29 / 04 / 2024

buz rezidansın vergileri ödendi mi

buz rezidansın vergileri ödendi mi

Vergi hukukunun bu hukuk dallarıyla yakın ilgisi bulunduğu için kimi zaman vergiyle ilgili olarak da açıklamalarda bulunduklarını yazan sayın Faruk, Ataşehir Belediyesi'ndeki rezidans skandalıyla ilgili haberlerine atıfta bulunarak şu tespitlerde bulundu:

269 kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhitten çıldırtan açıklama: Çökmedi yan yattı!

'Cennetten köşe' vaadiyle satılan ve yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi verdiği ifadede ''Rönesans Rezidans yan yattı, herhangi bir çökme olmadı" dedi

Four Seasons İstanbul’daki ilk rezidansını Tay Group ile hayata geçiriyor! Yaşam 2024'te başlayacak!

Turizm ve gayrimenkul sektörlerinin önde gelen lüks markaları arasında yer alan Four Seasons, Boğaziçi ve Sultanahmet'teki Four Seasons otellerinin sahibi Tay Group ile ortaklaşa olarak yürüttüğü İstanbul’daki ilk rezidans projesi Four Seasons Private Residences İstanbul’da yaşam 2024'te başlayacak.

12 daireden 42 daireye dönüştürülmüş! 31 kişiye mezar olan rezidansın inşaat çalışmaları ortaya çıktı! 

12 dairelik bina iken 42 dairelik rezidansa dönüştürülen üstelik son imar yasasının kapsamında olmadığı halde İmar Barışından faydalanıldığı belirlenen ve 31 kişiye mezar olan rezidans ile ilgili ayrıntılar ortaya çıktı.

Metafor AVM'de rezidans ve dükkan fiyatları ne kadar?

Ankara'da View Yapı imzasıyla hayata geçirilen Metafor AVM projesinde satışlar devam ediyor.  AVM, Ofis ve rezidansın yer aldığı projede AVM'de peşin ödemelerde yüzde 40 indirim fırsatı sağlanıyor. 

Yüzlerce kişiye mezar olan Rönesans Rezidans'ın son bloğu da yıkıldı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerin etkisi bölgede devam ederken enkaz kaldırma işlemleri hızşa devam ediyor. Yüzlerce kişiye mezar olan 250 konutluk Rönesans Rezidans'ın son blogu da yıkıldı.

Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu tutuklandı!

Kahramanmaraş merkezli olarak gerçekleşen ve asrın felaketi olarak nitelendirilen depremlerde Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yapı denetim sorumlusu Ali Onur Çinçinoğlu tutuklandı.

Rönesans Rezidansın yıkılma nedeni ortaya çıktı! Prof. Dr. Ahmet Ercan tek tek anlattı!

Kahramanmaraş merkezli depremlerde Hatay’da bulunan 240 daireli Rönesans Rezidans bilindiği üzere yerle bir olmuştu. İşte Rönesans Rezidansın neden yıkıldığına dair detaylar!

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağına kırmızı bülten ve iade talebi! 

Rönesans Rezidans'ın yurt dışındaki ortağı için kırmızı bülten ve iade talebi Adalet Bakanlığına gitti. İşte ayrıntılar...

Hatay'da yıkılan Rönesans Rezidans'ın müteahhidi tutuklandı!

Hatay depreminde yıkılan Rönesans Rezidans müteahhidi Mehmet Yaşar Coşkun, çıkarıldığı hakimlikçe tutuklandı.

Folkart Konak projesi için düğmeye bastı! İzmir Konak'a 292 konut ve 398 rezidans geliyor! 

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Folkart, yeni projesi için düğmeye bastı. 292 konut ve 398 rezidansın yer aldığı proje İzmir Konak'ta yükselecek. İşte detaylar...

Dev buz dağının ucu göründü! Bunu yapan kısa vadede paraya para demeyecek

Dünya üzerinde artan ekonomik fay hatlarındaki hareketlilik kısa vadede büyük depremlere neden olabilir. Risklerin arttığını gören yatırımcı ise elindeki taşınmazları hızla nakite çevirmeye başladı. Paranın yönünü takip edenler bu adımın kayıp riskini en aza indireceğini öngörüyor.

Deniz İstanbul Bahar Rezidans'ın lansmanı yapıldı! İstanbul’un marinalı tek sahil kasabasında lansman fırsatı!

Şehir yaşamına değer katan nitelikli projelerin sahibi Keleşoğlu Holding imzasıyla hayata geçirilen mega kent İstanbul’un marinalı tek sahil kasabası Denizİstanbul'un yeni etabı ‘Bahar Rezidans’ın lansmanı yapıldı. İşte detaylar...

Avrasya GYO 108 rezidansı 652 bin 855 dolara kiraya verdi!

Avrasya GYO'nun bağlı ortaklığı Joy Hotel Batumi Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı JSC'ye ait 108 adet rezidansın 5+5 yıl olarak 10 yıl süre ile yıllık brüt 652 bin 855 USD bedelle kiralanmasına karar verildi. 

buz rezidansın vergileri ödendi mi Haberi

buz rezidansın vergileri ödendi mi

"İlgezdi, yüzde 50 hissesine sahip olduğu Erguvan inşaat Şirketi'ne kayıtlı olan ve yine Ataşehir sınırları içinde bulunan bir arsadaki 1.137 metrekarelik payını 16 Şubat 2011 tarihinde 675 bin lira karşılığında satın aldı. Yaklaşık üç ay sonra 17 Mayıs 2011 tarihinde bu arsayı Büyük Uzunlar AŞ. Ve kat karşılığı devretti. Bu arsa üzerinde yükselen 28 katlı, 115 daireli lüks apartman binası "BUZ Rezidans" adını taşıyor. İlgezdi, yaptığı anlaşma çerçevesinde 17 dairenin sahibi oldu. İlgezdi, devir karşılığı aldığı 17 daireden ikisini sattığını, kalanları eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi ile iki kızının üzerine yaptığını belirtti.



Arsa karşılığı inşaat elde edilmesi halinde vergiyi doğuran olay, müteahhidin arsa karşılığı olan konutu (rezidans) arsa sahibine teslimiyle gerçekleşir. Kat karşılığı alınan 17 rezidanstan birinin satılması...