09 / 01 / 2025

Bursada plansız yapılaşmadan dolayı altyapı sorunu mu var

Bursada plansız yapılaşmadan dolayı altyapı sorunu mu var

Olay Bursa Gazetesi'nin yazarlarından İhsan Aydın bugünkü yazısında Bursa'da plansız kentleşmenin altyapı sorunlarına yol açtığını belirtti. İşte İhsan Aydın'ın o yazısı...

Devlet sosyal yapılaşmaya yönelmezse, başta memurlar olacak şekilde maaşlı çalışanlar evsizliğe mahkum olacak! 

Konut sorununa çözüm önerileri peş peşe geliyor. 15,9 bin takipçili Finansal Özgür isimli kullanıcı, "Devlet sosyal yapılaşmaya ağırlık vermezse, başta memurlar olacak şekilde maaşlı çalışanlar evsizliğe mahkum olacak" dedi. İşte o paylaşım ve vatandaşların düşünceleri....

'Deprem karnemiz hala zayıf' diyen Prof. Dr. Naci Görür'den çözüm önerisi! Çelik yapılaşma yaygınlaşmalı!

Prof. Dr. Görür 'deprem karnemiz hala zayıf' diyerek depreme dayanıklı kentler için çelik yapılaşmanın yaygınlaştırılması gerektiğine vurgu yaptı.

Plansız yapılaşma şehirleri vurdu! Sıcaklık farkı 25 dereceye çıktı!

Plansız yapılaşma sebebiyle kentlerde yeşil alanların azalması, beton ve asfalt miktarının artması ve yüksek binaların yapılması, "kentsel ısı adası" etkisinin güçlenmesine neden oluyor.

O ilde 3 yılda 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildi! Dağ, taş inşaat oldu!

Bilimsel toplantılarda çarpık yapılaşmasıyla örnek gösterilen Kuşadası’nda, koronavirüs pandemisinin başladığı 2020'den bu güne 5 milyon 856 bin 908 metrekaresi konut olmak üzere 6 milyon 767 bin metrekare yeni inşaat izni verildiği belirlendi. Plansız yapılaşmaya dikkat çekildi ve riskler tek tek a

Plansız yapılaşma felaketi getiriyor: Dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

TMMOB Şehir Plancıları Odası İstanbul Şube Başkanı Pelin Pınar Giritlioğlu, dün ülke genelinde yaşanan sel ve fırtınaların ardından yapılaşma ve dönüşüm ile ilgili konuştu. Peki dönüşüm bütüncül olarak nasıl yapılabilir?

Yapı belirsizliği nasıl çözülecek? İnşaat Mühendisi Nazım Ergin çözüm önerilerini tek tek sıraladı!

İnşaat Mühendisi Nazım Ergin, Türkiye'de imar sorunları ve imarsız yapılaşmaya dikkat çekerek çözüm önerilerini sıraladı. 

Ev ve kira fiyatları arttı, kaçak yapılaşma başladı!  ‘Tiny house’ alan tarlaya indi!

Kaçak yapılaşma, ev ve kira fiyatlarının artmasıyla yeniden gündeme geldi. Tiny house alanlar köylere ve tarım alanlarına inerek barınma sorununa çözüm buldu. İşte detaylar... 

İmar çapı nedir? İmar çapı nasıl alınır? 

Sahip olduğunuz arsaya bir yapı inşa etme düşüncesine sahipseniz, ülkemizdeki plansız yapılaşmanın önüne geçmek adına dikkat etmeniz gereken bazı önemli faktörler vardır. İnşaat sürecine başlamadan önce dikkat etmeniz gereken bu faktörlerden biri de imar çapıdır. İmar çapı nedir ve ne işe yarar?

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 2022! 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31901 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Sedef Adası, Kaşık Adası ve Yıldız Parkı’nda yapılaşmaya izin çıktı!

Boğaziçi Üniversitesi ve çevresinin koruma durumunda değişiklik yapan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Yıldız Parkı’nın çevresi ile Sedef ve Kaşık adalarının koruma ve kullanım durumlarını da değiştirdi. Parkın çevresi ve adaların bazı kısımlarında yapılaşmaya izin çıktı. 

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik 2021!

Plansız Alanlar İmar Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31538 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Aydın Manastır'daki 70 hektarlık alan yapılaşmaya mı açıldı! 

Aydın’ın turistik ilçelerinden Didim’in, Manastır Koyu'ndaki 70 hektarlık alan, yapılaşmaya açılıyor. Söz konusu karara Didim Sivil Gelişim Platformu tarafından tepki geldi. 

Çankaya'da kaçak yapılarla mücadelede önemli adım!

Ankara Çankaya Belediyesi, plansız yapılaşma nedeniyle baş gösteren kaçak yapıları ortadan kaldırmak için hummalı çalışma gerçekleştiriyor.

Bursada plansız yapılaşmadan dolayı altyapı sorunu mu var Haberi

Bursada plansız yapılaşmadan dolayı altyapı sorunu mu var

Plansız sanayileşme, çarpık kentleşme, yetersiz altyapı, tarımda bilinçsiz kimyasal kullanımı, evsel ve endüstriyel atıkların yeterince arıtılamaması sonucu su kaynaklarımız hızla kirleniyor.

Plansız kentleşmeyle mücadele eden büyük kentlerin ana sorunlarından biri de su ve toprak kirliliği.

Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü, Nilüfer Çayı ile Uluabat ve Manyas göllerinde 2013 yılında devreye soktuğu Su Kalitesini Koruma Eylem Planı'nı 3 yıl sonra revize etmek zorunda kaldı.

Havzada 9 belediye ve bir o kadar sanayi bölgesi bulunan Nilüfer Çayı'nın kurtarılması için de 2020'ye kadar çok taraflı, kapsayıcı bir çalışma yapılacak.

Genelge Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından imzalanarak illere gönderildi.

Bursa ile birlikte Balıkesir ve Kütahya'yı da bağlayan eylem planı bir dizi yatırım ve yaptırımlar öngörüyor.

Nilüfer Çayı ile Uluabat ve Manyas göllerinde bozulan su...