03 / 05 / 2024

büyükçekmeceye metrogar mı yapılacak

büyükçekmeceye metrogar mı yapılacak

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş: "Türkiye'de ilk defa metrogar yaparak, Büyükçekmece'nin metrosuna kadar getireceğiz. Buradan metroya binerek, İstanbul'un ve Türkiye'nin istediğiniz noktasına raylı sistemle gidebileceksiniz" dedi

Bursa'da büyük dönüşüm başladı! Hem tarihi mirasa sahip çıkılıyor, hem de depreme karşı  konutlar yapılıyor!

İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra Türkiye'nin dördüncü büyük kenti olan Bursa'da büyük bir dönüşüm başladı. Bu kapsamda hem tarihi mirasa sahip çıkılırken hem de deprem riskine karşı dayanıklı konutlar inşa ediliyor.

Rönesans Holding, dünyanın 'En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi' 2023 listesinde 9'uncu sırada! 

Rönesans Holding, dünya inşaat sektörüne ilişkin en köklü ve saygın değerlendirme olan ENR’nin “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde 38’inci, Avrupa'da ise 9’uncu sıraya yerleşti. 

Türkiye, Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi'nde ikinci sırada!

Türkiye, 40 firma ile "Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi Listesi"nde ikincilik konumunu korurken, Türk müteahhitlerin 30 milyar doları aşan proje üstlendiği belirtildi. İşte ayrıntılar...

Uzmanlardan Adana depremi açıklaması! Beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı? Son dakika!

Jeolog Prof. Dr. Okan Tüysüz ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Adana'da geçtiğimiz saatlerde meydana gelen 5.5 büyüklüğündeki depremi değerlendirdi. Peki bu deprem beklenen bir deprem miydi? Daha büyük deprem olacak mı?

Altın alanlara Amerika'nın en büyük yatırım bankasından kötü haber!

Amerika Birleşik Devletleri'nin en büyük yatırım bankalarından olan Citi Research, bugün yayımladığı raporda, ons altın için kısa vadeli hedefini düşürdü. İşte detaylar...

Aile Bakanlığı'ndan büyük haziran ayı müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan büyük haziran ayı müjdesi geldi. Aile Bakanlığı tarafından gerçekleştirilecek yardım ödemelerine başvurular başladı. Peki başvurular nasıl yapılıyor? İşte detaylar...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'ndan büyük mayıs müjdesi

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından çocuklu ailelere yönelik yapılacak ödemenin detaylarını öğrenen vatandaşlar büyük bir sevinç yaşadı.

Tarım Kredi Market'in çılgın kampanyasına büyük ilgi! 1 ay süreyle uzatıldı

Tarım Kredi Marketleri başlattığı sabit fiyat uygulaması insanların yoğun beğenisi ile karşılandı. Tam 900 ürün için geçerli olan ve fiyat sabitleme kararına ilgi büyük olunca Tarım Kredi Marketleri aldığı kararı 1 ay süreyle uzatma kararı aldı.

İBB'den son dakika duyurusu! 700 kişilik büyük istihdam hamlesi geldi 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB)'nden büyük istihdam adımı geldi. KPSS şartsız 700 personel alımı yapacağını duyurdu. Şartları üzerinde barındıran herkes başvuru yapmak için İBB'nin kariyer.ibb.istanbul internet sitesinde yayınlanan iş ilanları sayfasına bakabilir

İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Deprem bilimciden flaş açıklama! Büyük İstanbul depremi bu büyüklükte olacak! 

Marmara denizinde dün yaşanan deprem, İstanbulluları tedirgin etti. İstanbul'da büyük deprem olacak mı? Deprem bilimciden flaş açıklama! Büyük İstanbul depremi bu büyüklükte olacak! 

İstanbul’da büyük deprem olacak mı? İşte uzmanların tek tek görüşleri!

Kahramanmaraş merkezli yaşanan büyük depremlerin ardından gözlerin çevrildiği İstanbul’da büyük bir deprem olacak mı tartışmaları iyice alevlendi. Kimi jeologlar, İstanbul’da en az 7,5 büyüklüğünde bir deprem olacağını iddia ederken, kimileri ise buna ihtimal vermiyor. Peki hangi uzman ne diyor?

Yapay zekada büyük hamle! Kasım ayından sonra resmen başladı

Silikon Vadisi'nin en büyük mühendislerinin çoğu yıllardır yapay zeka ürünleri üzerinde çalışıyor. Yarış, viral bir hit haline gelen üretken yapay zeka sohbet robotu ChatGPT'nin OpenAI'nin Kasım ayında piyasaya sürülmesinden sonra resmen başladı.

İki büyük banka iflas etti iddiası! Milyonlar parasını çekmeye başladı!

Dünyanın en büyük yatırım bankaları arasında bulunan iki dev banka için iflas iddiası geldi. İki büyük bankada yaşanan bu durumun ardından uzmanlar, 15 Eylül 2008'de yaşanan Lehman iflasına dikkat çekti.

büyükçekmeceye metrogar mı yapılacak Haberi

büyükçekmeceye metrogar mı yapılacak


İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Bakırköy'den Beylikdüzü'ne gelecek metroyu Türkiye'de ilk defa metrogar yaparak, Büyükçekmece'nin metrosuna kadar getireceğiz. Buradan metroya binerek, İstanbul'un ve Türkiye'nin istediğiniz noktasına raylı sistemle gidebileceksiniz" dedi. 


Topbaş, Büyükçekmece Turgut Özal Bulvarı'nda AK Parti Seçim İrtibat Bürosu'nun açılış törenine katıldı. Törende vatandaşlara seslenen Topbaş, Büyükçekmece'ye yapılacak Türkiye'nin ilk "metrogarı"nın ilçeyi dünyaya açacağını söyledi. 


Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başlattığı yerel yönetim anlayışıyla İstanbul'a hizmet etmeye devam ettiklerini belirten Topbaş, bu kapsamda 186 kilometre uzaklıktaki Melen'den su getirdiklerini, 136 kilometrelik ikinci hattın ise haziran ayında devreye gireceğini kaydetti.


Topbaş, "İstanbul'un bir yıllık suyunu tek başına karşılayacak Melen Barajı, 2016 yılında devreye girecek. İstanbul'da bu mevsimlerde günde 2,5 milyon metreküp su kullanılıyor. Kuraklık var, ama su sıkıntısı yok" dedi.


İstanbul'un 10 yılda...