04 / 10 / 2024

bornova peterson köşkü son durum

bornova peterson köşkü son durum

CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır 1978 yılında kamulaştırılan, aradan geçen 37 yıldır halkın hizmetine kazandırılmayan Paterson Köşkü konusunda çifte soru önergesi verdi.

İzmir Büyükşehir'in deprem hazırlığı tam gaz: Bornova’da 61 bin 673 binanın kimlik belgesi tamam!

İzmir'in Bornova ilçesindeki 61 bin 673 binanın kimlik belgesi çıkartıldı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, deprem hazırlıklarını tüm hızıyla sürdürüyor. İşte detaylar...

Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine büyük tepki!

İzmir Bornova Anadolu Lisesi'nin koru alanının inşaat alanına çevrilmesine öğrencilerden büyük tepki geldi Söz konusu inşaat durduruldu fakat belirsizlik hala devam ediyor.

Bornova'da depreme dayanıksız binalar yıkılıyor! 

Bornova Belediyesi ilçe genelinde depreme dayanıklı olmayan binaların yıkım işlemlerine aralıksız devam ediyor. 

Bornova'da ruhsatsız yapılar yıkılıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, İzmir Bornova'da ruhsatsız ya da ruhsata aykırı yapıların yıkılması için harekete geçti. 

Bornova'da riskli binalar yıkılıyor!

Bornova Belediyesi, Ergene Mahallesi 555 ve 523 sokaklar arasında bulunan 8 riskli yapı için yıkım çalışmalarını başlattı. 

İzmir'deki depremde Bornova ve Bayraklı'daki bazı binalar yıkıldı!

İzmir açıklarında bugün meydana gelen deprem sebebiyle Bornova ve Bayraklı ilçelerindeki bazı binalar yıkıldı.

Murat Kurum: Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldık!

İzmir'in Seferihisar ilçesi açıklarında 6,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem sonrasında açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bornova ve Bayraklı'da 5 binanın yıkıldığı bilgisini aldıklarını dile getirdi. 

Mia Suites Bornova satılık daire!

Koç İnşaat ve Mia Yapı A.Ş. tarafından inşa edilen Mia Suites Bornova projesi satışta. Peki Mia Suites Bornova projesinde fiyatlar ne kadar? İşte Mia Suites Bornova satılık daire fiyatları...

Bornova'da evlerin yıkıldığı alanda hobi bahçesi kurulacak!

İzmir Bornova'daki Eğridere mahallesinde yolların ayrılıp evlerin yıkıldığı heyelanının nedeninin arazide hobi bahçesi kurma çalışmaları olduğu iddia edildi.

Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek!

Bornova Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, Bornova Karaçam Köyü’nde çocuk köyü hayata geçirecek. Bornova Karaçam'a çocuk köyü yapımı için ihale düzenlenecek.

Gordion Altın Orman'da anahtar teslimi 2020'de!

İnşaat sektörünün durağanlaştığı şu günlerde Gürtaş İnşaat’ın İzmir’de inşasına devam ettiği Gordion Altın Orman Bornova projesi, kısa sürede 400 dairelik satış rakamına ulaştı.

Gordion Altın Orman Bornova'da kısa sürede 400 daire satıldı!

İnşaat sektörünün durağanlaştığı şu günlerde İzmir'de yapımı devam eden Gordion Altın Orman Bornova projesinde, kısa sürede 400 daire satıldı. 

Bornova'nın imar sorununu imar barışıyla çözdük!

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Bornova'nın en önemli meselesi olan imar ve elektrik su meselesini imar barışıyla çözdük

bornova peterson köşkü son durum Haberi

bornova peterson köşkü son durum

Bornova eski belediye başkanı olan CHP Milletvekili Kamil Oktay Sındır Maliye Bakanı ile Kültür ve Turizm Bakanı’nın yanıtlaması isteğiyle TBMM Başkanlığı’na verdiği soru önergesi ile restorasyonu yılan hikayesine dönen tarihi Paterson Evi’ni Ankara gündemine taşıdı. Sındır; "Paterson’un Evi olarak bilinen binanın da içinde bulunduğu alan 1974 yılında Tabii SİT alanı olarak belirlenmiş. Ardından da söz konusu taşınmaz eski eserin korunması ve kültür hizmetlerinde kullanılması amacıyla kamulaştırılmıştır. Aynı taşınmaz lojman, kütüphane, çocuk bahçesi ve otel yapımı amacı ile önce Turizm Bankası A.Ş.’ye sonrasında da o zamanki adıyla Kültür Bakanlığı’na tahsis edilmiştir. Bakanlık taşınmazı Bornovalıların yararlanacağı kültür merkezi olarak değerlendirmek için projelendirilmiş ve ihaleye çıkarılmıştır. Aradan geçen bunca zamana rağmen ortada hiçbir şey yok. Ortada aynı alanda bulunan, bakımsızlıktan harabeye dönen...