09 / 05 / 2024

Boya pazarı büyüyecekmi

Boya pazarı büyüyecekmi

Boya Sanayicileri Derneği (BOSAD) Başkanı Ahmet Faik Bitlis, dünya boya pazarı büyüklüğünün 2030 yılına kadar yıllık yüzde 3.5 artmasını beklediklerini söyledi.

Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı! Sepette yangın büyüyor!

Market zamları durdurulamadı. KDV ve ÖTV artışından sonra marketler fiyatlarını peş peşe güncelledi. Market rafları zamlandı çarşı pazar karıştı: Sepette yangın büyüyor....

Tesis Yönetimi sektörünün pazar payı 76,3 milyar dolara ulaşarak her yıl yüzde 12,6 büyüyecek!

MarketsandMarkets tarafından yayınlanan verilere göre dünya çapında tesis yönetimi pazarının 2026 senesine kadar yıllık yüzde 12,6’lık büyüme oranıyla 76,3 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor. Senyonet CEO’su Mehmet Yıldızdoğan'dan konuya ilişkin önemli açıklamalar...

En Büyük Rus Bankası Sberbank Avrupa Pazarından Çekildi...

Rusya’nın en büyük bankası olan Sberbank, ülkede yaşanan ticari - ekonomik krizlerle ve yaşanan nakit çıkışları sebebiyle Avrupa pazarından çekilme kararı aldı...

Devremülk pazarı büyüyor!

Kızılbük GYO Genel Müdürü ve Y.K.Ü.  Mahmut Sefa Çelik 2020-2027 yılları arasında devremülk pazarının  her sene yüzde 3.5 seviyesinde büyümesi bekleniyor. 

GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu!

Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER), gayrimenkul piyasasının alt segmentlerini 3'er aylık dönemlere ayırarak değerlendiriyor. GYODER Gösterge Raporu'na göre, GYO'ların pazar büyüklükleri 58 milyar TL oldu...

Samsun Büyükşehir Belediyesi Yabancılar Pazarı esnafından kira almayacak!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, pandemi döneminde faaliyet göstermeyen Yabancılar Pazarı esnafından kira  alınmayacağını açıkladı. 

Isı ve su yalıtımı pazarının büyüklüğü 20 milyar liraya ulaştı!

Isı Su Ses ve Yangın Yalıtımcıları Derneği (İZODER) Yönetim Kurulu Başkanı Levent Pelesen, 2018'de hizmetler ve yardımcı malzemeler dahil ısı yalıtımı pazarının büyüklüğünün 12 milyar lira, su yalıtımı pazarının büyüklüğünün ise 7,6 milyar lira seviyesinde gerçekleştiğini söyledi.

Çimento sektörünün ihracatta pazar payı büyüyor!

TÇMB Yönetim Kurulu Başkanı Özdemir, "Türk çimento sektörünün ihracatta pazar payı büyümeye devam ediyor" dedi...

Türkmenistan Türk müteahhitler için dünyadaki en büyük pazar!

Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Mustafa Kapucu yaptığı açıklamada Türkmenistan'ın Türk müteahhitleri için dünyadaki en büyük pazar olduğunu söyledi.

DYO, Rusya pazarında büyümeyi hedefliyor!

DYO, 2,2 milyar dolarlık Türkiye boya pazarının büyük oyuncularından biri. Bu yıl ciroda 1 milyar TL'yi aşacak olan şirket, Rusya pazarında büyümeyi hedefliyor. DYO Genel Müdürü Serdar Oran, "Beş yılda Rusya pazarındaki ciromuzu 5 kat artıracağız" diyor.

Blueground New York pazarında hızla büyüyor!

1 ay ve üzeri süreli konaklama ihtiyacı içerisindeki kişiler için otel konforunda ev yaşamı sağlayan Blueground, New York pazarında hızla büyüyor.

Bursa Büyükorhan pazar yeri açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Bursa Büyükorhan pazar yeri açıldı.

Ankara konut pazarı büyüyor!

Ankara'da gayrimenkul pazarı, konut ve ticari yapılar için uygun özelliklere sahip arsaların imara açılmasıyla hızla büyüyor. Ankara'da markalı lüks konut projelerinin sayısı artıyor.

Boya pazarı büyüyecekmi Haberi

Boya pazarı büyüyecekmi

Bu artışta yıllık yüzde 5'le en büyük katkıyı Asya pazarlarının vereceğini ifade eden Bitlis, Türkiye boya pazarının, Avrupa'dan daha fazla büyüyeceğini kaydetti. 



Uzun vadeli kimya stratejisi belirlenmeli 

Bitlis, Türkiye boya pazarının ihracat hariç 2.2 milyar dolar büyüklüğe ulaştığını belirtti. Bunun miktar olarak yüzde 6Q'ınm inşaat boyalarından yüzde 40'ının ise sanayi boyalarından oluştuğunu anlatan Bitlis, değer olarak ise tam tersi bir tablonun olduğunu bildirdi. 2013 yılı toplam küresel boya hacminin ise 40 milyon tonu aştığını kaydeden Bitlis, sektörün parasal değerinin 100 milyar doların üzerinde olduğunu ve bu hacmin yüzde 57'sinin sanayi boyalarından, yüzde 43'ünün ise dekoratif (inşaat) boyalardan oluştuğunu açıkladı. 2030 yılında dünya boya pazarı büyüklüğünün yıllık ortalama yüzde 3.5'luk artış ile şu anki mevcudun 2 katma çıkılacağı öngörüsü olduğunu bildirerek, bu...