05 / 08 / 2024

bursanın tekstil ihracatı ne kadar

bursanın tekstil ihracatı ne kadar

Ocak-ağustos döneminde, geçen senenin aynı aylarına göre tekstilde yüzde 6,73 artışla 950 milyon 638 bin, hazır giyim ve konfeksiyonda ise yüzde 10,83 yükselişle 394 milyon 883 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.

Tekstil ihracatçısı artan maliyetler yüzünden hedef düşürdü!

Türkiye Giyim Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Kaya, bu yıla 23 milyar dolar hedefiyle başladıklarını ancak dış pazarlardaki yavaşlama ve içerideki maliyet artışları nedeniyle rakamı 19-19,5 milyar dolar olarak revize ettiklerini söyledi.

Canbazoğulları Otomotiv Yangın İnşaat Tekstil Kimya İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited kuruldu!

Canbazoğulları Otomotiv Yangın İnşaat Tekstil Kimya İthalat İhracat Sanayi Ve Ticaret Limited bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Hasan Cambazoğulları tarafından kuruldu.

Sirius Group Otomotiv Yangın Söndürme Cihazları İnş.Tekstil Kimya İth.İhr.San Ve Tic.Ltd.Şti kuruldu!

Sirius Group Otomotiv Yangın Söndürme Cihazları İnş.Tekstil Kimya İth.İhr.San Ve Tic.Ltd.Şti bugün Esenyurt'ta 500 bin TL sermaye bedeli ile Yüksek Sudan tarafından kuruldu.

Tekstil ihracatında şok düşüş! Türkiye yıllar sonra ilk defa ithalatçı konumuna düştü!

İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği (İTHİB) Başkanı Ahmet Öksüz, global talepteki daralmanın da etkisiyle sektör ihracatının 2023’ün ilk 8 ayında yüzde 12 daraldığını söyledi. Öksüz, istihdam kayıpları yaşanmaması için bir dizi tedbir alınması gerektiğini ifade etti.

Şimdi de pirince zam geldi! Küresel pirinç krizi mi çıkıyor?

Dünyanın en büyük pirinç üreticisi Hindistan’ın pirinç ihracatına yeni kısıtlamalar getirmesi, fiyatları tırmandırdı. Amerika ve Kanada’daki Hint marketlerinden “raflara hücum” fotoğrafları gelirken; “Global bir pirinç krizi çıkar mı?” tartışmaları başladı.

Godwın Walter Cynthıa İnşaat Tekstil Otomotiv Turizm Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi kuruldu!

Godwın Walter Cynthıa İnşaat Tekstil Otomotiv Turizm Ticaret İthalat Ve İhracat Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 2 milyon TL sermaye bedeli ile Gani Yılmaz tarafından kuruldu.

Reel Kesim Güven Endeksi'nde düşüş: İstihdam, ihracat ve siparişte beklentiler kötümser!

Reel Kesim Güven Endeksi (RKGE) temmuzda 1,4 puan düşerek 106,8'e geriledi. Reel sektör gelecek üç ayda maliyetlerin artacağını düşünürken, ihracat, istihdam ve sipariş miktarı için iyimser değil.

6 ayda 210 milyon dolarlık mercimek ihraç ettik!

Türkiye yılın ilk 6 ayında 5,5 milyar dolarlık hububat ürünleri satışı yaptı. Sektörün toplam ihracatı içindeki payı yüzde 3,8 olarak gerçekleşen mercimeğin 6 aylık ihracatı ise 210 milyon dolar oldu. 

İhracatçılar yeni hükümetten taleplerini sıraladı

İhracatçılar kötü gidişe son verilmesi için yeni hükümetten birtakım taleplerde bulundu. Ekonomiye adeta yön veren ihracatçılar, yeni hükümette taleplerini sıraladı.

Batı yaptırımları nedeniyle Rus altını Türkiye, Çin ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne satılıyor

Yaptırımlar yüzünden Rusya'nın geleneksel ihracat güzergahlarının kesilmesi, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi durumuna getirdi

Rus altını Türkiye, Çin ve BAE’ye satılıyor!

Rusya'nın geleneksel ihracat yollarının batı yaptırımları nedeniyle kesilmesinden dolayı Birleşik Arap Emirlikleri, Çin ve Türkiye'yi Rus altını için yeni bir ticaret merkezi haline getirdi.

İhracat ikliminde büyüme endeksi 53,1 oldu!

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet şartlarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi Nisan ayında 53,1 olarak gerçekleşti.

Şeker fiyatları 12 yılın zirvesini gördü! Yaşanan bu artışın sebebi ne?

Şeker fiyatları, tedarikçi ülkelerden yeterince arz gerçekleşmemesi ve fon alımları ile beraber yüzde 4,3 oranında yükselerek, son 12 senenin zirvesini gördü. Uzmanlar, yüksek fiyatların ülkeleri ihracatı kısıtlamaya itebileceğini Brezilya'dan gelecek hasada kadar piyasanın daha da sıkılaşabileceğin

bursanın tekstil ihracatı ne kadar Haberi

bursanın tekstil ihracatı ne kadar



Türkiye'de tekstil ve konfeksiyon sektörlerinin önemli merkezlerinden Bursa'nın, yılın 8 ayında bu iki alandaki ihracatı 1,3 milyar doları geçti. 


Ocak-ağustos döneminde, geçen senenin aynı aylarına göre tekstilde yüzde 6,73 artışla 950 milyon 638 bin, hazır giyim ve konfeksiyonda ise yüzde 10,83 yükselişle 394 milyon 883 bin dolarlık dış satım gerçekleştirildi.  


Uludağ İhracatçı Birliklerinin kayıtlarından derlenen bilgilere göre, 2013'ün ocak-ağustos döneminde 890 milyon 691 bin dolar olan tekstil ihracatı, bu senenin aynı sürecinde yüzde 6,73 artışla 950 milyon 638 bin dolara ulaştı. 


Bu dönemde Almanya'ya yapılan dış satım yüzde 0,46'lık artışla 95 milyon 420 bin dolarla ilk sırada yer aldı. Bursa'nın tekstil ihracatından yüzde 10,04 pay alan Almanya'yı, Rusya, Romanya, İngiltere, Hollanda, İran, Fas, İspanya, İtalya ve ABD izledi. Tekstil ihracatı artış...