08 / 05 / 2024

bursaya Termal Kür Merkezi mi yapılacak

bursaya Termal Kür Merkezi mi yapılacak

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Sıcak Su Kentsel Dönüşüm Proje Alanı'na "Termal Kür Merkezi"nin yapılacağı bildirildi.

İzmir Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temeli atılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi ve Valiliğin ortak olduğu İzmir Jeotermal  A.Ş, Doğanbey’de satın alınan 42 dönüm arazide inşa edilecek olan Termal Tedavi ve Kür Merkezi'nin temelini ilkbaharda atıyor.

Samsun'a 25 milyon dolarlık termal yatırım!

Samsun Havza'da termal yatırıma başlayan firma, Katarlı bir firma ile gerçekleştirdiği ortaklığın ardından proje tutarını 25 milyon dolara yükseltti.

Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi imar planı askıda!

İzmir Dikili Termal Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi'nin 1/25000 ölçekli Nazım İmar Planı ile 1/100000 ölçekli Çevre Düzeni Planı askıda...

Bursa'ya Termal Kür Merkezi yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Sıcak Su Kentsel Dönüşüm Proje Alanı'na "Termal Kür Merkezi"nin yapılacağı bildirildi.

Kırşehir Karakurt'ta imar planı hazırlanıyor!

Kırşehir'de Karakurt Termal Turizm Merkezi’nin turizme açılması ve yatırımcıların teşvik edilmesini sağlamak amacıyla imar planlaması yapılırken, planlamanın tamamlanmasıyla bölgenin turizm potansiyeli açısından değerlendirileceği bildirildi.

Kırşehir Karakurt'a imar planı!

Kırşehir’de Karakurt Termal Turizm Merkezi’nin turizme açılması ve yatırımcıların teşvik edilmesini sağlamak amacıyla imar planlaması yapılıyor.

Bursa İpekiş fabrikası termal kür merkezine dönüşecek!

Bursa’nın termal kaynaklarının değerlendirmeyi amaçlayan Tarman Grup bünyesindeki İpekiş, eski fabrikasını ipek koza formunda bir termal kür merkezine dönüştürüyor. İpekiş, bu yatırıma 95 milyon lira harcayacak.

İpekiş Fabrikası termal kür merkezine dönüşecek!

Yaklaşık 15 bin m2 arazisi olan İpekiş Fabrikası, Sözüneri Mimarlık’ın projesi hayata geçerse termal kür merkezine dönüşecek. Proje kapsamında fabrika arazisine 30 havuz kurulması planlanıyor.

Bursa termal kültür merkezi vizyona çıktı!

Bursa termal kür merkezi vizyona çıktı. Bursa Büyükşehir Belediyesinin Tabakhaneler ve İpekiş bölgesine yapmayı planladığı termal kür merkezleri, İstanbul'da düzenlenen '2. Kentsel Dönüşüm Zirvesinde vizyona çıktı.

Pamukkale Termal Tedavi ve Kür Merkezi hizmete açıldı!

Pamukkale Termal Tedavi ve Kür Merkezi hizmete açıldı. Pamukkale'nin Karahayıt bölgesinde TÖKİ'nin kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüğü mevkide 3 yıl önce başlanılan ve tamamlanan projeyle bölgede sağlık turizminin canlandırılması hedefleniyor

Pamukkale'de termal tedavi ve kür merkezi hizmete açıldı!

2 bin 500 yıl öncesinin tedavi merkezi Pamukkale' de, TOKİ' nin kentsel dönüşüm çalışmaları yürüttüğü bölgede " termal tedavi ve kür merkezi " hizmete açıldı...

Kırşehir'e Termal Aquapark yapılacak!

Kırşehir'in geleceği için hazırlanan 40 projeden olan Termal Aquapark, Kırşehir'in Termal değerini ortaya çıkarmak ve Termal turizmi canlandırmak için 54 bin metrekarelik bir alanda tasarlandı...

Yaşar Bahçeci: Kırşehir termal ve kültür turizminde başı çekecek!

Kırşehir Belediye Başkanı Yaşar Bahçeci, “Termal ve Kültür turizminde atılacak adımları tüm kurumlarımızın katılımı ile belirlemek çok önemli, Kırşehir son yıllarda ortak hedeflerini belirleyebilen bir şehir haline geldi." dedi...

bursaya Termal Kür Merkezi mi yapılacak Haberi

bursaya Termal Kür Merkezi mi yapılacak


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı tarafından Sıcak Su Kentsel Dönüşüm Proje Alanı'na "Termal Kür Merkezi"nin yapılacağı bildirildi.


Güney Marmara Turizm ve Otel İşletmecileri Birliği Derneğinden (GÜMTOB) yapılan yazılı açıklamaya göre, "termal kent" kimliğinin hayata geçirilerek, kentin turizm potansiyeline değer katacak projeyle ilgili detaylar, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar tarafından derneğin yönetim kurulu üyelerine anlatıldı.

Vardar, Bursa'nın Avrupa Tarihi Termal Şehirler Birliği tarafından 2013'te Fransa'da gerçekleştirilen meclis toplantısında, Türkiye'nin "ilk" Avrupa Tarihi Termal Kenti olarak kabul edildiğini hatırlatarak, "Bursa, jeotermal suların verimli kullanımını sağlayan, büyük ölçekli entegre termal tesisleri barındırabilecek ve termal turizmin başkenti olabilecek kapasitededir." ifadelerini kulandı.

GÜMTOB Başkanı Mehmet Haluk Beceren de Bursa'nın Uludağ eteklerinden kaynayarak çıkan, şehir merkezine kadar gelen ve çoğu kaplıcaya hayat veren şifalı sularının geleneksel usullerle...