08 / 05 / 2024

burdur bucakta orman yangını

burdur bucakta orman yangını

Bucak ilçesinde elektrik tellerinden çıkan yangın sonucu 12 hektarlık çalılık alan zarar gördü...

Isparta ve Burdur için Tabiat Turizmi Master Planı hazırlandı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, 18 tesisin temel atma töreni için Isparta'ya gitti. Erdoğlu, "Isparta ve Burdur bölgesi için Tabiat Turizmi Master Planı'nı hazırladık." dedi.

Burdur Orman Bölge Müdürlüğü'nün binasına imar izni verildi!

Burdur'un en önemli kazanımlarından biri olan, Antalya ve Isparta'ya da hizmet veren Orman ve Su İşleri 6. Bölge Müdürlüğü'nün yeni bina yapımı için yer sorunu çözülerek, talep edilen yere imar izni verildi.

Veysel Eroğlu: Burdur'un tüm sorunlarını çözeceğiz!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof, Dr, Veysel Eroğlu, Burdur ziyareti kapsamında yaptığı açıklamada, Burdur ilinin tüm sorunlarını çözeceklerini ifade etti.

Burdur Gölü eylem planı için imzalar atıldı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Burdur Gölü Havzası ve Eylem Planının İlanı ve İmza Töreni’ne katıldı.

Burdur'da 15 tesisin temel atma töreni gerçekleşti!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Burdur'da 121 milyon lira maliyetli 15 tesisin temeli atma töreni ve 41 milyon maliyetli 18 tesisin de açılışını yaptı.

Burdur'a 162 milyonluk 33 tesis!

"Burdur'a heybemiz dolu geldik" diyen Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, 162 Milyon TL yatırımlı 33 tesisin teröne incesi yaptığı açıklamalarda Burdur Gölü ve içme suyuyla ilgili gelişmeleri anlattı

Burdur Gölü yok oluyor!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Müsteşarı Lütfi Akça, Burdur Gölü'ndeki temel sorunun 'su bütçesi' sağlanamaması olduğunu söyledi. Su kapasitesinin 3'te 1'ini son 35 yılda kaybeden ve her yıl 330 milyon ton suyu yok oluyor.

Burdur-Isparta içme suyu hattı ihaleye çıkıyor!

Ali Orkun Ercengiz'in Orman ve Su işleri Bakanı Veysel Eroğlu ile yaptığı görüşmenin ardından kentin en büyük sorunu olan ve Burdur ile Isparta'nın Senir Beldesi'ni kapsayan içme Suyu İsale Hattı Yenileme işi Proje Yapımı'nda sona gelindi.

Burdur'da orman yangını çıktı!

Burdur'da orman yangını çıktı. Bucak ilçesinde iki farklı noktada çıkan yangında 3 hektar ormanlık ve 2 hektar makilik alan zarar gördü.Bölgede, soğutma çalışmaları sürdürülüyor.

Burdur'da orman yangını çıktı!

Bucak ilçesinde elektrik tellerinden çıkan yangın sonucu 12 hektarlık çalılık alan zarar gördü...

ANGİAD: Atatürk Orman Çiftliği emin ellerde!

Ankara Genç İşadamları Derneği (ANGİAD) Başkanı Abdullah Değer, "Atatürk Orman Çiftliğinin (AOÇ) emin ellerde olduğuna inançlarının tam olduğunu" kaydetti

Orman ve Su İşleri Bakanlığı'ndan İBT Grup İnşaat'a ihale yasağı getirildi!

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, İçişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, bazı firma ve kişilere çeşitli sürelerle ihale yasağı getirdi

Özlem Ahşap Orman Ürünleri şirketi kuruldu!

Özlem Ahşap Orman Ürünleri İnşaat Turizm Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu

burdur bucakta orman yangını Haberi

burdur bucakta orman yangını


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre Kızakdere mevkisinde bulunan bir elektrik direğinin etrafında çıkan yangın, çalılık alana sıçradı. Kısa sürede büyüyen yangın geniş bir alana yayıldı. 


Vatandaşların haber vermesi üzerine yangına Antalya Orman İşletme Müdürlüğü'ne bağlı 1 yangın söndürme uçağı ve 1 helikopter, Denizli  Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 1 helikopter ile  Bucak ve Burdur Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı çok sayıda arazöz müdahale etti. 


Bucak Orman İşletme Müdürü Mehmet Karabacak, gazetecilere yaptığı açıklmada, kısa sürede müdahale ettikleri yangının söndürüldüğünü ve bölgede soğutma çalışması yapıldığını söyledi. 


Yangının çıkışına tanık olan vatandaşların aktardığı bilgi ve ilk belirlemelere göre yangının elektrik direğinden çıktığını belirten Karabacak, "Ekiplerimiz hızlı bir şekilde yangına müdahale ederek söndürdü. Bölgede yaklaşık 12 hektarlık alan zarar gördü" diye konuştu.


Bu arada AK Parti Burdur Milletvekili...