29 / 07 / 2024

Boşanmalar mini dairelere ilgiyi artırıyor

Boşanmalar mini dairelere ilgiyi artırıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan 2013 yılı evlenme ve boşanma istatistiklerine göre 600 bin 138 çift evlenme kararı verirken, 125 bin 305 çift boşandı.

Türkiye'de nüfus artışı durdu: Gayrimenkul sektörünü güzel günler beklemiyor!

Nüfus artışı, evlenmeler ve boşanmalar gayrimenkul sektörünü de doğrudan etkileyen unsurlar arasında yer alıyor. Nüfus artışının durduğu belirtilirken, Yatırımcı Bora Özkent gayrimenkul sektörüne de değindi. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

2022'de 574 bin 358 çift evlendi, 180 bin 954 çift boşandı! Türkiye'de evlenmeler de boşanmalar da arttı!

Türkiye'de geçtiğimiz sene evlenen çiftlerin sayısı 574 bin 358'e, boşanan çiftlerin sayısı da 180 bin 954'e ulaştı. İşte ayrıntılar...

Konutta yeni rota boş daireler oldu! Fiyatlar yüzde 15 arttı!

Kira artışlarının yüzde 25’le sınırlandırılması, yatırımcının rotayı boş dairelere çevirmesine sebep oldu. Boş konutların fiyatları ise yükselen taleple yüzde 10-15 arttı. İşte ayrıntılar...

Evlenme ve boşanmalar gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

Pandeminin derinden etkilediği boşanma sayıları gayrimenkul piyasasında da dengeleri değiştiriyor. Peki evlenen ve boşanan çiftlerin sayısı gayrimenkul piyasalarını nasıl etkiliyor?

2021 yılında evlenme ve boşanmalar arttı!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs gölgesinde geçen 2020'de azalan evlilik ve boşanmalar, normalleşme sürecinin başladığı 2021'de de artış gösterdi. İşte konuyla ilgili detaylar...

Channing Tatum ve Jenna Dewan evlerini 5 milyon 925 bin dolara sattı!

Geçtiğimiz yıllarda evliliklerini sonlandıran Channing Tatum ve Jenna Dewan boşanmalarının sonrasında Beverly Hills’teki evlerini 5 milyon 925 bin dolara sattı.

Biten evlilikte mal paylaşımı nasıl yapılır?

Güzel hayallerle başlayan evlilikler beklenmedik sonuçlarla sonlanabiliyor. Resmi verilere göre; yılda ortalama 150 bin kişi boşanıyor. Boşanmaların ardından ise en çok mağduriyet ve kavgalar mal paylaşımında yaşanıyor. 

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Geçen yıl Türkiye’de 541 bin 424 çift evlendi, buna karşılık boşanmaların oranı yüzde 8 arttı ve 155 bini geçti. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

İstanbul'da evlilikler azaldı, boşanmalar arttı!

Mega Kent İstanbul'da evlenen çiftlerin sayısı 2019'da bir önceki yıla göre yüzde 1,4 azalırken, boşanan çiftlerin sayısı da yüzde 6,5 arttı

Boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

2018'de bir önceki yıla göre boşanmaların oranı yüzde 10.9 arttı. Senede 130-150 bin civarında çift boşanıyor. Arzu edilmeyen bu durumun sonucunda en çok mal paylaşımıyla ilgili sorun yaşanıyor. Peki boşanmada mal paylaşımı nasıl olur?

Ece Erken, Coşkun Sabah'ın Bodrum'daki yazlığına talip!

Ece Erken, Coşkun Sabah'ın Bodrum Torba'daki yazlık evine talip oldu. Fiyat konusunda anlaşan Ece Erken, eve sahip olmak için Coşkun Sabah ve Ceyda Sabah'ın boşanmalarını bekleyecek.

2016'da evlenmeler de boşanmalar da azaldı!

Evlenen çiftlerin sayısı 2016'da bir önceki yıla göre 594 bin 493'e geriledi. Boşanan çiftlerin sayısı da bir önceki yıla göre yüzde 4,3 azalarak 126 bin 164 olarak gerçekleşti.

Boşanmalar mini dairelere ilgiyi artırıyor Haberi

Boşanmalar mini dairelere ilgiyi artırıyor

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından yayınlanan 2013 yılı evlenme ve boşanma istatistiklerine göre 600 bin 138 çift evlenme kararı verirken, 125 bin 305 çift boşandı. Yapılan bir araştırmaya göre yeni evli çiftler, ileriye dönük bebek planlarıyla doğru orantılı olarak 2+1 tipi veya daha büyük metrekareli evleri tercih ederken, boşanan bireylerin ise ekonomik sebepleri göz önünde bulundurarak genellikle stüdyo veya 1+1 tipi daireleri satın almayı ya da kiralamayı tercih ettiği ortaya çıktı. Uzmanlar, boşanan çiftlerin daha pratik ve uygun fiyatlı oldukları için küçük metrekareli daireleri tercih etmelerinde büyük evde tek başına yaşamanın kişilerdeki yalnızlık hissini arttıran pskolojik durumun da etkili olduğunu kaydediyor. Bu nedenle boşanan çiftler ve tek yaşayan bireyler özellikle asrafların minimuma indirildiği yalnızlık hissinin  çok fazla yaşanmadığı stüdyo...