07 / 05 / 2024

bursada yanan beylik han

bursada yanan beylik han

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yapılacak olan Beylik Han’ının mimari yapısı ortaya çıktı. İnegöl Belediyesinin hazırlayacağı restorasyon projesiyle birlikte Beylik Han’ı yeniden inşa edilecek....

Düşük kiralardan dert yanan ev sahipleri dikkat! Hemen kira uyarlama davası açabilirsiniz!

Düşük kiralardan dert yanan milyonlarca ev sahibi kira uyarlama davaları ile ilgili araştırmalar yapıyor. Peki kira uyarlama davası ne zaman açılabilir? 

Mehmet Ersoy'dan yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy yanan orman arazilerinin imara açıldığı iddialarına yanıt verdi. İşte Ersoy'un o yanıtı...

Yangında evleri yanan Günay-İlyas Şahin çifti yeni evlerine kavuştu!

Marmaris'te meydana gelen yangında evleri yanan Günay-İlyas Şahin çifti yeni evlerine kavuştu...

Marmaris'te yanan bölgeler imara açılacak mı?

Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, yangın bölgelerine ilişkin "TOKİ, iki yıl ödemesiz 18 yıl ödemeli 20 yıla yayılan bir kredi açacak ve hasarlı yerlerde de en fazla 50 bin TL destek olacak" dedi. Yanan yerlerin yeniden ormana dönüşeceğini belirten Oktay, dikkat çeken açıklamalar yaptı.

Marmaris yangınında evi yanan vatandaşlara kira yardımı!

AK Parti Marmaris İlçe Başkanı Ceyhun Gökmen, Marmaris yangınıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Evi yanan vatandaşlarımıza konteynerler klimalı olarak teslim edildi, konteynerde kalmak istemeyenlere de ayrıca kira yardımı yapıldı" dedi.

TÜROFED: Yanan yerlere tesis yapılmasın!

Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Başkan Yardımcısı ve Ege Turistik işletmeler ve Konaklamalar Birliği (ETİK) Başkanı Mehmet İşler, meydana gelen orman yangınları sonrasında yanan yerlere tesis inşa edilmemesi konusunda çağrıda bulundu. 

Evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacak! 

Manavgat AFAD Koordinasyon Merkezi'nde konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, evi yanan vatandaşlara 50 bin TL'ye kadar kira ve eşya yardımı yapılacağını açıkladı.

Evleri yanan çift için yeni konut inşa ediliyor!

Antalya'da meydana gelen yangınlar nedeniyle yanan evin bir odasında yaşayan çift için Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un talimatıyla yeni ev inşa ediliyor.

Yanan alanlar imara açılacak mı?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanan yerlerin imara açılacağı iddialarıyla ilgili, açıklamalarda bulundu. 

Yanan arazileri satışa çıkardılar!

Türkiye’nin dört bir tarafında çıkan yangınları fırsata çevirmek isteyenler yangınların külleri soğumadan yanan arazileri satışa çıkardı.

Yanan ormanlar yerleşime ve turizme açılabilir mi?

Gayrimenkul Hukuku Derneği Başkanı Av. Ali Güvenç Kiraz, yanan ormanların yerleşime ve turizme açılıp açılamayacağını kaleme aldı. İşte Kiraz'ın o yazısı...

Manavgat'ta yanan konutlar yöresel mimariye uygun inşa edilecek!

Antalya'nın Manavgat ilçesindeki Afet Koordinasyon Merkezi'ndeki toplantının ardından açıklama yapan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yanan konutların kendi yerlerinde yöresel mimariye uygun bir şekilde yapılacağını açıkladı.

Mehmet Nuri Ersoy: Yanan ormanlarda yapılaşma mümkün değil!

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yanan orman arazilerinin yapılaşma veya başka amaçla tahsisinin mümkün olmadığını açıkladı.

bursada yanan beylik han Haberi

bursada yanan beylik han


20 Ekim 2013 tarihinde çıkan yangın sonrası kül olan Beylik Han’ında gerçekleştirilen kazılar sona erdi. Bursa Arkeoloji Müzesi tarafından yapılan kazılarda tarihi Han’ın mimari yapısı ve temel dokusu ortaya çıkartıldı. Bu çalışmanın ardından Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından aslına uygun şekilde yapılacak olan Beylik Han’ı için İnegöl Belediyesi restorasyon projesi hazırlayacak. Daha 3 tane hazırlanması planlanan proje ile Bursa Müzeler Müdürlüğünün hazırlayacağı kazı raporu koruma kuruluna sunulacak. Kurul tarafından onaylanacak proje, Büyükşehir Belediyesinin yapacağı ihaleyle uygulanmaya başlayacak. Çalışmaların ise 2014 yılı Mart ayı sonuna kadar başlayacağı bildirildi.


Kazı çalışmalarının yapıldığı Beylik Han’ında encümen üyeleriyle birlikte incelemelerde bulunan Belediye Başkanı Alinur Aktaş, meydana gelen yangının ardından İnegöl’ün siyasi partileriyle, sivil toplum örgütleriyle seferber olduğunu dile getirdi.


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanını olay mahalline getirip,...