19 / 05 / 2024

Bursalılar ilk emsal artış projesinden mutlu

Bursalılar ilk emsal artış projesinden mutlu

Bursa Olay Gazetesi'nden İhsan Aydın bugünkü köşe yazısında Nilüfer Sitesi'ndeki emsal artışına değindi. İşte o yazı...

GYO'lar sadece konut üretmiyor: Ekonomiye, yatırımcıya ve diğer sektörlere de fayda sağlıyor!

GYO'lar ilk kez Türkiye'de 1995'te kuruldu ve 2024 yılı itibarıyla toplam sayı 48'e ulaştı. Peki GYO'lar nasıl işler? Diğer sektörlere faydaları neler? İşte ayrıntılar...

Konut satışlarının 8 yıllık bilançosu! İlk 10 ayda 1 milyon aşılamadı!

Konut satışlarındaki düşüş devam ediyor. Türkiye'de son 8 yılda konut satışları ilk kez ilk 10 ayda 1 milyon aşılamadı. 

Bursalıların 12 yıldır beklediği imar planları askıda!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2011 yılından itibaren önemli bir sorun olan ve mahkeme kararlarıyla bir türlü yürürlüğe konamayan Çağrışan – Göynüklü 1/1000 Ölçekli Revizyon Uygulama İmar Planı'nı Büyükşehir Belediye Meclisi’nden geçerek, yerel belediye tarafından askıya alındı.

Vatandaşın bankalara olan borcu yüzde 87 artarken, ticari krediler azaldı!

Bireysel borçlar ilk sekiz ayda yüzde 54,3, son bir yılda yüzde 86,7 ile enflasyonun çok üzerinde artış gösterirken, üretime yönelik ticari krediler ise reel bazda geriledi. Bireysel borçlanmadaki hızlı artışı kredi kartı harcamaları tetikledi.

İnşaat sektöründeki hareketlilik kamyon satışlarını yüzde 54 arttırdı!

Deprem bölgelerinin yeniden inşasının yanı sıra Marmara Bölgesi’nde hızlanan kentsel dönüşüm projeleri ile inşaat kamyonu satışları ilk yarıda yüzde 54 yükseldi. İşte detaylar...

TOKİ'den Bursa'nın o ilçesine yeni proje müjdesi! TOKİ'den konut bekleyenler bu tarihe aman dikkat!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı, Bursa'da 103 konutluk yeni proje inşa edecek. Bursalıların yüzünü güldüren projenin ihalesi bugün yapılacak.

Ev sahibi ve kiracıları ilgilendiriyor! Kiracılar haksız sayıldı

Yargıtay, ev sahibi ve kiracıları ilgilendiren emsal bir karar verdi. Yüksek Mahkeme; mahkemenin 'boşalt' kararına rağmen evi tahliye etmeyen kiracıya verilen beraat kararını bozduğu ortaya çıktı. İşte tüm detaylar...

EYT İLK MAAŞ! EYT emekli maaşı yattı mı? EYT emekli maaşı ne zaman yatacak 2023?

EYT’li vatandaşlar ilk maaşlarını ne zaman alacaklarını merakla sorguluyor. Peki EYT ilk maaş ne zaman yatacak? İşte detaylar!

EYT'lilere bir müjde daha! 1 Nisan'a kadara vaktiniz var! Acele edin

EYT yasası netleşince Resmi Gazete’de yayınlandı. Hemen maaş belgelerini alan vatandaşlar ilk aylıkları için sabırsızlanıyor. EYT yasasıyla birlikte emekli olup çalışmaya devam edecekler için sosyal sigorta prim teşviki de devreye alındı.

Emekliye 4.125 TL ödeme... Emekli vatandaşlar ilk olarak bakmalı

Emekli vatandaşlara yönelik önemli bir bilgilendirme yapıldı. Emekli vatandaşlara 4.125 TL tutarında ek ödeme yapılacak. İşte detaylar...

Bankalar faizi yüzde 30'a çıkarmaya başladılar! İlk adımı o banka attı

Merkez Bankası politika faizini yüzde 17'den yüzde 9'a düşürdükten sonra Dolar'a karşı yaptığı hamleler mevduat faizini yüzde 30'a çıkardı.

KPSS'siz de alım yapılıyor! Başvurular başladı, bu fırsat kaçmaz

İş arayan vatandaşlar ilk olarak bulundukları adreslerdeki belediye iş ilanlarını merak ediyor. Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) üzerinden yeni iş ilanları yayımlıyor. 13 Ocak il il yeni belediye iş ilanları yenilendi. İşte tüm ayrıntılar...

Elektrikli araca talebin nedeni meğer çevresel değil ‘duygusal’mış!

Elektrikli araç almayı planlayanlar arasında yapılan araştırmada, Türk tüketicisinde gerekçe olarak çevre ile ilgili kaygılar ilk 5’e bile giremedi.

Bursalılar ilk emsal artış projesinden mutlu Haberi

Bursalılar ilk emsal artış projesinden mutlu

Kentsel dönüşüm sadece Bursa'nın değil, yapı stoku çürümüş tüm kentlerin problemi. Yenilemek büyük bir maliyet gerektiriyor. Hele, içinde orta gelirli ailelerin oturduğu dayanıksız yapıları sağlamlaştırmak, yıkıp yenilerini yapmak çok zor. 


Bu amaçla Bursa'da hayata geçirilen emsal artış teşviki çok ses getirdi. Karşı çıkanlar, dava açanlar oldu. Fakat. 2 yıldır sürdürdükleri mücadelede sonuç alma noktasına gelenler de var. Dün. yapımını üstlendiğimiz Olay TV nin Kent ve Yaşam programı çekimleri için Orhaneli Kavşağı'ndaki Nilüfer Sitesi'ndeydik. 


Daha doğrusu, eski adı Nilüfer Sitesi, yenilendiğinde ise Park Nilüfer adını alacak. Buraya ilişkin hukuki gelişmeyi bir süre önce yine bu sütunlardan aktarmıştık. Çekim için burayı seçmemizin özel bir nedeni yoktu.  Bizim için. Bursa'da emsal artış teşvikiyle yıkılıp, yeniden yapılacak ilk site olması önemliydi.  Site yöneticileri, yüklenici firma...