06 / 05 / 2024

Bursa deprem 2015

Bursa deprem 2015

Kandilli Rasathanesi 'nin verilerine göre Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin Uğurlupınar Köyü yakınlarında saat 12:19'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul'da da hissedildi.

Uzmanlar İstanbul, Balıkesir, Bursa'da da hissedilen 4.9'luk depremi değerlendirdi: 7 ve üzeri deprem üretebilir...

Dün akşam Çanakkale'deki 4.9 büyüklüğündeki deprem İstanbul, Balıkesir, Bursa'dan da hissedildi. Akıllara Marmara depremi geldi. Peki deprem uzmanları neler söyledi? İşte o açıklamalar...

Prof. Dr. Osman Bektaş açıkladı! Bursa için uyardı, tehlike devam ediyor!

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Bursa için 7'den büyük deprem ile ilgili olarak uyarı yaptı. Buna göre, deprem tehlikesinin yükseldiğine dikkat çeken Sayın Bektaş, "İstanbul- Bursa deprem çifti modeline göre sırada Bursa var" ifadelerini kullandı.

Deprem uzmanından son dakika Bursa açıklaması: Bursa fay zonu 3-5 milyon yıldır orada! 7.3'lük deprem olur mu?

Marmara Denizi'nde peş peşe meydana gelen depremler tedirginlik yaratırken, Bursa'da 7.3'lük deprem üretebilecek aktif bir fay olduğu gündeme geldi. Paleosismolog Dr. Ramazan Demirtaş, X sosyal medya hesabından konuyu değerlendirdi. İşte o paylaşım...

Deprem, Bursa'nın kapısına dayandı! Hemen kentsel dönüşümün tamamlanması lazım!

Son günlerde Bursa’ya yakın kentler ve bölgelerden deprem haberleri gelirken Bursa halkı korku içinde bekliyor. Yapı Denetim ve Deprem Mühendisleri Derneği Bursa Temsilcisi Serkan Işık Bursa'da kentsel dönüşümün hemen tamamlanması gerektiğine vurgu yaptı.

Bursa'da deprem için nasıl önlem alınmalı?

Bursahakimiyet köşe yazarı Namık Göz bugünkü köşesinde Bursa'daki deprem riskini kaleme aldı. İşte Namık Göz'ün 'Unuttuğumuz gerçek deprem: Geliyor gelmekte olan' başlıklı yazısı...

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı yapıldı!

Bursa'da 17 ilçe belediye başkanı ile deprem toplantısı gerçekleştirildi. Bursa'da büyükşehir ile ilçe belediye başkanlarının buluştuğu toplantıda, depremle ilgili bugüne kadar yapılan çalışmalar ve yapılması gerekenler konuşuldu.

Engin Er: Bursa için acilen deprem haritası çıkarılmalı ve plan hazırlanmalı!

Jeoloji Mühendisleri Odası Güney Marmara Şube Başkanı Engin Er, "Bursa beklenen 7 büyüklüğündeki depreme her geçen gün yaklaşıyor. Büyükşehir Belediyesi ise hâlâ bir deprem haritası çıkarabilmiş değil" dedi.

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte okullar!

Bursa'da deprem riski taşıyan 24 okul binası yıkılacak! İşte Bursa'da yıkılacak 24 okulun listesi...

Bursa için deprem uyarısı!

İstanbul Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, Bursa’da 1855 tarihinden bu yana büyük bir deprem olmadığını açıkladı ve Bursa için deprem uyarısı yaptı.

Bursa'da hastane inşaatlarında deprem izolatörü uygulaması!

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Bursa Şubesi Başkanı Mehmet Albayrak ve Odaya üye inşaat mühendisleri, Sağlık Bakanlığı'nın hastane inşaatlarında kullanmaya başladığı deprem izolatörü uygulamasını düzenlenen teknik gezide inceledi.

Bursa için 7.5'lik deprem uyarısı!

Jeofizik Mühendisi Prof. Dr. Ercan, Gölcük gibi Bursa’da da deprem yaratacak kırığın kentin tam içinden geçtiğini belirterek, "7.5'luk bir depreme hazır olunmalı" dedi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Erkan Subaşı: Bursa'nın acilen deprem haritası çıkarılmalı!

Deprem haftası dolayısı ile MHP Yıldırım İlçe başkanı Erkan Subaşı yapmış olduğu açıklamada Bursa'da olduğu gibi Yıldırım'da aktif bir fay hattı geçtiğini söyledi. Subaşı: "Afet riskli alanlarda kentsel dönüşüm çalışmaları hızlandırılmalıdır" dedi.

Bursa deprem 2015 Haberi

Bursa deprem 2015


Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde meydana gelen deprem, İstanbul'da da hissedildi. Kandilli Rasathanesi'nin verilerine göre Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinin Uğurlupınar Köyü yakınlarında saat 12:19'da 4.5 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Deprem, İstanbul'da da hissedildi.


Uğurlupınar Köyü'ndeki depremin ardından saat 12:33'de yine Mustafakemalpaşa ilçesine bağlı Söğütalan Köyü yakınları ve Taşpınar Köyü yakınlarında artçı sarsıntılar meydana...