08 / 05 / 2024

buzdan duvar Fukuşima Santrali

buzdan duvar Fukuşima Santrali

Japonya'nın baş ağrısı haline gelen Fukuşima Nükleer Santrali'nde arka arkasına gelen krizleri sonlandırmak için Tokyo harekete geçti. Hükümet, 47 milyar Yen'lik (470 milyon dolar) bir kaynak ayırarak santral etrafındaki toprağı donduracak...

Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor!

Fukuşima Valisi Uçibori Masao yaptığı açıklamada "Gelecek ay Fukuşima'nın yeniden imar ve inşa sürecinin sonraki safhası başlıyor. Sosyal yaşamı geliştirerek Fukuşima'nın parlak geleceği için çalışmayı sürdüreceğiz." dedi.

Japonya'da depremin vurduğu Fukuşima halkı dönüşümden memnun!

2011 Mart'ta yaşanan  9 büyüklüğündeki deprem ve tsunaminin vurduğu Fukuşima bölgesi halkının yüzde 30'u kentsel dönüşüm çalışmalarından memnun. 

Fukuşima Nükleer Santrali yakınındaki kasaba yerleşime açılacak!

Japon hükümeti, 2011'deki deprem ve ardından meydana gelen tsunaminin radyoaktif sızıntıya neden olduğu Fukuşima Nükleer Santrali yakınlarındaki bir kasabanın yeniden yerleşime açılmasına karar verdi.

Japonya dünyanın en büyük yüzer rüzgar türbinini kuruyor!

Fukuşima nükleer kazasının ardından alternatif enerji teknolojilerine yönelen Japonya, yüzen rüzgar türbiniyle 7 megavatlık kurulu güç elde etmeyi amaçlıyor. Türbin denizden 32 kilometre uzağa kurulacak.

Japonya'da dünyanın en büyük rüzgar türbinini kuruluyor!

Fukuşima nükleer kazasının ardından alternatif enerji teknolojilerine yönelen Japonya, yüzen rüzgar türbini ile 7 megavatlık kurulu güç elde etmeyi amaçlıyor.

Golf sahasına güneş paneli!

Fukuşima’da yaşanan felaketin ardından nükleer enerji konusunda endişelerin arttığı Japonya, alternatif enerji kaynaklarına yöneliyor. Ülkede terk edilen golf sahalarına dev güneş panelleri kuruluyor. İşte ayrıntılar...

Yanı başımızdaki büyük tehlike: İstinat duvarı

Son günlerde artan yağış miktarına bağlı olarak yurdun dört bir köşesinden "istinat duvarı yıkıldı" şeklinde haberler gelmekte. Can kaybı yaşanmaması büyük şans ancak tehlike sürüyor!

Trabzon'da istinat duvarı evin üstüne çöktü!

Trabzon’da kar yağışının etkisiyle yıkılan istinat duvarı bir evin üzerine çöktü. 4 katlı binanın arka kısmındaki odalarında şans eseri hiç kimsenin olmaması olası faciayı önledi.

Mamak Belediyesi'nden çöken istinat duvarına tedbir!

Ankara Mamak Belediyesi, önceki gün yağan kardan dolayı bir istinat duvarında yaşanan çökme nedeniyle bölgede tedbirler aldı...

Karamürsel'de istinat duvarı çöktü!

Kocaeli Karamürsel Kayacık Mahallesi’nde D-130 karayoluna bakan istinat duvarı, kayan toprakla birlikte yıkıldı. Toprak ve taş parçalarının karayoluna inmemesi olası bir faciayı da önlemiş oldu.

Mamak'ta istinat duvarı çöktü!

Son günlerde etkili olan kar yağışı Mamak’ın Boğaziçi Mahallesi Neşat Ertaş Caddesi’ndeki bir binanın istinat duvarının çökmesine neden oldu. Çöken duvar yan apartmana zarar verdi.

Muğla'da istinat duvarı çöktü!

Muğla'nın Fethiye İlçesi'nde belediyenin yaptırdığı TOKİ evlerinin istinat duvarı aşırı yağışlar nedeniyle göçünce bazı araçlar altında kaldı. Gece saat 00.00 sıralarında büyük bir gürültüyle göçen istinat duvarı çevrede büyük bir korku yarattı.

Ankara'da kar nedeniyle istinat duvarı çöktü!

Başkent’te, kar yağışının etkisiyle bir istinat duvarının çökmesi sonucu iki ev ve bir dükkan zarar gördü. Göçen istinat duvarının çevresinde bulunan dört bina tahliye edildi.

buzdan duvar Fukuşima Santrali Haberi

buzdan duvar Fukuşima Santrali

Japonya'nın baş ağrısı haline gelen Fukuşima Nükleer Santrali'nde arka arkasına gelen krizleri sonlandırmak için Tokyo harekete geçti. Hükümet, 47 milyar Yen'lik (470 milyon dolar) bir kaynak ayırarak santral etrafındaki toprağı donduracak.


Başbakan Şinzo Abe bakanlar kurulu sırasında yaptığı açıklamada, "Dünyanın gözü üzerimizde. Fukuşima'daki krizi çözüp çözemeyeceğimize bakıyorlar." diye konuştu. Maliye Bakanı Akira Amari yaptığı basın toplantısında, "Bu kamu sağlığını ilgilendiren bir durum.


Hükümet, krizin çözümünde önderliği ele alıp en kısa zamanda müdahale etmeli. Sorunu çözdükten sonra kime fatura çıkaracağımıza bakarız." diye konuştu. Hükümet sözcüsü Yoshihide Suga da yaptığı açıklamada, Fukuşima'daki krizin çözümü için 47 milyar Yen ayıracaklarını açıkladı.


Plan çerçevesinde santralin etrafındaki toprağın, dondurulması hedefleniyor. Bu şekilde yer altı sularının, santralin radyoaktif suyuna sızmasının önüne geçilecek. Bu projenin 2 yılda tamamlanması ve...