12 / 05 / 2024

bungalov evleri imar barışı

bungalov evleri imar barışı

Doğu Karadeniz yaylalarında bu kez de 'bungolav' adı verilen tek katlı ahşap yapılar inşa edilmeye başlandı. Beton yapılar gibi yıkılmayacağını düşünenler, birkaç günde yayla, mera ve özel koruma statülerine sahip alanlara bungolav evler yapıyor.

Bungalov evlere yoğun talep fiyatları uçurdu: Yılbaşında 3 kat artacak!

Yılbaşının yaklaşmasıyla tatil planları yapılmaya başlandı. Bu kapsamda vatandaşlar en çok bungalov evlere talep gösteriyor. Türkiye genelindeki bungalov evleri bir araya getiren turizm acentesi, yılbaşında fiyatların 3 kat artabileceğine dikkati çekiyor.

Türkiye’nin en iyi bungalov evleri nerede? Bungalov ev nerelerde?

Bungalov evler son dönemin tatil için tercih ediliyor. Doğa içinde sessiz, dingin bir tatil geçirmek isteyenler bungalov tatili düşünmeye başlıyor. Peki “Bu bungalov evler nerelerdedir?” İşte detaylar!

Bungalov ev için imar gerekir mi? Bungalov evlerin bakımı maliyetli mi?

Bungalov evlerde tatil, sessiz doğa ile iç içe olmak isteyenlerin ilk tercihlerinden biri olmaktadır. Ya da bu böyle bir ev yaptırmak isteyen kişiler bazı sorularına yanıt aramaktadır. İşte bungalov evlere dair araştırılan detaylar!

Beykoz Göksu Evleri'nde tapu krizi!

İstanbul Beykoz'da, çok sayıda ünlü ismin de oturduğu Göksu Evleri'nde yaşayanlar, imar barışından faydalanarak kat mülkiyeti tapularını almak amacıyla kooperatif yönetimine yetki tanıdı. 

İmar affı kanunu 2021'de devam edecek mi?

Halk arasında imar affı olarak tabir edilen imar barışı kanunu ile milyonlarca kişi evleri için yapı kayıt belgesi aldı. Peki imar affı kanunu 2021'de devam edecek mi? İmar affı uzatıldı mı? İşte tüm merak edilenler...

Üsküdar Erguvan Evleri kentsel dönüşüm projesinde son durum!

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Güzeltepe Birlik Camii’nin hemen altında sürdürülen “Erguvan Evleri” kentsel dönüşüm projesine ilişkin, “30 yıl sonra yaptığımız imar ile çok güzel bir fırsat yakaladık" dedi...

İzole tatil anlayışı bungalov satışlarını patlattı!

Koronavirüs nedeniyle tatile çıkanların büyük bir kısmı izole tatil için yazlık evleri, eğer yoksa tekne ya da bungalov evleri tercih ediyor.

Olimpos imar planıyla çarpık yapılaşma engellenecek!

Olimpos Kazı Başkanı Prof. Dr. Yelda Olcay Uçkan, Olimpos'un imar planına ilişkin açıklamalarda bulundu. Uçkun, "Planla çarpık yapılaşmanın önüne geçilecek, bungalov tarzı evlerin yoğunluğu yüzde 50 oranında düşürülecek" dedi...

İmar barışı fırsatçıları şimdi de ‘bungalov’ dikti!

'İmar Barışı' ile 31 Aralık 2017'den önceki yapılara af getirileceği belirtilen uygulamayı fırsat bilen kişiler şimdi de yaylalarda bungalov ev inşa etmeye başladı.

Şahan Gökbakar'ın Bursa'daki bungalov evleri yıkıldı!

Şahan Gökbakar'ın fenomen karakteri Recep İvedik’in Afrika macerasını beyazperdeye taşıyacağı film için Bursa'da inşa ettiği bungalov evler yıkıldı.

Meram Uluırmak Evleri tanıtıldı!

Kentsel dönüşüm alanında önemli projeler hayata geçiren Meram Belediyesi, ilçeyi imar ve ihya etme çalışmaları çerçevesinde 1646 dairelik dev bir çalışma olan Uluırmak Evleri projesini de hayata geçiriyor. 

Peşmergenin yıktığı evleri yapmak için desteğe ihtiyacımız var!

Irak'ın Kerkük Valisi Rakan Said yaptığı açıklamada "Peşmerge'nin 100'den fazla köyde yıktığı evleri imar edebilmek için merkezi hükümetin ve uluslararası toplumun yardımına ihtiyacımız var.​" dedi.

Mehmet Özhaseki'den imar barışı ve yayla evleri açıklaması!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, yayla ve yazlık evlerin imar barışı kapsamında olup olmadığıyla ilgili açıklamada bulundu. Özhaseki, imar barışı kanunun bütün ihtilafları gidereceğini söyledi.

bungalov evleri imar barışı Haberi

bungalov evleri imar barışı

Türkiye'de başlatılan 'İmar Barışı' uygulaması, Doğu Karadeniz'de yaylalarda inşa edilen ve yıkım kararı alınan kaçak yapı sahiplerini harekete geçirdi. Ayder Yaylası ve Uzungöl Turizm Merkezi başta olmak üzere kaçak yapı sahipleri, 31 Aralık 2017'den önce inşa edilen yapıları için İmar Barışı başvurusu yaptı. Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre; Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri ile e-devlet üzerinden başvuru yapan yaylacılar, Yapı Kayıt Belgelerini aldı. İmar Barışı ile Doğu Karadeniz'de kaçak yapılara af getirileceği kaydedilen uygulamayı fırsata çeviren vatandaşlarda yaylalarda betonarme kaçak yapılar inşa etmeye başlayınca, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlükleri, Özel İdare, Jandarma, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Orman Müdürlüğü ve belediye ekipleri kaçak inşaatlarla ile ilgili tutanaklar tutup yasal işlem yaptı.

KAÇAK BETON YAPILAR YIKILDI

Doğu Karadeniz'de neredeyse tüm yaylalarda...