15 / 05 / 2024

Bozcaada çanakkale imar planı

Bozcaada çanakkale imar planı

ÇEVRE ve Şehircilik Bakanlığı Balıkesir - Çanakkale illeri için hazırlanan ve Bozcaada’da yapılaşma tartışmaları yaratan 1 / 100 bin ölçekli çevre düzeni planla ilgili açıklama yaptı.

Özelleştirilecek olan bazı taşınmazlara ilişkin imar planı değişiklikleri onaylandı

Özelleştirme kapsamı doğrultusunda yer alan Çanakkale ve İstanbul'daki taşınmazlara yönelik imar planı değişiklerinin onaylanması kararlaştırıldığı duyuruldu.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

Müteahhitlerden yeni imar alanı çağrısı: Arsaların çok pahalı olması maliyetleri arttırıyor!

Konut, kira ve arsa fiyatlarının artmasını değerlendiren Çanakkale Müteahhitler Birliği Derneği Başkanı Salih Yıldız, yeni imar alanlarının açılması gerektiğini vurguladı.

Bozcaada'da arsa sahibi olabilirsiniz! Belediye 2 adet arsayı satıyor!

Bozcaada Belediye Başkanlığı, Çanakkale ili, Bozcaada ilçesi, Cumhuriyet Mahallesi'nde yer alan 2 adet arsayı satıyor. Bozcaada'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? İhalesi ne zaman? 

Özelleştirme öncesi kamu arazilerinde 6 imar planı değişikliği yapıldı: İstanbul, İzmir, Ankara... Peş peşe açıklandı! 

Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından imzalanan kararlar ile İstanbul, Aydın, Balıkesir, İzmir, Ankara ve Çanakkale'de kamuya ait arazilerde, özelleştirme öncesinde imar planı değişikliklerine gidildi. 

Gökçeada Yıldızkoy'un imar planı iade edildi!

Çanakkale Kalem köşe yazarı Seda Gökdemir, köşesinde Gökçeada'daki Yıldızkoy'un imar planını kaleme aldı. İşte Seda Gökdemir'in 'Yıldızkoy imar planı iade edildi: “Bu daha başlangıç…”' başlıklı yazısı...

Çanakkale Biga Belediyesi’nde E-İmar ve Kent Rehberi dönemi!

Çanakkale’nin Biga ilçesinde vatandaşların hizmetine açılan E-İmar ile Kent Rehberi projesinin Biga Belediye Başkanı Bülent Erdoğan ve firma yetkililerince tanıtımı gerçekleşti.

Çanakkale Bozcaada'daki kaçak yapılar TBMM'de!

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesinde bulunan kaçak yapılar meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bozcaada'da ‘Tiny House’lara yasak geldi!

Çanakkale Bozcaada'da konteyner evlerin ardından ‘Tiny House’ olarak bilinen tekerlekli ahşap evlerle de adaya geçişlere yasak geldi. Bozcaada Belediye Başkanı Hakan Can Yılmaz, “Eminim ki tüm ada halkı aldığımız bu kararı destekleyecektir” açıklamasında bulundu.

Bozcaada'daki kentsel dönüşüm planı meclis gündeminde!

Çanakkale'nin Bozcaada ilçesindeki riskli yapılara ve bölgedeki kentsel dönüşüm planının uygulanması meclis gündemine taşındı. CHP'li Ceylan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Bozcaada'da koronavirüs nedeniyle emlak fiyatları katlandı!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'ndeki turizm cenneti olan Bozcaada'nın ana karadan uzak olması ve koronavirüs döneminde daha güvenli bir liman olarak görülmesi sebebiyle, adadaki ev, bağ ve tarla fiyatları katlandı.

TOKİ Çanakkale projesinin 6 kat olarak inşa edildiği ortaya çıktı!

Çanakkale Erenköy'de TOKİ tarafından inşaatına devam edilen binaların, 4 kat imar izni olmasına rağmen 6 kat olarak inşa edildiği ortaya çıktı. TOKİ'nin kat artışı talebi de İl Genel Meclisi'nde yapılan oylama ile reddedildi. 

Bozcaada'da konaklama tesisleri 15 Haziran'da açılacak!

Çanakkale'nin Kuzey Ege Denizi'nde bulunan Bozcaada'da, koronavirüs nedeniyle 19 Mart tarihinde kapatılan konaklama tesislerinin 15 Haziran Pazartesi günü açılmasına karar verildi.

Bozcaada çanakkale imar planı Haberi

Bozcaada çanakkale imar planı

Bakanlık açıklamasında ‘Bozcaada’nın yüzde 90’ının yapılaşmaya açıldığı’ savının asılsız olduğu belirtildi. Açıklamada ‘tarım arazilerine villa’ yapılmayacağı kaydedilerek bu arazilerde sadece çiftçinin barınma ihtiyacını karşılamak üzere gereken yapılaşmalar olacağı bildirildi. Açıklamada şu noktalara dikkat çekildi:


-Adanın yerleşik nüfusuyla birlikte azami değerlerine ulaştığı yaz yoğunluğu da dikkate alınarak 2040 yılı için 11 bin kişi nüfus kabulü yapıldı. Bu öngörü, kentsel, sosyal ve teknik altyapının realizasyonu anlamında önem teşkil ediyor.

-Akvaryum Koyu olarak adlandırılan bölge, 3. derece doğal sit alanı olup, 1/100 bin ölçekli çevre düzeni planında da bu şekilde gösterildi. 

-1/100 bin Ölçekli Çevre Düzeni Planı’nda, 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planında yer alan arazi kullanımları doğrultusunda plan kararları oluşturuldu. Bu doğrultuda 1/25 bin ölçekli çevre düzeni planında olduğu üzere Bozcaada genelinde yerleşik alanların...