30 / 04 / 2024

bursa afet planı

bursa afet planı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de!

12 ildeki 24 taşınmaza ilişkin imar planı değişikliği kararı Resmi Gazete’de yayımlandı. Bu kapsamda İzmir, İstanbul, Ankara, Antalya, Bursa, Çanakkale, Erzurum, Edirne, Kırşehir, Karaman, Iğdır Nevşehir'de imar planı değişikliği yapılacak.

O ile tartışılan imar planında yeni gelişme! Belediye resmen müjdeyi verdi!

Bursa Mudanya Belediyesi, mahkeme tarafından ret alan Çağrışan-Göynüklü Bölgesi Revizyon + İlave (Çağrışan -Göynüklü – Aydınpınar Yerleşim Bölgeleri Dışında Kalan Alan) Uygulama İmar Planı çalışmalarının tamamlanarak, askıya çıkarıldığı açıkladı.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz’dan kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonu açıklaması!

12’nci Kalkınma Planı TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’ndan geçti. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Kalkınma Planı üzerinde yapılan görüşmelerde kentsel dönüşüm ve afet rehabilitasyonuna ilişkin birtakım açıklamalar yaptı.

12. Kalkınma Planı'nda afet yönetimi detayı: 15,2 milyon konut ve iş yeri zorunlu deprem sigortasına dahil olacak!

12. Kalkınma Planı kapsamında, ülke genelinde 2028 yılında 15,2 milyon konut ve iş yerinin zorunlu deprem sigortasına dahil olması planlanıyor. 

Osmaniye’nin afet sonrası imar planı hazır

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen kentin yeniden imarı için yapılan projede sona gelindiğini kaydeden Başkan Kara; "Şehrimizi sağlam adımlarla geleceğe taşıyacak imar planımızı yaptık. Bu çalışmayı en kısa zamanda gerçekleştirerek Osmaniye’yi güzel bir hale kavuşturacağız” dedi.

Afet planınız hazır mı? Doğal afetlere ne kadar hazırsınız?

Son yıllarda dünya ve ülkemiz genelinde artan doğal afetler, insanların güvenliğini tehdit ediyor. Bu nedenle, doğal afetlere karşı hazırlıklı olmak hayati önem taşıyor. Afet planı yapmak, halkın bu konuda hazırlıklı olmasına yardımcı olur.

Türkiye Afet Risk Azaltma Planı 2022 yılında faaliyete geçiyor!

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer yaptığı açıklamada "Büyük afetleri önleyemeyiz ancak afetlere karşı önlem alabiliriz. Bizim belki de üzerinde durmamız gereken en önemli mesele bu. Yani risk azaltma ve planlama meselesi" dedi.

Antalyalı iş insanlarından deprem master planı çağrısı!

Antalya Genç İş İnsanları Derneği (ANTGİAD) Osman Sert, Antalya’nın bir afet şehri olmasını istemediklerine dikkat çekti, Deprem Master Planı’nın mutlaka konuşulması gerektiğini belirtti. 

İznik Gölü’ndeki imar planı değişikliğine mahkemeden dur kararı!

Bursa 2'nci İdare Mahkemesi, Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 25 Şubat 2020 tarihinde kabul edilen İznik Gölü Nazım İmar Planı’nın yürütmesinin durdurulması kararını verdi.

Bursa Gökçe Mahallesi sakinleri yeni tapularına kavuştu!

Bursa Gökçe Mahallesi’ndeki 244 parsel üzerinde 1/1000 ölçekli Gökçe İmar Planı dâhilinde şuyulama çalışmalarını tamamlayan Nilüfer Belediyesi, 232 hak sahibine tapularını verdi.

Bursa'da yeni çevre düzeni planı: Sanayi alanları artacak mı?

Bursa’nın 2040 Yılı 1/100.000’lik Çevre Düzeni Planı, kentte bir kez daha ‘sanayi alanları’ tartışmasını gündeme taşıdı. Sanayiciler, kentte büyük ölçekli yatırımlar için alan kalmadığını ileri sürdü.

Bursa kentin zirvesinin gündeminde ‘afet riski’ var!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ın önderliğinde Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı düzenlendi.

Bursa için yeni eylem planı hazırlandı!

Daha sağlıklı bir gelecek için çevre yatırımlarını hızlandıran Büyükşehir Belediyesi, yeni eylem planı hazırladı.

bursa afet planı Haberi

bursa afet planı

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, afetin yaşanmaması ve afet sonrası sürecin sağlıklı şekilde yürütülmesi için atılacak her hamlenin önemli olduğundan bahsedilerek, yakın zamanda tüm ilçeleri kapsayacak şekilde kaçak yapıyla mücadele konusunda hazırlanacak raporu Bursa Valisi Yakup Canbolat’a sunacaklarını kaydetti.

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; Bursa Valiliği koordinesinde İl AFAD Müdürlüğü'nce çok paydaşlı bir yaklaşımla Bursa’nın afet risklerini belirleyerek azaltmak için hazırlanacak İl Afet Risk Azaltma Planı (İRAP) üst düzey hazırlık toplantısı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya, Bursa Valisi Yakup Canbolat, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, ilçe belediye başkanları, ilçe kaymakamları, üniversite rektörleri, askeri ve mülki amirler, akademik ve meslek odalarının, sivil toplum kuruluşlarının, özel sektör kuruluşlarının, ticaret ve sanayi odaları temsilcileri katıldı. Bursa Valiliği’nin başkanlık...