30 / 04 / 2024

bulgaristan Yedi Kızlar Camisi

bulgaristan Yedi Kızlar Camisi

Bulgaristan’ın güneydoğusunda Yunanistan sınırına yakın Nalbantlı köyündeki 600 yıllık tarihi Yedi Kızlar Camisi, yeni minaresine kavuştu. Nalbantlı'da yer alan Yedi Kızlar Camisi'nin metal minaresi değiştirildi.

Belediye o ilde tam 14 arsa satıyor! Arsa alacaklara müjde! 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa ili, Haliliye ilçesi, Kızlar Mahallesi'nde yer alan 14 adet boş durumdaki arsayı satıyor. Peki Şanlıurfa'da yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Belediyeden dev fırsat: 2 kat imarlı 24 arsa satacak!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Kızlar Mahallesi'nde yer alan 24 adet arsayı satışa çıkardı. 2 kat imarlı arsanın satış ihalesi 5 Ekim ve 12 Ekim 2023 tarihinde yapılacak.

Belediyeden büyük fırsat: 27 arsa satacak! Kaçırmayın!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Kızlar Mahallesi'nde yer alan 27 adet arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu ihaleler 27 Temmuz ve 3 Ağustos 2023 tarihlerinde yapılacak.

Şanlıurfa'da 25 adet imarlı arsa satılıyor! İhalesi 4 Mayıs'ta!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Şanlıurfa ili, Karaköprü ilçesi, Kızlar ilçesinde yer alan 24 adet imarlı arsayı satıyor. Peki Şanlıurfa'da yer alan arsaların fiyatları kaç lira? 

Belediye imarlı 11 arsa satacak! İmarlı arsa arayanlar dikkat!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa Kızlar Mahallesi'nde yer alan 11 adet arsayı satışa çıkardı. Arsaların merakla beklenen satış ihalesi 4 Mayıs 2023 tarihinde yapılacak.

Çeyiz yapan genç kızlar bu hafta BİM'e koşacak! Evin tüm ihtiyaçlarında dev indirim: Düdüklü tencereden robot süpürgeye bu fırsat kaçmaz!

Türkiye’deki birçok alışveriş severin uğrak yeri olarak bilinen BİM sürekli olarak aktüel kataloglar yayınlamaya devam ediyor. BİM ekonomik fiyata alışveriş yapmak isteyen vatandaşlar yeni indirimli ürünler kataloğunu yayınladı. İşte haberin detayları…

Elinde altını olanlar uyanık olun! Altının Efendisi'nden kıyamet gibi açıklama geldi, duyan kafayı yedi! Hemen göz atın

Elinde altını olanlar uyanık olun... Altının Efendisi İslam Memiş'ten kıyamet gibi açıklama geldi, son dakika açıklamasını duyan kafayı yedi... Hemen göz atın...

Büyükşehir Belediyesi 13 adet arsayı satıyor! Hemen bakın...

Şanlıurfa Belediye Başkanlığı Kızlar mahallesinde yer alan 13 adet arsayı satışa çıkardı. Peki bu arsaların fiyatı ne kadar oldu? İşte detaylar...

O ildeki 13 arsa satılıyor! Arsa alacaklara müjde!

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Şanlıurfa ili, Kızlar Mahallesi'nde yer alan 13 arsayı satıyor. İşte Şanlıurfa'daki o arsaların fiyatları...

İslam Memiş, gram altına yönelik yeni açıklaması ile ağızları açık bıraktı! İşte detaylar!

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, gram altın için yeni bir değerlendirmesi ile ağızları açık bıraktı. İşte detaylar!

Yedi ayda yüzde 200 zam yapıldı! Artık ödemek çok zor! Ev sahipleri ve kiracılara kötü haber

Vatandaşları fahiş şekilde artan ev kiralarının yanı sıra artık önemli miktarlarda artan aidat miktarları bunalıma sokuyor. İstanbul’un çeşitli semtlerinde son yedi ay içinde aidat ücretlerine yapılan zamlar dudak uçuklattı. İşte detaylar…

Köy Zekeriyaköy 4. Etap için imzalar atıldı! Dev projeyi Yıldızlar İnşaat inşa edecek!

Köy Zekeriyaköy 4. Etap için imzalar atıldı. Dev projeyi 2 milyar 264 milyon 600 bin TL sözleşme bedeliyle Yıldızlar İnşaat inşa edecek. 

Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer kızlarına Londra'da ev aldı!

Aşkın Nur Yengi ve Haluk Bilginer'in 15 yaşındaki kızı Nazlı Bilginer, aldığı doğum günü hediyesiyle konuşuluyor. Ünlü çiftin küçük kızları 15 yaşında Londra'da 36 milyon Türk Lirası değerinde konutun sahibi oldu.

bulgaristan Yedi Kızlar Camisi Haberi

bulgaristan Yedi Kızlar Camisi

Osmanlı döneminde 1428 yılında çivi kullanılmadan inşa edilen caminin metal minaresinin yerinde yükselen 30 metrelik yeni minarenin açılışı için tören düzenlendi. Bölgeden binlerce Müslüman, açılış vesilesiyle biraraya geldi.


Toplanan kişisel bağışlar ve üyelerinin çoğunluğunu Türklerin oluşturduğu Hak ve Özgürlükler Hareketi (HÖH) partisinin katkılarıyla dikilen yeni minare, caminin yapımında da kullanılan meşe ağacından malzemeyle kaplandı.


Nalbantlı’nın bağlı olduğu Kırcaali şehrinin bölge müftüsü Beyhan Mehmet, törende yaptığı konuşmada, Yedi Kızlar Camisi’nin yapılışıyla ilgili yüzyıllardır anlatılan efsaneyi dile getirdi.


Efsaneye göre, nişanlıları savaştan geri dönmeyen 7 kız, sahip oldukları tüm malvarlıklarını satıp, toplanan para ile camiyi tek bir çivi çakmadan inşa eder. Daha sonra ortadan kaybolan bu kızlardan bir daha haber alınamaz. Bu olay, Hıdrellez'de meydana geldiğine inanıldığı için her yıl 6 Mayıs'ta Nalbantlı’nın köy...