29 / 04 / 2024

Bursa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği

Bursa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği

Bursa Esnaf Sanatkârlar Odaları Birliği (BESOB) Büyük Sanayi Sitesi'nin altyapı inşaatının temeli dün görkemli bir törenle atıldı.

Taksicilere 51,52'lik zam az geldi: Kendi tarifelerini uygulama kararı aldılar

İstanbul'da taksilere yapılan yüzde 51,52'lik zammı taksiciler beğenmedi ve İstanbul Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği'nin karar vereceği zammı uygulama kararı aldı. İşte detaylar...

Esnaf, Kurban Bayramı alışverişlerinden 100 milyar TL gelir bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın tatil ve bayram alışverişlerinden umutlu olduğunu belirterek, "Bu bayram yapılacak harcamalarla piyasaya yaklaşık 90-100 milyar TL girmesi bekleniyor." dedi.

TESK Genel Başkanı Palandöken açıkladı! Esnaf ve sanatkar için EYT müjdesi bekliyoruz!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, EYT düzenlemesinden yararlanamayan esnaf ve sanatkarlar için müjdeli haberler beklediğini belirtti.

Hayat pahalılığına rağmen esnaf 30 milyar liralık bayram cirosu bekliyor!

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, esnafın bayram hazırlıklarını hızlandırdığını belirterek, "Her şeye rağmen bu yıl 30 milyar liralık bir bayram cirosu bekliyoruz. İnşallah esnafın yüzü gülecek" ifadesini kullandı.

Esnaf yeni eğitim-öğretim yılı alışverişlerinde 40 milyar lira ciro bekliyor!

Okul öncesi, ilkokul, ortaokul ve lise seviyelerinde yaklaşık 18 milyon ile üniversite düzeyinde de 8 milyon öğrencinin okulların açılmasını bekliyor. Esnaf ve sanatkarlar 40 milyar lira civarında ciro bekliyor. İşte haberim devamı..

Düşen sebze meyve fiyatları yeniden tırmanışa geçti! İşte Mart 2022 fiyat listesi!

Türkiye Esnaf Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken artan tarım ürünleri fiyatlarına ilişkin açıklama yaptı. Peki zincir marketlerde ve sebze meyve halinde tarım ürünleri kaç TL? İşte 18 Mart 2022 fiyat listesi.

Bursa'da ev kiraları hızla yükseliyor!

Bursa'da ev kiraları rekora koşuyor. Şehirde bin TL'den ucuz ev kalmadı. Bursa Emlak Müşavirleri Esnaf Odası Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Çelebi, fiyatlara ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bursa'daki esnaflar gayrimenkullerini satıyor!

DEVA Partisi, Genel Başkan Ali Babacan’ın, geçen ay Bursa'da yaptığı esnaf ziyaretlerine ilişkin bir bölümü sosyal medya hesabı aracılığıyla yayınladı. Bursalı bir esnaf, "Araba sattık, ev sattık. Tarlamız var, onu satılığa çıkardık, onu satıyoruz. Onları satarsak ayakta kalacağız" dedi.

Bursa Büyükşehir 660 kiracısından kira almayacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tam kapanma kararı nedeniyle kepenk indirecek olan esnafından kapalı kaldıkları süre boyunca kira almamaya karar verdi...

Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararına tepki!

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bursa'daki Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi için acele kamulaştırma kararını imzaladı. Söz konusu karar bölge esnafı tarafından tepki gördü.  

Paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Bursa Bölge Adliye Mahkemesi 4. Hukuk Dairesi, pandemi nedeniyle kirada yüzde 50’lik mücbir sebep indirimi kararı verdi. Peki paket servis yapan esnaf kiraya itiraz edebilir mi?

Son dakika haberi! Esnaf ve sanatkarların kredi borçlarına erteleme!

Kovid-19 sebebiyle işleri zarar gören esnaf ve sanatkarların, TESKOMB kefaletiyle veya doğrudan Türkiye Halk Bankasından kullandıkları düşük faizli kredilerden doğan borçları ertelenecek.

Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmeli!

Kanaat Önderleri’nde Hakan Güldağ, Şeref Oğuz ve Vahap Munyar’ın konuğu TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken oldu. TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Esnaf ve sanatkarlarımıza sağlanan doğrudan nakit ve kira desteği kapsamı genişletilerek devam ettirilmelidir" dedi.

Bursa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği Haberi

Bursa Esnaf Sanatkarlar Odaları Birliği

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun da hazır bulunduğu törende konuşan Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan, dev bir konut projesinin müjdesini verdi.


Büyük Sanayi Sitesi'nde 77 milyon liraya mal olacak altyapı çalışmalarının önümüzdeki yıl sonuna kadar biteceğini belirten Turan, BESOB Büyük Sanayi Sitesi'nde 3 bine yakın ticaret alanı olacağını kaydetti. Turan, “Bursa'nın değişik yerlerinde ruhsatsız, sağlıksız ve zor koşullarda ticari faaliyetlerini yürüten esnaf ve sanatkârlarımız modern binalara kavuşacak. Projeye yaklaşık 4-5 yıl içinde 1 milyar liralık yatırım yapılacak'' dedi.


Önümüzdeki 5 yıl içinde bölgede 40-50 bine yakın çalışan olacağını vurgulayan Turan, bu nedenle sanayi sitesine yakın çevrede esnafları da gözeterek konut projeleri yapacaklarını açıkladı.



Turan, “Altgelir grubuna yönelik, 20 yıla kadar vade ile konut sahibi olmaları için, 10-15 bin konutluk proje...