17 / 05 / 2024

Buckingham Sarayı bakımsızmı

Buckingham Sarayı bakımsızmı

İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, başta Buckingham Sarayı olmak üzere kraliyet ailesine ait konutların durumlarının kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi. Komisyon, konutların yüzde 40'ının onarıma ihtiyacı olduğunu belirtti...

Avcılar'da bakımsızlıktan çürüyen ev için yıkım kararı!

Avcılar'da 8 senedir ev sahiplerine ulaşılamayan ve bakımsızlıktan çürüyen apartman için yıkım kararı alındı Yıkım ihale yoluyla gerçekleşecek.

Bursa'daki Özlüce Kilisesi bakımsızlıktan yıkıldı!

Bursa’da metruk bir haldeyken Nilüfer Belediyesi tarafından restore edilerek Kültürevi’ne çevrilen, fakat Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün açtığı dava sonucu belediyeden alınan Özlüce Kilisesi, bakımsızlıktan yıkıldı. 

Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor!

İstanbul’un en eski hanları arasında yer alan Karaköy'deki Yelkenciler Han bakımsızlıktan yıkılıyor. 17’nci yüzyılda inşa edilen tarihi yapı ilgisizlikten çökmeye başladı.

Uzmanlar uyarıyor: Yazlık evlere kışlık bakım şart!

Yaz tatili bitti, yazlık evlerin bir sonraki yaza kadar kapısı kapandı. Fakat bütün bir kış boyunca bakımsız kalan bu evler rutubet, küf, mantar gibi birçok sorunu da beraberinde getiriyor. İşte yaz tatilinizin başında kötü sürprizlerle karşılaşmamanız için yalıtım önerileri...

Aydın Efeler'e sosyal tesis yapılacak!

Aydın'da 10 yıldır kullanılmayan ve bakımsızlıktan viraneye dönen yüzme havuzu sosyal tesis olarak hizmet vermeye başlayacak. 

Tarihi Surp Kevork Manastırı kaderine terk edildi!

Elazığ’ın Şahinkaya köyündeki 955 yıllık olduğu tahmin edilen tarihi Surp Kevork Manastırı bakımsızlıktan dolayı yıkılmaya yüz tuttu.

Rumeli Hisarı'na esaslı onarım yapılmalı!

İstanbul'un en önemli tarihi simgelerinden biri olan Rumeli Hisarı bakımsızlık nedeniyle kapalı tutuluyor. Hisarda restorasyon çalışmaları ne zaman başlayacak?

Dış cephesinde sıva olmayan evin içini görenler şok oldu!

Norveç'te komşular tarafından yıkılması istenen, dış cephesi boyanmayan bakımsız evin içi görenleri şaşırtıyor...

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Buckingham Sarayı’nın yeni komşuları Ant Yapı’nın projesine taşınıyor!

Ant Yapı,  Londra’nın en prestijli bölgesinde gerçekleştirdiği lüks ve butik bir konut projesi olan Belgravia Gate’in teslimine başladı...

Buckingham Sarayı’na komşu lüks malikane satışa çıktı!

İngiltere Kraliçesi'nin konutu Buckingham Sarayı’nın karşısındaki bir malikane satışa çıkarıldı. Ultra lüks eve zenginlerden ilgi var. 

Kars Sarıkamış’taki tarihi av köşkü yıkılıyor!

Kars'ın Sarıkamış ilçesindeki asırlık ahşap av köşkü yıkılıyor. 121 yıl önce yaptırılan köşk her geçen gün ilgisizlik ve bakımsızlıktan dolayı harabe hale döndü.

Beyoğlu’nda tarihi binalar kurtarılıyor!

Beyoğlu’nda yıllara yenik düşerek tehlike oluşturan tarihi binalar kurtarılmaya çalışılıyor. Bölgede bulunan 650 bakımsız tarihi binadan 278’i yenilendi.

Buckingham Sarayı bakımsızmı Haberi

Buckingham Sarayı bakımsızmı


İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, kraliyete ait konutların kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi.


İngiltere'deki Kamu Hesapları Komisyonu, başta Buckingham Sarayı olmak üzere kraliyet ailesine ait konutların durumlarının kötü finansal yönetim nedeniyle bakımsız olduğunu bildirdi.  


Komisyondan yapılan açıklamada, kraliyete ait konutların üçte birinden fazlasının bakımsız ve tamire ihtiyacı olduğu belirtildi. Komisyon başkanı milletvekili Margaret Hodge raporda, "Kraliyete ait konutların yüzde 40'ının onarıma ihtiyacı var. Buckingham Sarayındaki ısıtıcı kazanlar 60 yıldır değiştirilmedi. Windsor Kalesinin yatak odaklarında sorunlar var ve Kraliyet Resim Galerisi'nin tavanı akıyor" ifadelerini kullandı. 


Raporda, konutların bakımı için Buckingham Sarayı'nın Kraliçe 2. Elizabeth sarayda olmadığı zaman daha fazla ziyarete açılması, böylece daha fazla para kazanılması gerektiği tavsiyesinde de bulunuldu.   


Komisyon raporunda ayrıca, 2012- 2013 yıllarında vergi mükelleflerinden kraliyete aktarılan miktarın...