05 / 05 / 2024

Çanakkalede ilk doğal arıtma tesisi yapıldı

Çanakkalede ilk doğal arıtma tesisi yapıldı

Çanakkale'de ilk doğal arıtma tesisi yapıldı. Maliyeti ortalama 125 Bin TL'yi bulan tesis, enerji ihtiyacı olmadan temiz su üretebiliyor. Pilot köy olan Serçelerde verimli sonuç alındıktan sonra diğer köylerde de uygulanacak...

Havalar soğudu doğal gaz zam gelmese bile cep yakacak!

Havaların soğulması ile birlikte doğal gaz faturaları da gündemdeki yerini koruyor. 2019 yılından bu yana doğal gaza yüzde 385,50 zam olurken 2023'ün ilk 4 ayında konut satış rakamları sabit kaldı. Fakat, kış aylarında artan ortalama tüketimle birlikte faturalar bin TL'yi geçecek. İşte haberin ayrın

Doğal gaz dönüşümü yaptırırken paranızdan ve sağlığınızdan olmayın! 

Kışın konfor denildiğinde akla gelen ilk kriterlerden biri ısıtma oluyor. Toplumun ısıtmadaki kriteri ise ekonomik, güvenilir ve çevre dostu olan doğal gaz. Peki doğal gaz dönüşümü yaptırırken nelere dikkat etmeliyiz?

Türkiye’nin Rusya’ya yapacağı 600 milyon dolarlık doğal gaz ödemesi 2024’e ertelendi!

Reuters'tan edinilen bilgilere göre, Rusya'ya doğal gaz ödemesinde ilk erteleme 600 milyon dolar oldu. Fiyatlara bağlı olarak 3-4 milyar dolarlık ödeme 2024 yılına ertelenebilir.

3 yılda doğal gaza ne kadar zam geldi? Duyanın aklı başından gitti!

Karadeniz doğal gazının ilk defa kamuoyuna duyurulduğu 2020’den bugüne kadar konutta gaz tarifesinin 3.5 kat, sanayide ise 6 kat yükseldiği ifade edildi.

Ucuz doğal gaz hayal mi oldu? Faturaların düşmesi mümkün olacak mı?

Enerji ve tabi Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'nin Karadeniz'de bulduğu doğal gazın 2023'ün ilk üç ayında hanelere verileceği açıklaması vatandaşları ucuz doğal gaz beklentisine sokmuştu. BOTAŞ 'ın 2023 ile ilgili mali hedefleri doğrultusunda 2022'den 25 kat daha fazla borçlanacak olması bu h

Doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması! Tarih verildi!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Karadeniz'de bulunan 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini 2023'ün ilk çeyreğinde evlere ulaştırmayı hedeflediklerini belirtti.

Doğal gazın evlere gireceği tarih belli oldu! Bakan Fatih Dönmez açıkladı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez’den doğal gaz ile ilgili son dakika açıklaması geldi. Bakan Dönmez, Karadeniz'de 540 milyar metreküplük doğal gaz keşfini 2023 yılının ilk çeyreğinde evlere ulaşacağını açıkladı. İşte detaylar…

Varlık Fonu’na bağlı olan BOTAŞ, tarihinde ilk kez dış kredi ile doğal gaz alacak!

Türkiye Varlık Fonu’na (TVF) bağlı BOTAŞ, LNG (sıvılaştırılmış doğal gaz) alımı için DeutscheBank’tan 929 milyon dolar tutarında Hazine garantili kredi alacak. İşte detaylar...

Karadeniz'de bulunan doğal gaz taşıma çalışmalarında yeni safha

Karadeniz'de bulunan doğal gazın Türkiye'de hizmete alınmasına ilişkin çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. İlk gazın 1 yıl sonra vandan açılması bekleniyor. Bölgeden çıkarılan doğal gaz ilk olarak günlük 10 milyon metreküp şeklinde tüketiciye ulaşacak ve kademeli olarak artacak.

Doğal gaz yardımı parası nereden nasıl alınır? Doğal gaz yardımı yattı mı? Açıklama geldi! 

Doğal gaz yardımına başvuran ve başvurusu onaylanan 230 bin haneye yıllık desteklerin ilk taksidi olarak 80,5 milyon Türk liralık destek verildiğini söyleyen Bakan Yanık, doğal gaz yardımlarını yatırıldığını duyurdu. Peki doğal gaz yardım parası nereden ve nasıl alınır? İşte detaylar..

Türkiye ilk milli sondajında tarihindeki en büyük doğal gaz keşfini yaptı!

Türkiye, Karadeniz'de gerçekleştirdiği ilk milli sondajında 320 milyar metreküp doğal gaz keşfetti.

Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı kapılarını açtı!

İtalya’da 54. kez düzenlenen Marmomac 2019 Doğal Taş Fuarı kapılarını açtı. Demmer Mermer, Dolamit ürününü ilk kez fuarda görücüye çıkardı.

Kayseri'de Doğal Bahçe Ürünleri Üretim ve Satış Yeri kurulacak!

Türkiye'de ilk kez Doğal Bahçe Ürünleri Üretim ve Satış Yeri kuracak. Kayseri Organik Tarım Ürünleri Bahçesi ihalesine 9 firma katıldı.

Çanakkalede ilk doğal arıtma tesisi yapıldı Haberi

Çanakkalede ilk doğal arıtma tesisi yapıldı

Çanakkale merkeze bağlı serçeler köyünde, İl Özel İdaresinin destekleri ile ilk defa bir doğal artıma tesisi yapımı tamamlandı. Enerji israfını önlemek adına yapılan bu tesis, pilot köy olan Serçelerde verimli sonuç alındıktan sonra diğer köylerde de uygulanacak. 


Çanakkale'de ilk doğal arıtma tesisi yapıldı. Maliyeti ortalama 125 Bin TL'yi bulan tesis, enerji ihtiyacı olmadan temiz su üretebiliyor. Çanakkale İl Genel meclis üyeleri Ahmet Çiçek ve Ufuk Ünver'in yerinde incelediği tesisin inşaatı ise 1,5 ayda tamamlandı. Çanakkale Merkez İl Genel Meclis Üyesi Ufuk Ünver, tesisteki incelemenin ardından yaptığı açıklamada "Serçeler köyüne yaptığımız bu tesis bizim için örnek olmuştur. Tesisimiz hiçbir enerji olmadan arıtmasını gerçekleştiriyor. Köylülerimiz için ve Çanakkale'miz için hayırlı uğurlu olsun. Bu tarz projelerimiz hep var olacaktır" dedi.


İstanbul...