16 / 05 / 2024

Bütçeye göre en uygun konut kredisi nasıl seçilir

Bütçeye göre en uygun konut kredisi nasıl seçilir

Konut kredisi hesaplama yöntemi ile bütçeye en uygun konut kredisine kolaylıkla karar verilebilir. Peki konut kredisi hesaplama yaparak bütçeye en uygun konut kredisi nasıl seçilir?

Ev sahibi ve kira anlaşmazlıklarında son durum ne? İstanbul’da kira anlaşmazlığı yüzde 80 davaya dönüşüyor!

Fahiş ev kiraları ve kiracının çıktığında bütçesine göre konut bulamama kaygısı büyük kentlerde kira anlaşmazlığını davaya dönüştürüyor. Hukukçular, arabuluculuk sistemiyle Anadolu’da kira dosyalarında uzlaşının yüzde 60’larda olduğunu, ancak büyük şehirde yüzde 20’ler seviyesinde olduğunu belirtti.

Yap-işlet-devret projelerine bütçeden en az 37 milyar lira ödenecek!

Açıklanan rakamlara göre yap-işlet-devret projelerindeki işletmeci firmaların garanti gelirleri 2024 yılının Ocak ayında yıllık yüzde 86 yükseliş gösterdi. Söz konusu projeler için bütçeden bu sene en az 37 milyar TL ödeme yapılacak.

ŞOK'tan 14 Şubat kataloğu! ŞOK'ta yarın kağıt havludan, gıdaya, elektonik eşya ve kişisel ürünlerde indirim firsatı!

ŞOK Marketler zinciri 14 Şubat 2024 aktüel ürünler kataloğunu paylaştı. Buna göre, yarın çeşitli ürünlerde indirim fırsatı sunuluyor. Sinbo Airfryer 2.999 TL, 6'lı Çelik Yemek Kaşığı / Çatalı 89,95 TL, 120x170 cm Koza Hai Peluş Halı 699 TL.

Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren kuruluşa göre İstanbul dünyanın en iyi 19’ncu şehri!

Kentsel uzmanlık kuruluşu Resonance Consultancy’nin yaşanabilirlik, sevilebilirlik ve refah düzeyini kriter alarak gerçekleştirdiği araştırmaya göre, Londra dünyanın en iyi şehri oldu. İstanbul ise listede 19’ncu sırada yer aldı.

Ev almak isteyene müjde! Kampanyalı bütçeye uygun 2+1, 3+1 prefabrik ev fiyatları açıklandı! Fiyatlar 336 bin 900 TL...

Uygun fiyata ev sahibi olmak isteyenleri sevindirecek haber geldi. Kampanyalı bütçeye uygun 2+1, 3+1 prefabrik evler 336 bin 900 TL'den başlayan fiyatlarla satışa çıkarıldı. İşte kampanyalı prefabrik ev fiyat listesi...

ŞOK’ta her bütçeye uygun indirim! Asus bilgisayar 10 bin 299 TL’ye, konsol 1.199 TL’ye, TV ünitesi 999 TL’ye düştü!

​​​​​​​Türkiye’nin en çok tercih edilen zincir marketlerinden ŞOK’a yine her bütçeye uygun indirimler geldi. Buna göre, Asus bilgisayar 10 bin 299 TL’ye, konsol 1.199 TL’ye, TV ünitesi 999 TL’ye düştü. İşte 12 Eylül 2023 ŞOK fiyat listesi...

Vergi artışları bütçeye yansıdı! Temmuzda 450 milyar liralık vergi tahsilatı yapıldı!

Dolaylı vergilerde yapılan artırımların tahsilata yansıması ile 450,3 milyar liralık bir vergi gelirine ulaşılan temmuz ayında, bütçede aylık bazda 48,6 milyar lira fazla elde edildi.

Beko akıllı robot süpürge fiyatları: Her bütçeye uygun seçenekler

Beko her bütçeye uygun akıllı robot süpürge modelleriyle dikkat çekiyor. İşte Beko'da akıllı robot süpürge fiyatları...

Fahiş kira krizi nasıl çözülür? Sektör temsilcileri önerilerini sıraladı! 

Yeni konut arayanlar, bütçelerine göre seçenek bulamayacak hale gelirken; kiracılar zam ve tahliye baskısıyla karşı karşıya kaldı. Peki fahiş kira krizi nasıl çözülür? İşte sektör temsilcilerinin çözüüm önerileri...

Memur zammının bütçeye ilave maliyeti 177 milyar lira olacak!

Yaklaşık 3.7 milyon kamu görevlisinin aylık ve ücretlerinde yapılacak net 8.077 TL seyyanen artışın 2023 yılında merkezi yönetim bütçesine ilave maliyetinin 177 milyar TL olacağı belirtildi.

2022 rakamlarına göre en büyük 500 şirketin net satışı 8 trilyon liraya çıktı!

Türkiye’nin en büyük 500 şirketinin sıralandığı Fortune 500 Türkiye-2022 Araştırması’na göre, şirketlerin 2022 yılı net satışları, bir önceki yıla göre yüzde 148,7 gibi rekor bir oranda arttı.

Uzman isimden ‘memura kira desteği’ için önemli uyarı: Kira fiyatları...

AK Parti seçim beyannamesinde yer alan konulardan biri de kamu çalışanına kira desteği verilmesiydi. Memura kira desteğinde sürecin nasıl işleyeceğiyle alakalı konuşan Gayrimenkul Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, "Maaş katsayısına göre olursa kişiler aslında bütçelerine göre bunu planlayabilirler"

Bakan Nebati'den kur korumalı mevduat açıklaması: 'KKM’nin bütçeye maliyeti giderek azalıyor'

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bugün itibarıyla toplam 2,3 trilyon TL'ye ulaşan Kur Korumalı Mevduat ve Katılma Hesapları (KKM) uygulamasının bütçeye maliyetinin giderek azaldığını ifade etti.

Bütçeye göre en uygun konut kredisi nasıl seçilir Haberi

Bütçeye göre en uygun konut kredisi nasıl seçilir

En uygun konut kredisine karar vermeden önce bütçe planlaması yapmak gerekir. Gelir-gider hesabına göre konut kredisi hesaplama yapılır ve krediyi riske sokmadan ödenebilecek konut kredisi taksitine karar verilir. Yapılan konut kredisi hesaplama yöntemine göre de kullanılacak kredisi tutarı ve vade belirlenir.

Konut Kredisi Hesaplama

Konut kredisinde tüketiciye sunulan kampayalar karşısında hangi kriterlerin öncelikli olduğuna karar verilerek kredi karşılaştırması yapılır. En uzun vadeli konut kredisi, aylık taksiti en düşük dolayısıyla ödemesi en kolay kredi olarak görünse de en yüksek vade, her zaman en doğru seçim olmayabilir. Seçilecek vadenin yanında diğer kriterleri de göz ününde bulundurmak gerekir. Temelde kredi taksitlerinin aylık gelirin yüzde 40'nı aşmamasına göre basit bir hesaplama da yapılabilir ancak, aylık gelirden harcamalar ve öngörülen masraflar çıkarıldıktan sonra elde kalan nakit...