07 / 05 / 2024

bursa avrupa yeşil başkenti

bursa avrupa yeşil başkenti

Bugüne kadar 7 kentin ‘yeşil başkent’ unvanı kazandığı Avrupa Yeşil Başkenti Yarışması’nın 2017 yılı adayları arasına 8 ülkeden 12 şehir girerken, Türkiye; Bursa ve İstanbul ile aday listede yer aldı.

Oxford: Yeşil enerji AB'de Rus gazının yerini alabilir!

Avrupa Birliği'nde (AB) yeşil enerjinin 2028 yılına kadar toplamda 811 milyar avro yatırımla Rus doğal gazını ikame edebileceği hesaplanıyor.

AB’nin Yeşil Mutabakat kanunu inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

24 Haziran 2021 tarihinde kanunlaşan Avrupa Birliği Yeşil Mutabakatı – EU Green Deal’ yasası inşaat malzemeleri sektörünü nasıl etkileyecek?

Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Avrupa Birliği’nin, Türkiye’nin en büyük ticaret ortağı olması; Türkiye'nin Yeşil Mutabakat'la daha dikkatli ilgilenmesi gerektiğini ortaya koyuyor. Peki Türkiye'de yeşil mutabakatta son durum ne?

Ruhsar Pekcan: Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı!

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, Avrupa Yeşil Mutabakatı'nın, AB'de ekonominin ve sanayinin hemen hemen her alanını etkileyecek değişikliklerin hayata geçirilmesini öngördüğünü söyledi ve "Avrupa’daki binaların yeşil dönüşümünde Türk firmaları yer almalı" dedi.

Yeşil Mutabakat inşaat sektörünü nasıl etkileyecek?

Avrupa Birliği Daimi Temsilcisi ve Büyükelçi Mehmet Kemal Bozay, EU Talks etkinliğinde yaptığı konuşmada Yeşil Mutabakatı'nın öncülüğünde inşaat sektörü olduğunu dile getirdi.

Avrupa ve Türkiye’nin en büyük 'yeşil OSB’si Dikili’de kuruluyor!

Tüm enerjisini kendi bünyesinde sağlayan "yenilenebilir yeşil bir OSB" çalışması olan Dikili TDİOSB'nin Avrupa ve Türkiye’nin en büyük topraksız, tam otomasyonlu, ısıtma için yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıldığı modern sera ve tarımsal sanayi kümelenmesi olması amaçlanıyor.OSB'de tüm atıkl

AB "yeşil üretimde" çelik sektörüne destek verecek!

Almanya Ekonomi ve Enerji Bakanı Peter Altmaier, Avrupa Birliği’nin (AB), daha maliyetli de olsa Avrupa çelik sanayisinin “yeşil” olarak yeniden yapılanmasında çelik işçilerine destek vereceğini belirtti. 

Limak’ın Yeşil Dönüşüm Ormanları şimdi de Bursa’da kök salacak!

Limak Enerji’nin fatura ve abonelik işlemlerinde kullanılan kağıtların doğaya yeniden kazandırılması ve tüketilen kağıt miktarını dengelemek için başlattığı Yeşil Dönüşüm Ormanları Projesi, Çanakkale’den sonra Bursa’da da hayata geçirilecek...

Türkiye yeşil bina sayısında Avrupa lideri!

Türkiye'de sertifikalı yeşil bina sayısı Nisan ayı itibarıyla 400'e ulaştı. Böylelikle yeşil bina sayısında 2017'den beri dünyada ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, bu yıl 6'ncı sıraya yükseldi. Avrupa ülkeleri arasında ise ilk sıraya sahip oldu...

Avrupa’nın en önemli yeşil bina etkinliğinde Altensis'e ödül!

Almanya’nın Berlin şehrinde 18 Nisan 2018 tarihinde  gerçekleştirilen ve LEED sisteminin kurucusu Amerikan Yeşil Binalar Konseyi’nin Başkanı  Mahesh Ramanujam’ın da katıldığı törende Altensis adına plaketi şirket ortaklarından Emre Ilıcalı aldı. 

Yeşil GYO Elexia Dolapdere ön talep formu!

Ön talep toplanan Elexia Dolapdere projesi İstanbul Avrupa Yakası Beyoğlu’nun Dolapdere ilçesinde yükseliyor. İşte Yeşil GYO Elexia Dolapdere ön talep formu...

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı!

Enerji sektörü yeşil bina standartlarıyla tanıştı. Bursagaz’ın Genel Müdürlük binası, Bursa kent merkezinde LEED-çevre dostu bina sertifikası alan ilk bina olarak kayda geçti.

Yeşil Bursa'ya yeşil bina yakışır!

Bursa'da yapı kalitesini artırmak için 'Yeşil Bina' ne sağlayabilir?" sorusuna cevap arayan İMSİAD, Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi ile birlikte çalıştay düzenleyecek.

bursa avrupa yeşil başkenti Haberi

bursa avrupa yeşil başkenti

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle ‘Tarih Başkenti’ olan Bursa, şimdi de ‘2017 Avrupa Yeşil Başkenti’ unvanına aday oldu. Bugüne kadar 7 kentin ‘yeşil başkent’ unvanı kazandığı Avrupa Yeşil Başkenti Yarışması’nın 2017 yılı adayları arasına 8 ülkeden 12 şehir girerken, Türkiye; Bursa ve İstanbul ile aday listede yer aldı.


Avrupa Komisyonu’nun 2010 yılından beri her yıl çevre dostu şehir yaşamını teşvik etmek üzere düzenlendiği ve bugüne kadar Avrupa ülkelerinden 7 şehrin kazandığı Avrupa Yeşil Başkenti Yarışması’nın 2017 yılı hazırlıkları sürüyor. ‘Yeşil Başkent’ unvanı, diğer Avrupa şehirlerine örnek olmanın yanı sıra, turizm, iş ve yaşam merkezi olarak da kentlerin itibarını pekiştirirken, 2017 yarışmasına Türkiye, Portekiz, İrlanda, Almanya, Hollanda, Finlandiya, Portekiz, Macaristan ve İsveç’ten 12 kent aday oldu. Türkiye’den Bursa ve İstanbul’un adaylık dosyaları...