25 / 07 / 2024

çanakkalede binaların 3 boyutlu halleri kontrolmu edilecek

çanakkalede binaların 3 boyutlu halleri kontrolmu edilecek

Çanakkale'de yeni imal edilen binaların estetik kalitesinin artırılması ve çevreye olan uyumlarının denetlenebilmesi amacıyla, ruhsat aşamasındaki binaların 3 boyutlu ve renkli olarak görünüşlerinin kontrol edilmesi çalışması başlatıldı.

Yıkılan binaların yenisini yapmak için 350 milyar lira lazım!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Hakan Koman, toplanan 115 milyar liralık bağış miktarı ile yıkılan 60 bin binanın ancak 17 bininin yapılabileceğini belirterek “Yıkılan tüm binaların yapımı bu rakamın 3 katını geçer” dedi.

TSKB GYO, Fındıklı Ofis Binalarını 38.3 milyon TL'ye TSKB ile iştiraklerine kiraladı!

TSKB GYO, şirket portföyünde yer alan İstanbul İli, Beyoğlu İlçesi, Fındıklı Ofis Binalarının halihazırda kiracısı olan ana ortağı Türkiye Sınai Kalkınma Bankası A.Ş. (TSKB)'ye ve iştiraklerine 5 sene süreyle kiralıyor. İşte ayrıntılar...

Aydın Efeler'de binaların 4’te 3’ü dayanıksız!

Aydın'da Efeler Belediyesi, olası bir deprem için çalışmalara başladı. Efeler Belediye Başkanı Mehmet Fatih Atay, "Efeler ilçesindeki binaların 4’te 3’ü deprem yönetmeliğinden önce yapılmış binalar. Bu binaların dayanıklılığıyla ilgili sorunlarımız var" dedi.

Ordu’da yıkılan binaların benzeri Samsun’da çıktı!

Ordu'da kıyı kenar çizgisi ihlal edilerek inşa edilen 12 katlı 3 bloktan oluşan binaların yıkılmasından sonra benzer bir haber de Samsun'dan geldi.

İFM'nin kalbinde yer alacak SPK ve BDDK binalarının temeli atılıyor!

İstanbul Finans Merkezi’nin kalbinde yer alacak SPK ve BDDK binalarının temeli bu hafta atılıyor. İlk kazmaların vurulmasının ardından 3 yıl içinde binaların hazır olması planlanıyor. Yatırımların maliyeti de 3 milyar lirayı bulacak.

Çanakkale'de yeni binaların 3 boyutlu hali kontrol edilecek!

Çanakkale'de yeni imal edilen binaların estetik kalitesinin artırılması ve çevreye olan uyumlarının denetlenebilmesi amacıyla, ruhsat aşamasındaki binaların 3 boyutlu ve renkli olarak görünüşlerinin kontrol edilmesi çalışması başlatıldı.

Türkiye’deki binaların 2023'e kadar yenilenmesi gerekiyor!

3. Yaşanabilir Şehirler Sempozyumu’nda uzmanlar, “Yaşanabilir Şehirler” için “Akıllı ve Enerjide Verimli Şehirlerin” önemine dikkat çekti. Mengüç: “Türkiye’de 6,5 milyon bina var. Bu binaların 2023 yılına kadar yenilenmesi gerekiyor.” dedi.

Bütün binaların 3 boyutlu görüntüleri alınacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce Türkiye'yi havadan fotoğrafladıklarını, bu çalışmanın da yüzde 60 oranında tamamlandığını ifade eden Güllüce, "Bütün binaların 3 boyutlu görüntüleri elimizde olacak" dedi..

Binaların inşaat nevilerine göre ayrımı!

Emlak vergisine matrah olacak vergi değerlerinin takdirine ilişkin tüzük gereğince binalar, taşıyıcı sistemleri esas alınmak suretiyle inşaat nevilerine göre sınıflandırılıyor. İşte binaların inşaat nevilerine göre ayrımı...

2015 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel!

2015 yılı için binaların metrekare normal inşaat maliyet bedellerini gösterir cetvel Emlak vergisi kanunu genel tebliği seri no:64 ile açıklandı. İşte mesken inşaat maliyetleri...

Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti!

Özellik arz eden binaların metrekare maliyeti ile ilgili esaslar, Emlak Vergisi Genel Tebliği kapsamında açıklanıyor. İşte 2015 yılı özellik arz eden binaların metrekare maliyeti hesaplamaları..

Filiz Metin: 16/9 binalarının zararını vatandaş ödeyecek!

Türkiye'nin ilk arabulucu avukatlarından, aynı zamanda gayrimenkul hukuku uzmanı Filiz Metin, 16:9 binalarının belirli bir kısmının İstanbul'un tarihi siluetini bozduğu gerekçesiyle yıkım kararının sonuçlarının yine vatandaşlara patlayacağını söyledi.

Yeşil binaların karbondioksit salımı daha düşük!

Yeşil binaların yeşil alanları daha fazladır ve peyzajındaki bitkiler yerel iklime uyum sağlamış bitkilerdir. Böylelikle, mevsim yağmurları ile su ihtiyaçlarının büyük bir kısmını doğal olarak sağlarlar...

çanakkalede binaların 3 boyutlu halleri kontrolmu edilecek Haberi

çanakkalede binaların 3 boyutlu halleri kontrolmu edilecek

Günden güne gelişmekte olan kentte, yeni imal edilen binaların estetik kalitesinin artırılması ve çevreye olan uyumlarının denetlenebilmesi amacıyla, ruhsat aşamasındaki binaların 3 boyutlu ve renkli olarak görünüşlerinin kontrol edilmesi çalışması başlatıldı. 


4 Şubat tarihinde kesinleşen Çanakkale Kent İçi İmar Plan Notları gereğince, belediye sınırları içerisinde yapılacak yapıların, kentsel mekana estetik yönden katkılarını arttırabilmek amacıyla ruhsat başvurusunda bulunacak teknik elemanların mimari, statik, mekanik ve elektrik projelerine ek olarak, yapının tüm cephelerinin ve çatısının renk, doku ve kullanılan malzemeleri ifade edecek üç boyutlu çalışmaların yapılması zorunlu hale geldi.


Objektif...