28 / 04 / 2024

boşanmada miras malı

boşanmada miras malı

Miras Hukuku gereğince birbirlerinin mirasçısı olan eşler, boşanırsa ne olur? Boşanmada miras üzerinde eşim hak iddia edebilir mi? İşte boşanma halinde miras hakları..

Boşanma durumunda çiftler arası mal paylaşımı nasıl yapılır? Mal paylaşımı davası nasıl açılır?

Boşanma sürecinde merak edilen konulardan bir de mal paylaşımdır. Mal paylaşımı davası açılarak, çiftler arasında bazı mallar paylaştırılır. Peki mal paylaşımı nasıl açılır, mal paylaşımı davası nasıl açılır ve hangi mallar paylaşılır? İşte boşanma sürecinde mal paylaşımı detayları…

Miras malın satışı nasıl olur? Mirastan ne kadar vergi alınır?

Miras konusu beraberinde bazı durumları da beraberinde getirmektedir. Miras ile birlikte karar verilmesi gereken hususlar da vardır. İşte merak edilen sorular!

Kardeşler arasında miras nasıl bölüşülür? Mal paylaşımı yapılmazsa ne olur?

Miras konusunda pek çok kişinin kafasında sorular bulunmaktadır. Özellik mal paylaşımına dair sorular. İşte detaylar!

Baba sağlığında malını istediğine verebilir mi? Tüm miras bir çocuğa bırakılır mı?

Mirasın sözlük anlamı, Ölen bir yakınından kalan mal mülk, para veya servet, tereke olarak belirtilmesidir. Peki bu miras işleri nasıl yürümektedir. İşte merak edilenler!

Eyüboğlu ailesi miras kavgasında tasfiye kararı!

Demir çelik sektörünün önemli ailelerinden biri olan Eyüboğlu Ailesi miras kavgası nedeniyle yok olma eşiğine geldi. Mahkeme aileye ait olan EPAŞ Endüstri Mamulleri AŞ’nin tasfiyesi karar verdi. Tasfiye edilen şirkette neredeyse 200'e yakın gayrimenkul yer alıyordu.

Boşanmada mal paylaşımı 2021!

Eşler arasındaki mal paylaşımı rejim esasları, Medeni Kanun kapsamında belirtiliyor. Peki Eşlerin boşanmada mallar üzerindeki hak ve sorumlulukları nelerdir? Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur? İşte boşanmada mal paylaşımı 2021...

Boşanma aşamasında olan Bill Gates'in mal varlığı ne olacak? 

Bill-Melinda Gates çifti, 27 yıllık evliliklerini bitirmeye hazırlanıyor. Çiftin boşanması en pahalı ikinci ayrılık olarak gündemde yer alacak. Peki, Bill Gates'in mal varlığı nasıl bölünecek? 

Boşanmada mal paylaşımı nasıl yapılır?

Posta yazarı Tamer Heper 'Eşimle boşanıp altı yaşındaki çocuğumuzu kendisine bırakmaya dahi razı oldum. Ancak kendisi boşanmaya yanaşmıyor, nedeni tahminim evlilik birliği içinde satın aldığımız daire. Eşimin bu koşullarda boşanma halinde mal paylaşımında hakkı var mı?' sorusunu cevapladı.

Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır?

Evlilik birliğini temelinden sarsan kusurlu eşe karşı maddi ve manevi tazminat davası açılabilir, bu eş nafaka ödemek zorunda da kalabilir. Boşanırken mal paylaşımı nasıl yapılır? Evliyken alınan konut kadına mı erkeğe mi kalır? İşte tüm merak edilenler...

Boşanmada gayrimenkul paylaşımı nasıl yapılır?

Boşanan çiftler arasında mal paylaşımı kimi zaman önemli sorun haline geliyor. Peki, boşanma davasında mal ve gayrimenkul paylaşımı nasıl yapılmalı? İşte detaylar…

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Geçen yıl Türkiye’de 541 bin 424 çift evlendi, buna karşılık boşanmaların oranı yüzde 8 arttı ve 155 bini geçti. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Mirasçılar mal varlığını tespit edebilir mi?

Miras bırakanın mal varlığının mirasın reddedilebileceği 3 aylık yasal süre içinde tespit edilebilebiliyor.

Hangi hallerde mirasın reddi gerekir?

Miras olarak sadece mal ve bankadaki para kalmaz. Borçlar da varislere miras olarak geçer. Peki hangi hallerde mirasın reddi gerekir?

boşanmada miras malı Haberi

boşanmada miras malı

Boşanma halinde miras hakları!

Yasal mal rejimi edinilmiş mallara katılma rejimi oluyor. Eşler arasında edinilmiş mallara katılma rejiminin uygulanıyor. Buna karşın eşler, mal rejimi sözleşmesiyle kanunda belirlenen diğer rejimlerden birini kabul edebilirler.


Boşanma hâlinde mal rejiminin tasfiyesinde eşlerin bağlı olduğu rejime ilişkin hükümler uygulanıyor.


Mal ayrılığına geçildiği takdirde, kanunda aksine hüküm bulunmadıkça, eşler arasında önceki mal rejiminin tasfiyesi, bu rejime ilişkin hükümlere göre yapılıyor.


Mal rejimi, eşlerden birinin ölümü veya başka bir mal rejiminin kabulüyle sona eriyor.


Mahkemece evliliğin iptal veya boşanma sebebiyle sona erdirilmesine veya mal ayrılığına geçilmesine karar verilmesi hâllerinde, mal rejimi dava tarihinden geçerli olmak üzere sona erer.


Miras Hukuku gereğince birbirlerinin mirasçısı olan eşler, boşanırsa ne olur? Boşanmada miras üzerinde eşim hak iddia edebilir mi?


Boşanma halinde miras hakları

Boşanan eşler, bu sıfatla...