03 / 05 / 2024

çatılardan kaybedilen ısı

çatılardan kaybedilen ısı

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÇATIDER) yaptığı araştırmaya göre; geçtiğimiz 10 yılda yalıtımsız ve hatalı çatıların ülke ekonomisine verdiği zarar 23 milyar TL’nin üzerinde....

Şener Üşümezsoy’dan İstanbul için ezber bozan açıklama: 7.4'lük senaryolar çöpe atıldı!

Deprem Bilimci Prof. Dr. Üşümezsoy, İstanbul için ezber bozan açıklama yaparak, 7.4'lük senaryolar çöpe atıldığını söyledi.

Aydın’a kentsel dönüşüm müjdesi! Projenin maliyeti 50 milyon TL!

Aydın’ın Nazilli ilçesinde kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalarda sona yaklaşıldı. Nazilli Belediye Başkanı Kürşat Engin Özcan, konuya ilişkin açıklamalarda bulunarak ilk kazmanın Karaçay bölgesine atılacağını söyledi.

Bakan Uraloğlu: ‘Kalkınma Yolu’nda imza ekim ayında atılabilir’

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin önderlik ettiği “Kalkınma Yolu” projesine yönelik son gelişmeleri paylaştı. Projenin genel anlamda hazır olduğunu ifade eden Bakan Uraloğlu, ilk imzaların ekim ayında atılabileceğini söyledi.

Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli cumartesi günü atılıyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, Yerinde Dönüşüm Projesi'nin ilk temeli cumartesi günü Malatya'da atılacağını söyledi.

Son dakika: Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan emeklilere zam sözü! Emekli maaşlarına zam geliyor!

Cumhurbaşkanı Erdoğan ikinci tur seçimlerden sonra piyasaların rahatlayacağını, ekonomide büyümenin devam edeceğini belirtirken, emeklilere de zam sözü verdi. Erdoğan, emekli maaşlarının artışına ilişkin gerekli adımların atılacağını söyledi.

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı!

Emlak Konut GYO Bizim Mahalle 2. Etap 2. Kısım için bir son dakika açıklaması geldi. Bizim Mahalle 2. Etap 2. Kısım için imzalar atıldı. İşte sözleşme değeri...

Kiracılar bunu mutlaka bilmeli! 1 yıllık kira sözleşmesi bitince ne olur?

Kiracılar kendi haklarının neler olduğunu en az ev sahipleri kadar bilmelidir. Bu yüzden sık sık kiracılardan kira sözleşmesine dair sorular sorulmaktadır.

A101'in yeni aktüel kataloğu belli oldu! 5 kg yumuşatıcı 44, Sınger dikiş makinesi 2499 TL! 17 Kasım 2022 fiyat listesi

A101'in 17 Kasım Perşembe aktüel ürünler kataloğu yayımlandı. Peki, A101'de hangi ürünler indirime girdi, fiyatları kaç TL, ne kadar oldu? İşte A101 aktüel ürünler kataloğu 17 Kasım 2022 fiyat listesi...

Yeni düzenlemeyle 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalacak

TİSK Başkanı Akkol, çalışanlara ödenecek sosyal yardımların vergi dışına çıkarılmasının çok az ülkede olan bir uygulama olduğunu ve çalışanın gelirini koruyacak çok önemli bir adım atıldığını söyledi.

25 Ekim'de aynı anda 5 bin sosyal konutun temeli atılacak!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, 25 Ekim'de aynı anda 5 bin sosyal konutun temeli atılacağını söyledi. İşte detaylar...

3600 ek gösterge çıktı mı, ne zaman çıkar? 3600 ek gösterge toplantısı ne zaman?

3600 ek göstergede son durumla ilgili konuşan Bakan Bilgin, bu konunun çok önemli olduğunu vurgulayarak, büyük bir adım atılacağını söyledi. Bilgin, kamu personelleri arasındaki adaletsizliği ortadan kaldıracak düzenlemeyle birlikte 3600 ek gösterge ile beklentilerin karşılanacağını belirtti.

İzmir'de kentsel dönüşüm hızlanıyor!

İZTO İmar, Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'e kentsel dönüşüm ile ilgili taleplerini iletti. Soyer ise kentsel dönüşüm ile ilgili gerekli adımların atılacağı konusunda söz verdi. 

Kentsel dönüşümde bir ilk!

İzmir Karşıyaka'da devam eden kentsel dönüşüm projelerine yönelik açıklama yapan Karşıyaka Belediye Başkanı, Cemil Tugay, çalışmalarda bir ilke imza atıldığını söyledi.

çatılardan kaybedilen ısı Haberi

çatılardan kaybedilen ısı


Büyük bölümünde ağır kış şartlarının yaşandığı Türkiye’de çatılarda gerekli izolasyon yapılması için ısınmak için yakılan enerjinin uçup gittiği bildirildi. Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği’nin (ÇATIDER) yaptığı araştırmaya göre; geçtiğimiz 10 yılda yalıtımsız ve hatalı çatıların ülke ekonomisine verdiği zarar 23 milyar TL’nin üzerinde. Sadece 2012 yılında yaklaşık 4 milyar TL sorunlu çatılar yüzünden havaya gitti. Çatılarla ilgili bu israfın başlıca nedenleri ise konut ve işyeri çatılarındaki yalıtım eksikliği, mevcut yalıtımların korunamamış olması, çatı kaplama sistemlerindeki eksik ve yanlış uygulamalar olarak öne çıkıyor.


Türkiye’deki binaların çatılarının mevcut durumuna bakıldığında 23 milyar TL rakamına şaşırmamak gerektiğini belirten ÇATIDER Yönetim Kurulu Başkanı Nazım Yavuz, “Söz konusu israfın en büyük nedenlerinden biri yalıtımsız çatılar. Binalar en çok çatılardan enerji kaybediyor. Yalıtımı olmayan çatılar,...