29 / 04 / 2024

Yeni düzenlemeyle 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalacak

Yeni düzenlemeyle 4 bin 800 lira çalışanın cebinde kalacak

TİSK Başkanı Akkol, çalışanlara ödenecek sosyal yardımların vergi dışına çıkarılmasının çok az ülkede olan bir uygulama olduğunu ve çalışanın gelirini koruyacak çok önemli bir adım atıldığını söyledi.



Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol, sosyal yardımların vergi dışı bırakılmasıyla bir yılda toplam 4 bin 800 liranın çalışanın cebinde kalacağını belirtti.

Çalışanlara sağlanan sosyal yardımlarda vergi alınmayacak olmasının, hem işveren hem de çalışan için son derece önemli bir çalışma olduğunu söyleyen Akkol, daha önce bin lira sosyal yardım alan bir çalışanın, SGK primi ve gelir vergisiyle bunun 400 lirasını geri ödemek durumunda kaldığını ifade etti. Akkol, bundan yola çıkılarak yapılacak bir hesapla aynı ücret devam ettiği sürece yılda toplam 4 bin 800 liranın çalışanın cebinde kalacağını söyledi. Çalışanların gelirlerinin korunması için vergisel bağlamda atılması gereken başka adımlar da olduğunu anlatan Akkol, vergi dilimlerinde yapılacak değişikliklerin bunlardan biri olduğunu kaydetti.


 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön