elazığ İl Özel İdaresine ait olan 54 bin 540 metrekare alanın 5 bin 100 metrekarelik kısmının, ‘hizmet alanı’ ismi altında Elazığ Belediyesi'ne tahsis edildiği ortaya çıkmıştı. MHP’nin itirazları sonrasında arazi tahsisi iptal edildi.

Bursa'daki dev arazi TOGG'a bedelsiz 49 yıllığına devredildi

Türkiye'nin ilk yerli üretim otomobili olacak olan TOGG'un yollara çıkmasına kısa bir süre kaldı. Hükümet aracın piyasaya güçlü bir şekilde girmesi için önce elektrikli araçlardan alınan ÖTV oranını düşürmüştü. Bu adımın ardından firmaya dev arazi 49 yıllığına bedelsiz tahsis edildi.

Mersin Mezitli'de TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündeminde!

Mersin'in Mezitli ilçesinde belediyenin arazi tahsis ve devir için yaptığı başvurular ve TOKİ'ye devredilen araziler meclis gündemine taşındı. CHP'li Antmen, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Turizm tesisi yapmak için arazi tahsis edilen işletmecilerin kiraları ertelenecek!

Turizm tesisi inşa edilmek için adlarına kamu arazisi tahsis edilen işletmecilerin kira, kesin izin, kesin tahsis, irtifak hakkı, kullanma izni, yararlanma, ilave faydalanma tutarlarının ve hasılat paylarının ertelenmesi amacıyla harekete geçildi.

Çekmeköy'de TRT’ye tahsis edilen arazi imara açıldı mı?

Çekmeköy’de orman ve askeri alan fonksiyonu bulunan TRT’ye tahsis edilmiş olan 453 dönümlük alan, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nca imara açıldı. Ormanlık arazinin 337 dönümüne “TRT Kampüsü ve Uluslararası İstanbul Film Platoları” yapılacak.

Kamu arazilerinde arazi kullanım süresi 6 ay ertelendi!

Kültür ve Turizm Bakanlığının girişimiyle, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) sebebiyle sıkıntı yaşayan turizm sektöründe, kamu arazisi tahsis edilen Bakanlık belgeli yatırımcı ve işletmecilerden alınacak arazi kullanım bedelleri 6 ay süreyle ertelendi.

60 milyon metrekare Hazine arazisi yatırımcılara tahsis edilecek!

60 milyon metrekare büyüklüğündeki Hazine arazisi 3 yıllığına yatırımcıya tahsis edilecek. Tahsis edilen arazi Monako'nun 30 katı büyüklüğünde. 

Mamak Belediyesi Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi mi tahsis etti? 

2013 yılında hizmet veren Ankara Mamak Belediyesi'nin, Sağlık Bilimleri Yüksek Teknoloji Araştırma Vakfı'na arazi tahsis ettiği iddia edildi.

Yalova'da Atatürk'ün köşkünün olduğu arazi millet bahçesi oluyor!

Atatürk’ün Türk milletine bağışladığı Yalova’daki çiftlik Millet Bahçesi oluyor. İçinde Atatürk'ün köşkünün de yer aldığı arazi, Çevre Bakanlığı tarafından TOKİ’ye tahsis edildi...

TÜRGEV’den alınan arazi Beyoğlu Belediyesi’ne bedelsiz tahsis edildi!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun TÜRGEV’e tahsisini engellediği arazi İBB Meclisi’nde Beyoğlu Belediyesi’ne tahsis edildi.

Cumhurbaşkanlığı'ndan köylülere arazi desteği!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, muhtarların yerel kalkınmaya destek vermesi gerektiğini ve bu konuda yönlendirici olmaları durumunda arazi tahsis edeceklerini belirtti.

Fahrettin Koca: AOÇ arazisi kanunla tahsis edilebilir!

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Medipol Üniversitesine arazi tahsisi yapıldığı iddialarıyla ilgili "Asla, hiçbir şekilde bahsedilen konularla ilgili bakanlığım sonrası dönemde tahsis ve benzeri konuların hiçbiri olmamıştır." şeklinde konuştu.

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz şekilde bedelsiz arazi tahsis edilmiş!

İstanbul Şehir Üniversitesi’ne usulsüz yollarla Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in imzaları ile bedelsiz arazi tahsis ettiği bilgisine ulaşıldı...

bornova arazi tahsis iptali Haberi

bornova arazi tahsis iptali

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Hazine Müsteşarlığı'nın mera olduğu gerekçesiyle mahkeme kararıyla 2005 yılında elinden aldığı Bornova Ergene Mahallesi'ndeki 107 dönümlük araziyi, Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'ne tahsis etmesine sessiz kalmadı. İmar planı iptali için dava açan Büyükşehir Belediyesi bu kez de arazinin Karayolları'na tahsisin iptali ve belediyeye tahsisi için dava açma kararı aldı.


Posta...