18 / 05 / 2024

çanakkale boğazından geçen gemi sayısı

çanakkale boğazından geçen gemi sayısı

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm Türkiye denizlerinde yaşanacak olası bir kazada nelerin yapılması gerektiği konusunda; ulusal ve bölgesel düzeyde 1 ulusal ve 6 bölgesel acil müdahale planı hazırladı...

Kıyılarda kazaya sebep olabilecek 267 kıyı tesisinin acil müdahale planı hazır!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, denizlerin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesine karşı hazırlıklı olmak üzere kapasite geliştirmeye yönelik çalışmalarına devam ediyor. 267 kıyı tesisinin acil müdahale planı hazır...

Konut fiyat artışı geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrediyor!

Konutta fiyatların nasıl bir seyir izleyeceği pek çok kişi tarafından merak edilirken, TCMB eski başekonomisti Prof. Dr. Ali Hakan Kara yaptığı paylaşımda konut fiyat artışının öngördüğümüz gibi geçen yılın ortalarından beri enflasyonun altında seyrettiğini belirtti.

Bebek’teki boğaz manzaralı ikiz bina 407 milyon TL’ye satışta!

İstanbul'un en değerli lokasyonlarından biri olan Bebek'teki boğaz manzaralı ikiz binalar 407 milyon TL’ye satışa çıktı.

Son dakika! Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı duyurdu! Çanakkale Boğazı'nda gemi geçişleri askıya alındı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, hava şartları nedeniyle Çanakkale Boğazı'ndaki gemi geçişlerinin geçici olarak askıya alındığını açıkladı. Son dakika gelişmesi...

Geçen yıl altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı! Hemen bakın!

Geçen sene yatırımcılarına altından fazla kazandıran gümüş fiyatlarının ne kadar olacağı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Gümüş fiyatlarının geleceği rakam tek tek açıklandı... Hemen bakın...

Türk Boğazları'ndan alınan geçiş ücretlerinde yeni düzenleme: Gemilerden net ton başına 4,42 dolar alınacak

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türk Boğazları'ndan herhangi bir limana uğramadan geçecek olan gemilerden alınacak ücretlerin yeniden düzenlendiğini duyurdu. İşte detaylar...

Boğazlarda tarihi adım: Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, gemilerin Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri ile ilgili tarihi adımı açıkladı. Türk Boğazları'ndan geçiş ücretleri 5,5 kat arttı!

Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli ve büyük rezidanslara geçiyor!

İstanbul’da beklenen büyük deprem Boğaziçi İmar Kanunu’na tabi bölgelerde yer alan konutların sahiplerini de korkuttu. Deprem korkusu İstanbul Boğazı'nı da vurdu! Yalı sahipleri artık güvenli dairelere geçiyor! 

Okyanusu geçen gümüş, derede boğuluyor! Elinde avucunda gümüş olanlar hemen baksın!

Gümüş fiyatları 13,00 TL ile en yüksek rakama ulaşarak rekor kırdı. Hızla yükselen gümüş fiyatları 13,50 TL seviyesine kadar yükseldikten sonra tekrar düştü. Okyanusu geçen gümüş şu günlerde derede boğuluyor. Elinde avucunda gümüş olanlar hemen baksın!

Boğaz geçiş ücreti açıklaması! Vergi ve harçlara güncelleme yapıldı! İşte detaylar!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı tarafından boğaz geçiş ücreti açıklaması yapıldı. İşte detaylar!

Çiftçilerin beklediği alım fiyatı TBMM'de açıklandı: Geçen senenin en az 3 katı 12 lira olmalı

Türkiye'de 1 milyon aile çay tarımından geçiniyor. Artvin, Rize, Trabzon’da 200 bin 781 hektar alanda çay üretimi yapılıyor. Çiftçiler bu sene yaş çay fiyatının en az 9 lira olmasını bekliyor. Geçen yıl fiyat destekleme ödemesiyle birlikte 4 lira olmuştu.

İstanbul Boğazı'nın ortasından '8 katlı apartman' geçti! Görenler şaşkına döndü

İstanbul Boğazı'nda bir geminin geçişi esnasında objektiflere yansıyan görüntüler görenlere şaşkınlık yaşattı. Panama bandıralı bir geminin taşıdığı apartman blokları andıran yük merak uyandırdı.

Çanakkale Köprüsü'nde günlük zarar ne kadar? İşte ilk hafta günlük geçen araç sayısı 

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, açılışını yaptığı ve geçiş ücretini ‘’Sadece 200 liracık’’ diyerek açıkladığı 1915 Çanakkale Köprüsü’nden günlük geçen araç sayısı ortaya çıktı. Çanakkale Köprüsü’nde verilen araç geçiş taahhüdü nedeniyle ilk hafta zarar edildiği öğrenildi.

1915 Çanakkale Köprüsü trafik problemine ilaç olacak!

Bayram tatilinin yaklaşmasıyla trafik yoğunluğu arttı. Çanakkale Boğazı'ndan geçmek isteyen vatandaşlar da feribot kuyruklarında beklemeye başladı. 1915 Çanakkale Köprüsü'nün açılmasıyla bu yoğunluğun azalması bekleniyor.

çanakkale boğazından geçen gemi sayısı Haberi

çanakkale boğazından geçen gemi sayısı

İstanbul boğazından yılda 60 bin, Çanakkale boğazından ise yılda 55 bin gemi geçiş yapıyor. Boğazlar için acil müdahale planları hazırlandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, tüm Türkiye denizlerinde yaşanacak olası bir kazada nelerin yapılması gerektiği konusunda; ulusal ve bölgesel düzeyde 1 ulusal ve 6 bölgesel acil müdahale planı hazırladı. Uluslararası bir geçiş güzergâhı olan İstanbul ve Çanakkale Boğazı, Marmara ve Boğazlar Bölgesi Acil Müdahale Planında yer alıyor. 

Bakanlık kaza sonucu oluşan atıkların yönetimi, kirlilikten etkilenen alanlar ile canlıların restorasyonu ve rehabilitasyonuna yönelik planların hazırlanması için oluşturulan  “Gemi Kazaları sonucu oluşan atıkların Atık Yönetim Planlarının Hazırlanması ve Kirlenen Alanların Rehabilitasyonu Projesini” TÜBİTAK ile birlikte yürütüyor.

Bakanlık yapmış olduğu geniş çaplı araştırmada faaliyetleri ile denizlerin petrol ve diğer zararlı maddelerle kirlenmesine sebep olabilecek yüksek risk...