04 / 05 / 2024

Cari açık son durum

Cari açık son durum

Cari açık kasımda 5.6 milyar dolar oldu. Türkiye'nin cari işlemler açığı 2014 yılı kasım ayında 5 milyar 636 milyon dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 47 milyar 86 milyon dolar oldu.

Ekimde cari açık 2 milyar 27 milyon dolar!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) tarafından açıklanan cari işlemler açığı, ocak - ekim döneminde bir önceki yılın aynı dönemine göre 19 milyar 308 milyon dolar azalarak 33 milyar 141 milyon dolara geriledi.

Cari açık yüzde 4’ün altına inebilir!

TBMM Genel Kurulu'nda 2015 yılı bütçe görüşmeleri başladı. Bütçe ile ilgili sunum yapan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, küresel ekonomiye ilişkin değerlendirmede bulundu.Cari açık yüzde 4’ün altına inebilir.

Cari açık eylülde 2 milyar 224 milyon dolar oldu!

Cari açık eylülde 2 milyar 224 milyon dolar oldu. Türkiye'nin cari işlemler açığı 2014 yılı eylül ayında 2 milyar 224 milyon dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 46 milyar 731 milyon dolar oldu.

Cari açık beklentinin altında geldi!

Cari açık beklentinin altında geldi. TCMB verilerine göre, Türkiye'nin cari işlemler açığı ağustosta 2 milyar 768 milyon dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 48 milyar 869 milyon dolar oldu.

Cari açıktaki iyileşme devam edecek!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası ( TCMB ) Başkanı Erdem Başçı, ihracatın, zayıflayan küresel talebe rağmen dengeli büyümeyi desteklediğini ve cari açıktaki iyileşmenin devam etmesinin beklendiğini söyledi.

Cari açık ilk çeyrekte yüzde 30 düştü!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, cari açığın ilk çeyrekte yüzde 30 düştüğünü belirterek, "Yıl sonunda 50 milyar dolarlık düşüş bekleniyordu. Allah'ın izniyle yıl sonunda onun da altına ineceğiz" dedi.

Cari açık azaldı!

Türkiye'nin bir önceki yıl 62 milyar 246 milyon dolar olan yıllıklandırılmış bazda cari işlemler açığı, bu yılın Mart ayı itibariyle 59,97 milyar dolara geriledi.

Nihat Zeybekci: Cari açık düşecek!

Ekonomi Bakanı Zeybekci, " Bu sene dış ticaret açığı ve cari açık düşecek. Türkiye artık 2014'deki bu onarımdan sonra 2015 çok farkı yere gidecek" dedi.

Fiat Egea'nın yeni fiyat listesi ağızları açık bıraktı! Hem 54 bin TL indirim hem de 12 ay 0 faizle otomobil fırsatı! 

Otomotiv devi Fiat'ın en sevilen modelleri arasında yer alan Egea'nın yeni fiyat listesi resmen ağızları açık bıraktı. Peki Fiat Egea'nın Şubat ayı fiyatları ne kadar? İşte son dakika Egea fiyat listesi...

Fuzul Topraktan Ispartakule satışa çıkıyor! Yeni proje!

Fuzul Topraktan Ispartakule İstanbul’un son yıllardaki kazanç potansiyeli en yüksek bölgelerinden biri olan Ispartakule bölgesinde yer alıyor. Fuzul Topraktan Pendik ve Fuzul Topraktan Başakşehir’den sonra şimdi de Fuzul Topraktan Ispartakule satışa çıkıyor. -

Hem vasıflı çelik üretimi artırılacak hem de cari açık azaltılacak!

Vasıflı çelik üretimini artırmayı hedefleyen Hasçelik, iki yeni tesis ve modernizasyon için 200 milyon euro yatırım yapacağını duyurdu. Hasçelik CEO’su Adnan Naci Faydasıçok, “Her iki yatırımımızla bir taraftan vasıflı çelik üretimini artıracağız ve bir taraftan da cari açığın azaltılmasına katkı ve

Cari açık OVP tahminini 8’inci ayda aştı! Rezervlerde 18,6 milyar dolar erime yaşandı!

Cari işlemler dengesi ağustosta 619 milyon dolar açık verdi. OVP’de yılın tümünde 42,5 milyar dolar öngörülen cari açık ilk sekiz ayda 43,1 milyar doları buldu. Cari açığın finansmanı nedeniyle döviz rezervleri de eriyor.

Cari işlemler ağustosta 619 milyon dolar açık verdi

Türkiye'nin cari işlemler hesabı, ağustos ayında 619 milyon dolar açık verirken, enerji ve altın hariç cari işlemler piyasasında altı milyar yüz kırk dokuz milyon dolarlık fazla meydana geldi. İşte haberin ayrıntıları...

Adalet Bakanlığı sürpriz bir kararla peş peşe personel alacak! Açık kadrolar ve son başvuru tarihi belli oldu!

Adalet Bakanlığı bünyesinde istihdam etmek üzere 14 adet personel alacağını açıkladı. Son başvuru tarihinin 4 Ekim olduğu öğrenilirken, açık kadrolar ve başvuru şartları da belli oldu.

Pasifik GYO imzalı "Next Level İstanbul" projesi satışa çıkıyor!

Pasifik GYO'nun "Next Level İstanbul" projesi satışa çıkıyor. Pasifik GYO Yönetim Kurulu Başkanı Fatih Erdoğan, "Dünyada mimarinin son trendlerinde bulunan, fakat İstanbul’da olmayan unsurları, İstanbul’un güzelliğine yakışır biçimde projemize dahil ediyoruz" şeklinde konuştu.

Bu kez tüp değil fiyatlar patladı! Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı! 

Tüp kullananlar için resmen kötü haber geldi. Son zamanlarda gündemden düşmeyen tüp fiyatlarına eyvah dedirten zam geldi. Eylül ayı tüp fiyatlarını görenin ağzı bir karış açık kaldı...

Cari açık çığ gibi büyüyor! Yıllık olarak beklenen açığa 7 ayda ulaşıldı!

Türkiye’nin 19 aylık kesintisiz açık sürecinin ardından haziranda 651 milyon dolarla fazla veren cari işlemler dengesindeki iyileşme temmuzda durdu ve aylık olarak 5,5 milyar dolar açık verildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan son dakika 235 adet personel alımı! Açık kadrolar ve alım yapılacak iller belli oldu!

Kültür ve Turizm Bakanlığı, bünyesinde istihdam etmek üzere 235 personel alımı yapacağını duyurdu. Cumhurbaşkanlığı İşe Alım Kariyer Kapısı üzerinden yayımlanan ilan kapsamında başvuru koşulları, son başvuru tarihi ve açık kadrolar ve alım yapılacak tek tek belli oldu.

Ticaret borsalarında 621 bin tonu aşkın fındık işlem gördü! İşte son dakika fındık fiyatları!

Aktarılan son dakika detaylarına göre, Ticaret borsalarında Ağustos 2022-Temmuz 2023 tarihleri arasında 621 bin tonu aşkın fındık işlem gördü.Peki fındık fiyatları ne kadar? İşte son dakika fındık fiyatları...

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika! Hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?

Öğrencilere vergisiz telefonda son dakika gelişmeleri pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki öğrencilere vergisiz telefonda hangi markalar var, açıköğretim öğrencileri vergisiz telefon alabilecek mi?

Yatırım araçları içinde gayrimenkul yatırımı açık ara önde: Konut yüzde 150 prim yaptı!

İnsanların barınma ihtiyacını gideren konutlar aynı zamanda yatırım aracı olarak da tercih ediliyor. Son bir yılda konut yatırımı yüzde 150 kazanç sağlayarak diğer yatırım araçlarına karşın açık ara öne geçti. 

Cari açık son durum Haberi

Cari açık son durum

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) verilerine göre, Türkiye'nin cari işlemler açığı 2014 yılı kasım ayında 5 milyar 636 milyon dolar, yıllıklandırılmış bazda ise 47 milyar 86 milyon dolar...