02 / 05 / 2024

Borusanın hisseleri arttı mı

Borusanın hisseleri arttı mı

Trans Anadolu doğalgaz boru hattı projesine (TANAP) 420 milyon dolar tutarında çelik boru sağlama ihalesini içinde yer aldığı konsorsiyumla kazanan Borusan Mannesmann hisseleri ilk işlemlerde yüzde 4 primli açıldıktan sonra kazanımlarını artırdı.

Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı'nda hem kiralar yükseldi, hem kentsel dönüşüm arttı! 

Cushman & Wakefield I TR International’ın Bağdat Caddesi, İstiklal Caddesi ve Nişantaşı Bölgesi’nin 2023 yılı perakende verilerini incelediği raporuna göre, 3 ana alışveriş caddesinde yükselen kiralar ve kentsel dönüşüm dikkatleri çekti. İşte o rapor...

Ramazan öncesi marketlerde 38 ürünün fiyatı arttı, sadece 1'inin düştü! Et fiyatlarında yüzde 139 artış oldu!

Geçtiğimiz sene ile bu senenin Ramazan ayı öncesindeki fiyatlara bakıldığında 38 üründe fiyat artışı yaşanırken sadece 1 ürünün fiyatı geriledi. Markette en fazla fiyat artışı yüzde 195 ile kuru incirde kaydedilirken, et fiyatlarında ise en yüksek artış yüzde 139 ile kuzu karkasta oldu. İşte ürün ür

Depremlerin ardından nüfusun arttığı o ilçede imar ve inşa çalışmalarına bir yenisi eklendi: 40 km'lik yol yatırımı!

Yeşilyurt Belediyesi, 81 mahallesinde hayata geçirdiği yatırımlarla Malatya’nın yeniden imar ve inşa sürecine önemli katkılar sunmaya devam ediyor. Depremlerin ardından nüfusun arttığı Kuyulu Mahallesinde 40 km'lik yol yatırımına imza atıldı. 

Ev fiyatlarının düşmesi söz konusu değil: Nüfus arttıkça, fiyat artışı devam eder! 

Ev almak isteyen vatandaşlar konut fiyatlarının seyrini merak ediyor. İzmir Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı Mesut Güleroğlu, konut fiyatlarında düşüş olacağını ümit eden vatandaşlara konu hakkında açıklamalar yaptı.

O ilde kiralar İstanbul ve Ankara ile yarışıyor! Nüfus arttı, konut stokları eridi! Acil 10 bin konuta ihtiyaç var!

Nüfusun artması ve konut stoklarının erimesi konut sayısının talebin altında kalmasına neden oldu. Özellikle o ilde, kira artışları oldukça hızlandı ve İstanbul, Ankara ile yarışır hale geldi.

Kentsel dönüşüm sil baştan: Salt çoğunluğa uymayanların hisseleri rayiç bedelle satılacak! 

Gelecek hafta komisyonda görüşülecek olan yeni kentsel dönüşüm yasası teklifi ile ilgili detaylar belli oldu. Peki yeni kentsel dönüşüm süreci nasıl işleyecek? İşte detaylar...

Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı! Rakamlar peş peşe açıklandı!

İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri tek tek açıkladı. Kötü haber geldi: 242 perakende ürününün 166’sının fiyatı arttı. Eylül ayında fiyatı en çok artan ürün okul defteri oldu. İşte konuya ilişkin tüm detaylar...

Otomobil fiyatları el yakıyor! Otomotivde üretim maliyeti son 7 yılda yüzde 100’ün üzerinde arttı!

Otomobil fiyatlarındaki artışlara artık yetişmek mümkün değil. Arz-talepteki dengesizlikler, vergiler ve gelişen yeni teknolojiler nedeniyle otomotiv üretim maliyeti son 7 yıl içerisinde yüzde 100’ün üzerinde artış gösterdi.

Borsada yükseliş rüzgarı! Yüzde 3'ün üzerinde arttı

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günün ilk yarısında yüzde 3,02 değerlenerek 5.269,65 puana çıktı. İşte detaylar...

Şampiyon Galatasaray borsada taraftarlarını üzdü, Beşiktaş ve Trabzonspor hisseleri yatırımcısını sevindirdi

Borsa İstanbul'da işlem gören spor şirketlerinden hesaplanan spor endeksi, mayıs ayında yatırımcısına kaybettirdi. Beşiktaş hisseleri yüzde 10,3, Trabzonspor yüzde 3,5 değer kazanırken, Galatasaray'ın hisseleri yüzde 10,8, Fenerbahçe'nin hisseleri yüzde 7,3 değer kaybetti.

Nvidia'nın Hisseleri Neden Yükseliyor?

Video oyunlarında kullanılan çipleriyle tanınan Nvidia, son yıllarda veri merkezi pazarına yöneldi. Veri merkezi çip işi, 29 Ocak'ta sona eren mali yılda şirketin gelirinin %50'den fazlasını oluşturdu ve şirketinin hisseleri bu yıl %160'tan fazla artarak 586 milyar dolarlık kazanca ulaştırdı.

ABD'de bölgesel bankaların hisseleri yükseldi!

ABD'de 2 ay içerisinde 3 bankanın iflası sonrasında finansal zorluklar yaşayan bölgesel bankaların hisseleri, gelen haberlerden sonra toparlanırken, yatırımcıların bankacılık krizinde en kötünün geride kaldığına dair beklentileri de yükseldi.

2 ayda 3 bankanın iflas ettiği ABD'de bölgesel bankaların hisselerindeki düşüş devam ediyor!

ABD'de PacWest Bank'ın hisselerinde yaşanan düşüş, bankanın potansiyel ortaklar ve yatırımcılarla stratejik seçenekler hakkında görüşmelerde bulunduğunu açıklamasından sonra derinleşirken, diğer bölgesel bankaların hisseleri de olumsuz olarak etkilendi.

Borusanın hisseleri arttı mı Haberi

Borusanın hisseleri arttı mı


Trans Anadolu doğalgaz boru hattı projesine (TANAP) 420 milyon dolar tutarında çelik boru sağlama ihalesini içinde yer aldığı konsorsiyumla kazanan Borusan Mannesmann hisseleri ilk işlemlerde yüzde 4 primli açıldıktan sonra kazanımlarını artırdı.


Şirket, içinde bulunduğu konsorsiyumun yaklaşık 1,900 kilometre uzunluğundaki TANAP'ta 420 milyon dolar tutarında çelik boru sağlama ihalesini kazandığını; Borusan Mannesmann'ın payına 140 milyon dolar düştüğünü duyurdu.


Hisseler açılış sonrası 7.30 liraya kadar yükselirken, saat 09:36'da yüzde 7.07 primle 7.27 lira seviyesindeydi. BIST-100 endeksi ise yüzde 0.03...