25 / 07 / 2024

bursadaki yeni camiler

bursadaki yeni camiler

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Bursalı işadamları tarafından Kırcaali’de inşa edilen ve Bulgaristan’ın en büyük mabedi olma özelliğini taşıyacak Bursa Camii’nde kat çalışmaları başladı.

Yeni imar kanunu ile camilerde yükseklik serbest mi olacak?

Yeni imar kanunu önerisinde yüksekliğin serbest olabileceği alanlara camiler dahil edildi. Öneride ‘ibadethaneler ve tarımsal amaçlı silo yapılarının kendine özgü yapıları gereği yüksek yapılar olabileceği” ifadesi kullanıldı...

Bakanlık camilere standart getiriyor!

Diyanet İşleri Başkanlığı ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı camilere standart getiriyor. Yeni camiler, kadınlar, çocuklar, gençler, yaşlılar ve engellilere hitap edecek, sosyal ve kültürel ihtiyaçları karşılayabilecek.

Körfez’de camiler yeni çehrelerine kavuşuyor!

Kent imajına uygun projeleri ile Körfez’de çaba harcayan Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran, bu çerçevede Körfez’in camilerine estetik dokunuşlar yaparak camilerin yeni çehrelerine kavuşmasını sağlıyor.

Artvin Yusufeli'nin yeni yerleşim yeri planı hazır!

Artvin'in Yusufeli ilçesinin yeni yerleşim yerinin similasyon görüntüleri kamuoyu ile paylaşıldı. Similasyon görüntülerinde ilçede kurulacak resmi ve özel kuruluşlar, camiler ve okullar ile park bahçeler yer aldı.

Yenişehir'de cami yer alacak mı?

78 milyon metrekare havalimanı alanından meydana gelecek olan Yenişehir projesinde camiler Kanal İstanbul boyunca her mahallede yer alacak. Ancak en büyük cami Merkez Cami olacak...

Filli Boya'dan yeni duvar kaplama sistemi

Filli Boya, Capaver Cam Tekstili Duvar Kaplama Sistemi" ile Türkiye'ye hem yeni bir dekorasyon anlayışı getiriyor.

Malatya'nın kentsel dönüşümüne yeni komisyon

Malatya'da Kentsel Dönüşüm Projesi için yeni bir komisyon oluşturuldu.

Beşikçiler'e yeni plaza

1983 yılında kurulan Beşikçiler Otomotiv, bayiliğini yaptığı DFM, Proton ve GAZ markaları ile E-5 Gülsuyu kavşağındaki yeni binasında hizmete başladı.

Skil'den yeni Masters serisi

Elektrikli el aletleri üreticisi Skil, profesyoneller için tasarladığı, kullanıcılarına sağlamlık, performans ve değerin birlikteliğini sunan yeni serisi Skil Masters'ı piyasaya sunuyor

Kale'den 3 yeni ürün

Kale Kapı Pencere Sistemleri, 12 - 15 Mart tarihleri arasında düzenlenen 10. Uluslararası İstanbul Pencere 2009 Fuarı'nda yeni ürünlerini sergileyecek.

FiYaka'dan metrekaresi 800 TL'lik yedi yeni proje

FiYapı, bu yıl Fiyaka markasıyla metrekaresi ortalama 800 TL olacak yedi yeni ekonomik konut projesinin lansmanını yapacak.

Ağaoğlu My World'de yeni kampanya!

Ağaoğlu, inşaatı biten ve oturulmaya hazır halde bulunan Ataşehir'deki My World için yeni bir kampanya başlatıyor.

Eczacıbaşı 400 milyon dolara yeni fabrika açıyor

Eczacıbaşı CEO'su Erdal Karamercan ve İpek Kağıt Genel Müdürü Sertaç Nişli, yeni yatırımın dört aşamada tamamlanacağını belirterek, "İlk iki aşama eylülde tamamlanır" dedi.

bursadaki yeni camiler Haberi

bursadaki yeni camiler


Başkan Altepe, 19 Mayıs Cebel Şehitlerini Anma ve Cebel Bayramı için geldiği Bulgaristan’da Kırcaali’de inşaat çalışmaları devam eden Bursa Camii alanını da ziyaret etti. Temel aşaması tamamlanan ve kat çalışmaları başlayan caminin hakim tepede bulunması dolayısıyla Kırcaali’nin her bir bölgesinden görülebileceğini kaydeden Başkan Altepe, uzun yıllar yapılması düşünülen yatırımın Bursa’ya ve Bursalı işadamlarına nasip olduğunu ifade etti. Proje ve inşaat çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Bursalı işadamları tarafından sürdürüldüğünü, Bursa Camii ve İslam Kültür Merkezi’nin temelleri üzerinde hızla yükseldiğini belirten Başkan Altepe, “Burası tamamlandığında inşallah Bulgaristan bölgesinin en büyük kültür merkezi ve külliyesi olacak. Toplam arsası 3600 metrekare. Kırcaali Belediyesi’nin tahsis ettiği bu alana 3000 metrekare taban alanlı bir inşaat ve üzerine 750 metrekare taban alanlı bir cami yapıyoruz” dedi.


Bursa...