24 / 07 / 2024

büyükada deprem sensörü

büyükada deprem sensörü

Marmara Denizi’ndeki deprem hareketlerini incelemek amacıyla başlatılan “Derin Kuyu Sismometre Ağı Projesi” devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükada’da yerin 300 metre altına açılan kuyulara sensörler yerleştirilmeye başlandı.

İstanbul 3.8 büyüklüğünde sallandı: Büyük deprem geliyor mu? Deprem bilimci tek tek açıkladı!

Emekli Profesör ve deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, dün gece İstanbul Büyükçekmece'de meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki deprem ile ilgili konuştu. Peki Büyük deprem geliyor mu? İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Prof. Dr. Osman Bektaş'tan tarihiyle İstanbul depremi açıklaması geldi: İstanbul'da 7'den büyük deprem...

Emekli Profesör ve deprem bilimci Prof. Dr. Osman Bektaş, İstanbul'da 7'den büyük deprem olup olmayacağı ile ilgili konuştu. İşte Bektaş'ın o açıklaması...

24 yılda 3 büyük deprem yaşayan Düzce, depreme dirençli kent olma yolunda!

Düzce'de depreme dayanıklı konut çalışmaları hızlandırıldı. Düzce son 24 yılda 3 büyük deprem yaşadı. Kent yeni güvenli konutların inşası çalışmalarıyla "depreme dirençli kent" olma yolunda ilerliyor.

Deprem uzmanı tek tek açıkladı! Marmara'da 7'den büyük deprem olur mu? Son dakika! 

Prof. Dr. Şener Üşümezsoy ve tarihçi-yazar ve Milli Savunma Üniversitesi rektörü Erhan Afyoncu'dan beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili bir son dakika açıklaması geldi. Peki Marmara'da 7'den büyük deprem olur mu?

Akaryakıt fiyatlarında resmen büyük deprem! Zam üstüne zam geldi, son dakika fiyatlarını görenler inanamadı! Acil bakın!

Sürücülerin gündeminden düşmeyen akaryakıt fiyatlarında resmen büyük deprem yaşanıyor. Tek tek açıklanan son dakika fiyatlarını görenler inanamadı... Acil bakın...

Uzmanlardan Adana depremi açıklaması! Beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı? Son dakika!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da geçtiğimiz saatlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı?

Prof. Dr. Naci Görür'den son dakika Malatya ve Van açıklaması: Bu iki ilde büyük deprem olur mu?

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Prof. Dr. Naci Görür, Malatya ile Van'da meydana gelen depremlerle ilgili konuştu. Görür, 'Bu iki ilde büyük deprem olur mu?' sorusunu da yanıtladı. İşte o açıklamalar...

Piyasa Kahini İslam Memiş altın ve dolarda büyük deprem için tarih verdi! Bunlar daha rekor değil

Piyasa Kahini İslam Memiş, altın ve dolarda büyük deprem için tarih vererek son günlerde görülen rakamların rekor olmadığını söyledi. 

Deprem uzmanı Marmara'daki riskli fayları tek tek açıkladı! Güney Marmara'ya son dakika 7'den büyük deprem uyarısı! 

Deprem uzmanı Prof. Dr. Şener Üşümezsoy, Marmara Denizi'nde dün meydana gelen 3.8 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Riskli bölgeyi Marmara'nın güneyi olarak belirten Üşümezsoy, iki fayın kırılması halinde 7'den büyük deprem olabileceğine dikkat çekti. 

Marmara büyük depreme hazır değil! Prof. Dr. Okan Tüysüz, tek tek açıkladı! Büyük deprem ne zaman olacak? 

Prof. Dr. Okan Tüysüz, Marmara depremi ile ilgili dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Marmara depreme nasıl hazırlanmalı? Büyük deprem ne zaman olacak?

Altın fiyatlarında büyük deprem! Resmen yerle bir oldu! Elinde altını olanlar dondu kaldı! 10 Mart 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları haftanın son işlem gününden de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Altın fiyatlarında Jerome Powell sonrası resmen büyük deprem yaşandı. Altın fiyatları yerle bir oldu! Elinde altını olanlar dondu kaldı!10 Mart 2023 altın fiyatları.

İstanbul için son dakika uyarısı! Her an 7 şiddetinden büyük deprem olabilir! Kandilli Rasathanesi Müdürü açıkladı!

Türk ve Japon bilim insanları Marmara fayının özelliklerine ilişkin araştırmalar sürdürüyor. İstanbul için son dakika uyarısı! Her an 7 şiddetinden büyük deprem olabilir! Kandilli Rasathanesi Müdürü açıkladı!

Altında büyük deprem! Altın fiyatları yerle bir oldu! Bu rakamları gören tarumar oldu! 15 Şubat 2023 altın fiyatları

Altın fiyatları 15 Şubat Çarşamba günü yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Bugün altın fiyatları  yerle bir oldu! Altında büyük deprem!  Bu rakamları gören tarumar oldu! 15 Şubat 2023 altın fiyatları.

büyükada deprem sensörü Haberi

büyükada deprem sensörü



Marmara Denizi’ndeki deprem hareketlerini incelemek amacıyla başlatılan “Derin Kuyu Sismometre Ağı Projesi” devam ediyor. Bu kapsamda, Büyükada’da yerin 300 metre altına açılan kuyulara sensörler yerleştirilmeye başlandı. 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) görevlisi Jeofizik Yüksek Mühendisi Recai Kartal, “Büyükada’daki kuyulara yerleştirilecek sismometrelerden aletsel büyüklüğü 1 ve daha küçük depremler algılanacak” dedi. Çalışmalar 2 aya kadar...