18 / 05 / 2024

büyük projelerde komşuluk

büyük projelerde komşuluk

Birbiri ardına yükselen konut projeleri insanlara sosyal anlamda birçok imkan sunarken, büyük ölçekli projeler özellikle komşuluk kültürünün yok olmasına neden oluyor. Elit Yapı’nın Yönetim Kurulu Üyesi Mert Yıldızhan konu ile ilgili değerlendirme yaptı

Büyükşehirden tam 1.456 yeni konutluk yeni proje! Şehir hastanesine komşu dev projenin inşaatı resmen başlıyor!

Manisa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan 1.456 konutluk dev projenin inşaat çalışmaları resmen başlıyor. Şehzadeler ilçesinde yükselecek dev konut projesi 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak...

Manisa Büyükşehir'den şehir hastanesine komşu 1.456 yeni konut geliyor! 2.4 milyarlık proje için düğmeye basıldı!

Manisa Büyükşehir Belediyesi 1.456 yeni konut için düğmeye bastı. Şehzadeler ilçesinde hayata geçirilecek proje 2 milyar 411 milyon 149 bin 150 TL'ye mal olacak.

Konut inşaatlarında büyük sorun: Zorunlu olan sığınıklar daireye dönüştürülüyor!

İnşaat projelerinde zorunlu alan olarak projelerde yer alan depoların sonradan ortadan kaldırılması, büyük sorun haline geldi. Apartmanlarda ve iş yerlerinin birçoğunda zorunlu olan sığınaklar bina yapımından sonra daireye dönüştürülüyor.

Kötü komşuyla nasıl mücadele edilir?

Çoklu yaşam alanlarından biri olan apartmanlarda yaşanan en büyük sorun komşuluk ilişkileri oluyor. Peki, sorun çıkaran komşu için neler yapılabilir? Hangi durumlarda komşularımızı şikayet edebiliriz?

Ankara Büyükşehir Belediyesine 700 milyonluk kredi kullanım yetkisi verildi!

Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Meclisi, Ankara Büyükşehir Belediyesine çeşitli hizmetlerde ve projelerde kullanılmak üzere, oy birliğiyle, 700 milyon lira kredi kullanım yetkisi verdi.

Ceylan İnşaat’ın Zer projeleri komşuluk ilişkilerini güçlendiriyor!

Ceylan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ceylan, 'Önce İnsan' prensibiyle büyük sitelerdeki komşuluk ilişkilerini tekrar canlandırmak istediklerini söyeldi.

Büyük İstanbul Tüneli emlak fiyatlarını artıracak!

Altın Emlak Genel Müdürü Mustafa Hakan Özelmacıklı, Büyük İstanbul Tüneli projesinin emlak fiyatlarına artıracağını söyledi. Özelmacıklı, 12 İlçenin projeye komşu olacağını söyledi.

Büyük projelerde kazanç krizi!

Konut sayısı bini bulan büyük projelerde topraktan konut alımı yapanlar artık umdukları kazancı elde edemiyor. Bu hususta büyük projelerde kazanç krizi ortaya çıkıyor.

İzmir'in büyük projeleri yasa ve yönetmeliklere aykırı mı?

İzmir Büyükşehir Belediyesi, son dönemde başladığı, değeri yüz milyonlar lirayı bulan büyük projelerde yasa ve yönetmelikleri dikkate almıyor.

Ege-Koop Gedizkent Evleri büyük ilgi görüyor!

Ucuz, sağlıklı ve modern konutlarla binlerce insanı ev sahibi yapan Ege-Koop’un Menemen merkezde, Kubilay Anıtı’na komşu olarak inşa edeceği Gedizkent 2 Evleri, henüz temeli dahi atılmamasına rağmen büyük rağbet gördü...

Ünal Pala'dan büyük projelerde ev almak isteyenlere öneriler!

Başkent Ankara’da her geçen gün büyük projelerin inşasına başlanırken, ev almak isteyenlerin, projeyi hayata geçiren firmaların geçmişlerini ve hayata geçirdikleri projeleri iyi incelemeleri gerektiği bildirildi.

Ankara Elit Royal komşuluk ilişkilerini yaşatmaya devam ediyor!

ELİT Royal Residence, çok büyük projelerde oturmak istemeyen ancak o projelerde verilen konfordan da vazgeçmeyenlere alternatif oldu. Cem Çelik, "Az dairenin avantajı, komşuluk ilişkilerini ve o özlediğimiz samimiyeti güçlendirmesi" dedi.

Büyük Ağaoğlu Kampanyası gelen yoğun talep üzerine uzatıldı!

Bakırköy 46 Gayrimenkul sektörünün öncü kuruluşlarından Ağaoğlu Şirketler Grubu, bünyesindeki bütün projelerde başlattığı Büyük Ağaoğlu Kampanyası'nı gelen yoğun talep üzerine uzattı. kampanya 2 hafta daha devam edecek...

büyük projelerde komşuluk Haberi

büyük projelerde komşuluk

Özellikle büyükşehirlerde sosyal donatı alanlarıyla zengin yaşam merkezleri sunan projelerin lüksünden vazgeçmeden komşuluk kültürünü de yaşamak isteyenler, “butik residence”ları tercih ederek modern hayatın ihtiyaçlarını karşılarken aile sıcaklığındaki samimi ortamlarda hayat sürme imkanı buluyor.

Bundan 8-10 yıl öncesine kadar aile fertlerinden farksız olarak görülen komşular, o kadar önemliydi ki, insanlar evden önce binada oturanların profilini inceler ve birbirlerine “Ev alma, komşu al” nasihatinde bulunurlardı. Ama gündelik hayatın koşturmacası içinde birçok şeyden feragat etmek zorunda kalan günümüz insanı, değil alt katta oturanı, kapı komşusunu bile tanımaz hale geldi.

Mimarinin her geçen gün daha özgün tasarımlarla karşımıza çıktığı şu günlerde, komşuluğu önemseyenler için de çözüm önerisi geliştiriliyor. Mimarlar, “butik residence”larla modern hayatın ihtiyaçlarından vazgeçmeden samimi komşuluk ilişkisi isteyenlere alternatif yaşam alanı tasarlıyor.

Başkent’te lüks ve...