06 / 05 / 2024

çatı akıyor dava

çatı akıyor dava

Çatı katı, apartman ve site bloklarında en üst katta yaşayan sakinlerin en çok problem yaşadığı ortak alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Peki siz de "Çatı akıyor ne yapmalıyım?" diyorsanız, işte yanıtı...

İzmir'e 1.400 yeni konut geliyor! Forum Göztepe projesinin temelleri 2 ay içinde atılıyor! Yeni proje! 

Türkiye ve dünyada 32 yıldır konut projeleri, rezidans ve alışveriş merkezlerini yaşama geçiren Turkmall'un 80 blok ve bin 400 konuttan oluşacak Forum Göztepe projesinin temelleri iki ay içinde atılıyor.

Eyüpsultan'da 6 bin 500 konutluk yerinde dönüşüm projesinin temeli yarın atılıyor!

Eyüpsultan'da saçak parseller olarak adlandırılan Akşemsettin, Çırçır, Yeşilpınar ve Karadolap Mahalleleri'nde bulunan 6 bin 500 konut için “Yerinde Dönüşüm” adıyla kentsel dönüşüm projesinin temeli yarın atılacak. 

TOKİ İstanbul Kayabaşı Fenertepe resmen başlıyor! 306 yeni konutun temeli atılıyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığının Başakşehir Kayabaşı Fenertepe projesi resmen başlıyor. TOKİ Fenertepe projesinde 306 adet ve 11 adet dükkan bulunuyor. 

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Fahiş kira tartışması yayılıyor! 'Dava açan kazanıyor' söylentisi gerçek mi? 

Kira yükselişleri ev sahipleri ile kiracılar arasında anlaşmazlıkları ve davaları artırdı. Kira uyuşmazlıklarında 'Dava açan kazanıyor' söylentileri de yayılmaya başladı. Peki gerçekten dava açan kazanıyor mu?

2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracı gümüş mü olacak? Altının pabucu dama atılıyor! Yatırımcılar hemen bakın!

Emtia uzmanı Haluk İzzet Mutlu 2023 yılının en çok kazandıran yatırım aracının gümüş olabileceğini belirtti. Altının pabucu dama mı atılıyor! Altın ve gümüş yatırımcıları baksın, iste son dakika gümüş yorumu...

11 ildeki 20 bin kalıcı konutun temeli atılıyor! 

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra hükümet, yıkılan konutları yeniden inşa etmek için seferberlik başlattı. Bu hafta Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile 20 bin konutun daha temeli atılıyor.

Altın için geri sayım! Tik, tak, tik, tak… Zaman akıyor!

Altın için geri sayım başlatıldı. Zaman akıyor, o gün geldiğinde her şey çok farklı olacak. Analistler bir biri ardına açıkladı. İşte bütün detaylar…

Uçak biletlerinde indirim: İmzalar yarın atılıyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türk Hava Yolları arasında imzalanması beklenen protokolle birlikte tüm şehit yakınları, gazi ve gazi yakınlarına uçak bileti ücretlerinde indirim yapılması hedefleniyor.

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor! Ankara-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman tamamlanacak?

Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'nın temeli bugün atılıyor. Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla Ankara-Kayseri arası 2 saate düşecek. Peki Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı ne zaman açılacak? İşte Ankara-Yerköy-Kayseri Hızlı Tren Hattı'yla ilgili merak edilenler...

İzmir Uzundere Kentsel Dönüşüm projesinde 3. Etap için imzalar atılıyor!

İzmir'de Uzundere'de 20 bin 600 haneyi kapsayan 422 bağımsız birimi etkileyecek olan üçüncü etap yapım çalışmalarına başlanıyor. Büyükşehir Belediyesi 28 Ocak’ta belediye şirketi İZBETON ile protokole imza atacak. Ayrıca kreş, etüt merkezi ve kütüphanenin bulunduğu sosyal tesislerin temeli atılacak.

KİPTAŞ Güngören projesinin temeli yarın atılıyor!

Sosyal konut ve kentsel dönüşüm projelerine öncülük eden KİPTAŞ, Güngören'de hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesinin temelini yarın atıyor.

KİPTAŞ Tuzla Aydınlık Evler projesinin temeli yarın atılıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi iştiraki KİPTAŞ tarafından Tuzla Aydınlı'da inşa edilen Aydınlık Evler Projesi'nin temeli yarın atılıyor.

Kayseri Hacılar Dönüşüm Projesi'nde 2. etabın temeli atılıyor!

Hacılar Belediyesi’nin yönettiği kentsel dönüşüm projesinin 2. etabında 4 bloğun daha temeli atılıyor.

çatı akıyor dava Haberi

çatı akıyor dava

Çatı akıyor ne yapmalıyım?

Çatı katı, apartman ve site bloklarında en üst katta yaşayan sakinlerin en çok problem yaşadığı ortak alanlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. Çatı katının akması, yaşanılan en büyük sorunlar arasında yer alıyor. Peki çatı akıyorsa ne yapmalı?


Kat Mülkiyeti Kanunu gereğince çatı katı ortak alan olup; çatı katı ile sorun yaşayan malikin bu durumu yönetime bildirmesi ve burada yapılacak tamiratın giderlerinin tüm malikler tarafından karşılanması gerekiyor.


Ancak bu sorunla yönetimin ilgilenmemesi durumunda malik, Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvuruda bulunabiliyor. Aşağıda konu ile ilgili Yargıtay Kararı bulunuyor. Bu kararda da görüldüğü üzere öncelikle bir mahkeme tespiti yaptırılması ve sonrasında da tamir işlemini yaparak giderini diğer kat maliklerinden tahsil yoluna gidilmesi de seçenekler arasında yer alıyor.


T.C.YARGITAY 

18. HUKUK DAİRESİ

E. 2004/3645,K. 2004/5469,T. 29.6.2004


• ANATAŞINMAZIN...